Zamieszczone przez Venio
Sprzęt do ślubów
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Ja jeszcze dodam od siebie, że zanim podejmiesz już decyzję o przyjęciu zlecenia zorientuj się o ile to możliwe w jakich warunkach miałbyś wykonywać zdjęcia. Wystarczy że trafisz na salę obwieszoną do okoła lustrami i będziesz miał spory problem z wykonaniem zdjęć. Poza tym w wielu województwach (a może już nawet w całym Kraju) księża wymagają zezwolenia na fotografowanie w Kościołach wydane przez Kurię, musisz się o coś takiego postarać.Komentarz
-
Nie no ISO 1600 na 300D daje dla mnie za duze szumy.Zamieszczone przez PolacoISO 1600 a pozniej Neat Image
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hoodyjak narazie 18-50 z 1.6x jest akurat :-)
jak wychodzi optycznie? .. ponoć ma spore aberracje chromatyczne
MarekKomentarz
-
jak narazie nic ciekawszego nie znajdę , a aberracje nie są tak widoczne jak by sie mogło wydawać , ale to moje zdnaie i w sumie z nikim nie poruszałem tego teaatu :-) jeszcze
Chętenie dowiem się od innych 18-50 2.8 ex czy też mają podobne odczucia...Komentarz
-
Calliactis - Powiedz mi jeszcze ze ci zaplacili to bedzie big LOL
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
-
Dla mnie od czasu gdy skończyłem z analogową lustrzanką do teraz to tak już nie dokońca fotografia, fotografia to dla mnie zrobione z ręki dobre zdjęcie , oddane to co miał na myśli robiący je, ostre lub zmiękczone, wg uznania fotografującego, a maxymalną rzeczą było skadrowanie, a teraz tu wyostrzyć tu podnieść kontast, kolory tu to tu tamto tu skasować latarnię bo była a zawadzała, to takie trochę efekciarske , wiem wiem że liczy się efekt końcowy zgadzam się w zupełności ale dla mnie fotografowie dzielą się na
- FOTOGRAFÓW,
i
- FOTOGRAFÓW FX
choć jestem pełen uznania dla tych pierwszych bo jeśli kotś roził 10lat na eosie dobre zdjecia , wiadomo nie każde i nie co 10te ale robił je to umie robić a sztuka zrobienia dobrego zdjęcia ze sztuką obsługi PS to 2 rózne rzeczy....
To tak na marginesie, bo nie każdy ma czas na 2h na zdjęcie aby coś z niego wyciągać...Komentarz
-
Tak...
I to jest najlepsze
... Ja nie mówiłem kim jestem, nie pytali o to - przyniosłem zdjęcia, ucieszyli się, że tak szybko, zapytałem 'na ile umawialiśmy się' no i facet mówi, że 6 stówek
i w tym 80 odbitek 13x18 - a ja zrobiłem 50 odbitek, ale za to 15x21 więc, w sumie nie było się co targować. Ciekawą sprawą jest to, że fotograf nie był zaproszony na wesele, tylko sam ślub kościelny + życzenia przed kościołem itd. Ja 'od farta' wykonałem całe zlecenie
. Na koniec 'dałem upust' 100zł, wizytówki, aby podali dalej jeśli ktoś w miarę oglądania zdjęć by się zapytał o to kto je robił i rozstaliśmy się w miłym tonie...
5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
A właśnie - w sprawie 'akredytacji' na wykonywanie zdjęć - kuria wymaga aby takowe zezwolenie posiadać, zwykle sprawdza je ksiądz który jest bardzo skrupulatny, ale to 1/20 razy. Zezwolienie na fotografowanie liturgii mozesz sobie wyrobić chodząc na kurs przy parafii - ja miałem jedynie 'pogadankę' o tym kiedy można fotki wykonywać, czego księża mogą sobie nie życzyć, i co i jak wyglada. Koniec. Potem czekałem tylko tydzień, aby w 'kolejną niedzielę' odebrać sobie papierek. Papierek takowy zmniejszasz na ksero, laminujesz, dodajsz własną pieczątke, lub logo na odwrocie i masz ładną, gotową akredytację :P5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
Haha - to tamten facet musial sie niezle zdziwic jak oddawał fotki
Musze taki myk zrobić.
Ostatnio oglądałem "wypociny" ze slubu znajomych znajomych. Zdjęcia naprawde tragiczne, przepały wszędzie, kadrowanie o d* rozbic. Exif powiedzial nikon d70 ;D I zgarnął 300 bodajże złotych. Makabra
Na 200 zdjec podobaly mi sie 4-5 ujęć.Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Mozesz zeskanowac swoja?Zamieszczone przez CalliactisPotem czekałem tylko tydzień, aby w 'kolejną niedzielę' odebrać sobie papierek. Papierek takowy zmniejszasz na ksero, laminujesz, dodajsz własną pieczątke, lub logo na odwrocie i masz ładną, gotową akredytację :P
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowaKomentarz
-
A mój kolega zapłacił 700zł. Pani robiła zdjęcia analogiem, we własnym "studio", ok. 16 w deszczowy dzień, zero oświetlenia. Jeszcze nie widziałam ale kolega twierdzi, że moje są znacznie lepsze (a moje są fatalne). Kobieta przy odbieraniu zdjęć stwierdziła, że już chyba powinna wymienić aparat i wyszli tak jak wyszli bo źle pozowali.Komentarz
-
Reno czy mi sie wydaje czy w Twojej stopce coś przybyło ??? Sorry za OT5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
Komentarz