No to masz mnie jak w banku... Bo takiej zagwozdki dawno nie miałem... A propos - canon Ip 6700 ma sześć atramentów... :-)
Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.
Zwiń
X
-
-
-
ja sie interesowalem tylko a4 wiec na tym polu canon ma tylko 4 atramenty
jesli ma 6 to napewno beda lepsze przejscie tonalne tylko ze nadal boje sie o ta ostrosc
kurczak co do kosztow to od kad mam pojemniki ktore mozna dotankowywac to przestalem liczyc
mysle ze a4 kosztuje mnie maksymalnie 13 pensow - eee nie wiem ile to jest zlotych - sorry
Ostatnio edytowany przez flyxray; 12285.trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.Komentarz
-
nie bedzie. wogole nie bedzie drukowac
hehe, a wiesz ze tam dwa czarne sa... nie pisalem posta uszczypliwie, tylko stwierdzajac fakt, ktory byc moze nie bedzie Ci wogole przeszkadzal (dla mnie zafarby sa na tyle znikome, ze je ignoruje, znam takich co je uznaja za niedopuszczalne:rolleyes
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
No prosze, prosze. A ja myslalem, ze drozsze Canony drukują jednak CZARNY z czarnego tuszu !!
Tym bardziej sie ciesze, ze mam teraz Epsona.
Moj wysluzony IP2000 dlatego polegl na polu chwaly, bo od jakiegos pol roku nie drukowalem w ogole tekstu [tylko fotki]. Pod koniec wakacji chcialem cos "normalnego" druknąć i co sie okazało? Głowica z czarnym zaschnieta na amen. Nie wiem czy bawic sie plynami udrazniającymi i jakos ratowac Canona do pracy czarnotekstowej czy dac sobie spokoj i korzystac poki mozna tylko z tego co zostalo.
Wniosek jest jeden: gdyby konstruktorzy przewidzieli korzystanie z czarnego tuszu przy druku "photo" to moja pixma dalej by mnie cieszyla prawidlową pracą, a ja nie przesiadałbym sie na Epsona.
ps.
potwierdzam, ze wydrukowanie przez IP2000 prawidlowego cz-b zdjecia graniczy z cudem [dziwne zafarby]Canon RulezzzKomentarz
-
..alez drukuja... nawet z dwoch
(nie wiem jak miales w ip2000).
Tyle ze chyba nie ma drukarki, co dobre cz-b robi z jednego czarnego tuszu.. (nie wiem, tak obstawiam). A i ip4200 i 5200 do drozszych drukarek tez raczej zaliczyc nie mozna
-
Mam takie kasetki i tusze. Eksploatacja wychodzi wręcz przerażająco tanio, ale odradzam. Tusz, który mam jest ch.... (kiepsko schnie, szczególnie na syfiaszczych papierach) i za cholerę nie da się na standardowych profilach uzyskać poprawnej kolorystyki. Ratuje tylko spektrofotometr i ukręcenie własnych profili. W ogólnym rozrachunku trzeba cholernie dużo zainwestować, żeby coś zaoszczędzić, a i tak rewelacji nie będzie.co do tuszy to kupujesz cos takiego
http://cgi.ebay.co.uk/CIS-CISS-EPSON...QQcmdZViewItem
a do tego butle z tuszem , cena druku wynosi cie smieszne pieniadze
W Epsonach Photo powyżej R1800 masz trzy lub cztery czernie (mat, foto, jasną i jasno-jasną) i czarno-białe zdjęcia drukuje się tylko za ich pomocą.Ostatnio edytowany przez czornyj; 4171.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Mam takie kasetki i tusze. Eksploatacja wychodzi wręcz przerażająco tanio, ale odradzam. Tusz, który mam jest ch.... (kiepsko schnie, szczególnie na syfiaszczych papierach) i za cholerę nie da się na standardowych profilach uzyskać poprawnej kolorystyki. Ratuje tylko spektrofotometr i ukręcenie własnych profili. W ogólnym rozrachunku trzeba cholernie dużo zainwestować, żeby coś zaoszczędzić, a i tak rewelacji nie będzie.
sa tusze i tusze i dobrze o tym wiesz nic nowego tu nie powiedzialem
ja uzywam tych http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...3703%26fvi%3D1
pomiedzy orginalna claria a tymi nie zauwazylem zadnej roznicy a dodam ze drukuje na przeroznych papierach
pozdrawiamtrzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.Komentarz
-
a nie nie, to mnie chyba zle zrozumiales - ja obstawiam, ze _nie_ma_ drukarek, ktore drukuja cz-b z jednego tylko czarnego tuszu, nie wspomagajac sie tonami posrednimi
EDIT: wylaczamy oczywiscie iglowe i lasery
-
Już kupiłem za radą flyxray'a (tu uchyla kapelusza) Epsona R360. I choć twardo stałem za Canonem, nie żałuję zakupu bo między innymi przekonał mnie ten tekst:
"glowice termiczne (bubble jet) uzywane w drukarkach Canon/HP uwazane do niedawna jako szybkie sa przewidziane na ograniczona ilosc wydrukow. glowice bubble jet (HP/Canon) padaja jak muchy po 8.000-10.000tys wydrukow. Czy uzywamy oryginalnych tuszy czy tez zamiennikow i tak predzej czy pozniej bedziemy musieli liczyc sie z jej wymiana
dlatego polecam urzadzenia z glowicami piezo (patent epson'a montowany w ploterach profi)
kiedys to nie byly glowice szybkie ale dlugodystansowe
ostatnio wraz z pojawieniem sie nowych modeli Epsona R286 i R360 sytuacja sie nieco zmienila wydajnosci 30ppm teraz moze pozazdroscic glowica termiczna.
Jesli kupowac atramentowke to tylko z glowica micro piezo - nie do zajechania..."Komentarz
-
Wtargałem właśnie do domu ip5300. Szybka instalacja sterowników, podłączenie drukarki i... zonk. Drukarka jest uszkodzona
Głowica się nie rusza. Nic a nic. Coś na starcie strzela w środku i nic więcej. 
A tak się cieszyłem.
Jedyny plus jest taki, że sam ją sobie sprzedałem i nie będę miał problemów z wymianą na nowy egzemplarz.Ślubna
No i niestety N.Komentarz
-
banalne, ale i tak napisze - oczywiscie zdjales wszystkie lepce chroniace sprzet w transporcie?Wtargałem właśnie do domu ip5300. Szybka instalacja sterowników, podłączenie drukarki i... zonk. Drukarka jest uszkodzona
Głowica się nie rusza. Nic a nic. Coś na starcie strzela w środku i nic więcej. 
A tak się cieszyłem.
Jedyny plus jest taki, że sam ją sobie sprzedałem i nie będę miał problemów z wymianą na nowy egzemplarz.Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Mam od ponad roku HP 8250 460 PLN, z systemem CIS (kupiłem przez internet w USA 97$, przysłali z Honkongu z fakturą po chińsku na 10$
Tusze niemieckiej firmy OCP kupione w www.agawa.pl Drukuję przeważnie na papierach HP nieraz na Ilfordzie i ostatnio na papierze konfekcjonowanym przez firmę CEZEX. Po zamianie tuszu z oryginalnego na OCP, papiery wymagały profilowania (kolor lekko uciekał w zielony), po tym wydruki wyglądają perfekcyjnie. Porównując do labu, rewelacyjnie wyglądają czerwienie (z labu nigdy nie są tak nasycone) błękity po prostu idealne i zieleń bardzo nasycona i naturalna. Koszty drukowania : papier HP Premium Plus Photo Paper 280g/m2, A4, można kupić za około 1 PLN za arkusz, koszt tuszu na A4 (około 1 ml) to 0,30-0,35 PLN. Są też tańsze papiery, HP Everyday Photo 170g/m2 to ok. 0,50 PLN za A4. Wydrukowałem na tej drukarce około 1000 zdjęć, nie miałem nigdy problemów z dyszami, głowica chodzi bez zarzutu. Nieraz potrafi wciągnąć 2 papiery naraz, szczególnie te cieńsze, ale to ogólnie znana sprawa z HP. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Ostatnio edytowany przez Art Mag; 3515.ArtMagKomentarz
Komentarz