[A60] data i czas z EXIF na zdjęciu ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AlaN
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 19

[A60] data i czas z EXIF na zdjęciu ???

Cześć (po długiej przerwie).
    Zdjęcia robione A60 mają zapisane dane EXIF (zresztą jak każde z cyfraka). A60 nie ma - niestety - opcji aby na zdjęciu "wyrzucić" datę i czas na powierzchnię fotki.
    Czy jest jakiś program graficzny, który w prosty sposób wyciąga datę i czas i umieszcza je w rogu zdjęcia? Bo że można odczytać te dane i wkleić je w jakimś fotoszopie to wiem, ale nie o to chodzi. Przydał by się jakiś program: klik i już.
    Jest gdzieś takie "coś"?
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

myśle że połączenie jheada z pakietem ImageMagick powinno sobie z tym poradzić :>
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MaX
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 40

No toś mu doradził, napewno bedzie wiedzial o co chodzi ;-)

Ja polecam Automatic Digital Camera Enhancer
      http://www.mediachance.com/dce/, jest prosty i mozna nim poza wyciaganiem Exifa do fotki, skutecznie poprawic swoje zdjecia.
      | Śmieszne zdjęcia, śmieszne mp3 | Auta z Niemiec | Koty, zdjecia kotów |

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

A zwykly exifer tego nie ma?
        Arles - program niby do tworzenia galerii, ma opcje tworzenia na zdjeciach podpisu roznym stylem i wstawienia w ten podpis jakiejs zmiennej z exifa - mozesz poprobowac?
        A w ogole po co tak kaleczyc zdjecia?
        Mozna zmienic nazwy plikow nadajac im odpowiednia date i godzine - wiele labow nadrukowuje z tylu zdjecia nazwe pliku z jakiego bylo zrobione.

Komentarz

• Tworek

Mam taki programik " THE Rename " potrafi wyciągać z EXIF i nie tylko z fotek wyciągać dane i wklejać do nazwy pliku. Należy pamiętać żeby zrobić to przed edycją zdjęcia, bo można zgubić większość danych.

Komentarz

Pracuję...