'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Zamieszczone przez MacGyver
    ... tylko musiałem sie nauczyć robić pamiątkowe gnioty z ostrym widoczkiem w tle, żeby lepsza połówka też coś miała z mojego hobby :-)
    Tu sie z Toba zgodze (szczegolnie jak odwiedzamy tesciow, rodzine, znajomych) mam ZAKAZ schodzenia "ponizej f11" (zona wie ze musi byc wiecej wtedy widac wszystko a nie tylko twarze ostre i tlo), najlepiej strzelac na ZIELONYM (po przyjsciu do domu mona od razu objerzec a nie "lightroomowac"). Ona kocha ten aparat i ISa w "ostatnim zakupie" (24-105) i ulubiony program to ZIELONY KWADRACIK, no i oczywiscie zdjecia musza byc takie ze kupa wszystkiego dookola i ktos tam w srodku (nie za dobrze widac, lub tez tylko ktos w srodku). Jesli zdjecia nie "do kotleta" to co innego. Ale jak narazie nie ma oporow w "a kup sobie".

Komentarz

• iREM
      Uzależniony
      • 2005
      • 951

Zamieszczone przez Kubak82
      powyzszy post ma charakter czysto teoretyczny i nie ponsze zadnej odpowiedzialnosci za ew. trwale lub czasowe uszkodzenia ciala .. nadmienie jeszcze, ze oszukiwanie zon jest nagane, niewskazane i w razie wpadki zagrożone kara kupna kilkunastu par spodni, tony kosmetyków, kilku wieszaków bluzek i samotnych nocy przez blizej nieokreslony okres czasu :wink:
      tyle teorii.. a teraz czas sie poważnie zastanowic jaki sprzet w najblizszym czasie trzeba bedzie "odebrac z serwisu" :wink:
      DOSKONAŁE !!!! :-D
      Wszystko można zrobić lepiej.
      www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez mor_feusz
        Tu sie z Toba zgodze (szczegolnie jak odwiedzamy tesciow, rodzine, znajomych) mam ZAKAZ schodzenia "ponizej f11" ...
        Mnie udało się wynegocjować f/8 i postać na 2/3 do 3/4 wysokości kadru :-D
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• ewg
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1079

Marry Smart czyli na Szkota: ;-)
          Ostatnio edytowany przez ewg; 7397.

Komentarz

• matmak
            Coś już napisał
            • 2007
            • 90

"Kochanie dziś uporałem sie skąd wziąć pozostałe pieniądze na remont łazienki. Kupiłem aparacik i zaraz zrobię zdjęcia łazienki. Następnie siadamy z żoną przed komputerem i obrabiamy(remontujemy) łazienkę(zdjęcia łazienki)."
            :razz:

Komentarz

• Earl Grey
              Bywalec
              • 2006
              • 147

Eeee tam. Po co takie podchody? Ja zarabiam - Ty zarabiasz, na życie nam starcza, na kredyty nam starcza, na przyszłe plany nam starczy, to raz do roku mogę chyba sobie (Ty oczywiście również) kupić coś na co mam ochotę?

Komentarz

• mattnick
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1735

nie wiem czy yło...nosić coś na m42...potem tylko zamienić (o ile kolor się zgadza)
                30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Leone
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 105

Zamieszczone przez Earl Grey
                  .......raz do roku mogę chyba sobie (Ty oczywiście również) kupić coś na co mam ochotę?
                  Raz w roku??????????

To chyba nie byłoby zagadnienia

Komentarz

• Earl Grey
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 147

Zamieszczone przez Leone
                    Raz w roku??????????

To chyba nie byłoby zagadnienia
                    Oczywiście to kwestia skali i częstotliwości "inwestycji". Oraz zasobności portfela, aczkolwiek jeśli ta jest odpowiednia to małżonka nie ma z reguły żadnych uwag .

Komentarz

• mattnick
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1735

roku kalendarzowym...ale kalendarzy jest sporo
                      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Nicram
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 232

Zamieszczone przez Leone
                        A i jeszcze jest jedna metoda (ale jej nie polecam) - kupno podobnie drogiej zabawki dla żony... Podraża to znacznie inwestycje ale mniej gadania i zadowlona mina żony - bezcenne
                        Ja tak mam ze swoja - ty sobie kupujesz np. korpus a mi kozaczki lub cos w tym stylu.
                        jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• mor_feusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1370

Zamieszczone przez MacGyver
                          Mnie udało się wynegocjować f/8 i postać na 2/3 do 3/4 wysokości kadru :-D
                          F8 czasmi, no i "po srodku" musi byc innaczej co to za zdjecia

Komentarz

• P72
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 91

Zamieszczone przez januszP.
                            A może po prostu powiedzieć, że chcesz mieć coś długiego, grubego?Na pewno zrozumie
                            tak, dokładnie. Jeżeli to jest tele, to wystarczy pokazać żonie kształt i skupić się na tym, a nie opisywać do czego służy i po co kupiłeś.
                            Na pytanie: "Kochanie, a ile kosztował?"
                            Należy odpowiedzieć: "Słoneczko, dużo, ale zobacz jaki ma piękny kształt." :wink:
                            Ostatnio edytowany przez P72; 8296.
                            , EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II , DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Komentarz

• krzychoo
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 349

ech Panowie... data slubu ustalona, niebawem wydatki, mieszkanie do kapitalnego remontu... A moja (swiadoma cen ) wkrotce-zona, na moje rozmyslanie nad wyborem drugiego body mowi: "nie bierz tej 40-tki, 5-tka bardziej Ci sie przyda". Zloto kobieta Ciekawe czy tak gladko pojdzie z 500/4 IS? juz urabiam grunt...
                              Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

To znacie? http://www.kenrockwell.com/tech/wife.htm :-) Najbardziej podoba mi się to: "Have a kid on the surfing team? GREAT!! Your wife just asked you to go get a 600mm f/4 AF-S II."

A tak poza tym, to podpisuję się pod tym co pisał Akustyk.
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...