BG-E3 Delta, jaka różnica w stosunku do oryginału ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LFB
    Początki nałogu
    • 2005
    • 372

BG-E3 Delta, jaka różnica w stosunku do oryginału ?

Zstanawiam się nad alternatywnym gipem BG-E3 Delta. Czy ktoś z was miał może okazję oglądać lub jeszcze lepiej dotykać grip bez napisu canon ? Czy rzeczywiście jedyna róznica to brak owego napisu ? Czy jakość wykonania jest taka sama ? Róznica w cenie jest spora więc jeśli naprawdę nic poza napisem tych gripów nie różni to chyba się zdecyduję.
    http://www.tomasz-studio.pl
  • kane
    Początki nałogu
    • 2004
    • 293

a ja sie podlacze i zapytam czy jest odpowiednik tanszy BG-E2 ?
    Galeria

Komentarz

• bundy
      Uzależniony
      • 2006
      • 760

Zamieszczone przez LFB
      Zstanawiam się nad alternatywnym gipem BG-E3 Delta. Czy ktoś z was miał może okazję oglądać lub jeszcze lepiej dotykać grip bez napisu canon ?
      Oglądałem u kumpla i powiem krótko: "Prawie jak Canon. Prawie robi wielką różnicę...". Niektórzy sprzedający te gripy twierdzą, że te gripy są robione w tej samej fabryce co oryginalne Canona i tylko są przebrandowane i przez to tańsze. Ale ja uważam, że koło Canona, to one nawet nie leżały :-)
      1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Canon jest bardzo porzadnie wykonany. Wszystko jest elegncko spasowane i sprawia wrazenie solidnego. Te inne nie wiem ale powiem tak. Miałem do wyboru kupić poróbe za 215 i oryginal za 350 zl. a, że mam nowy aparat na który zbieralem baaaaardzo długo to wolałem dopłacić te 135 zł i w razie czego jakby coś mi sie z aparatem popierdzieliło z powodu Gripa to smialo wale na Żytnią. w przypadku podróby niebyło by to już tak śmiałe.
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Bonku5
          Początki nałogu
          • 2006
          • 280

Ja widzialem jeden i drugi i roznicy 85zl lepiej w tym przypadku nie zalowac. Canon jest na allegro 299 a zamiennik 215 http://www.allegro.pl/search.php?str...=0&new=0&pay=0 wiec wydaje mi sie ze nie jest az tak duza roznica

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez Bonku5
            Ja widzialem jeden i drugi i roznicy 85zl lepiej w tym przypadku nie zalowac.
            Ale czym się różnią?
            Digart

Komentarz

• Bonku5
              Początki nałogu
              • 2006
              • 280

Chodzi mi o wykonanie.. Canon wydaje sie solidniejszy a jak sie bedzie sprawowal zamiennik pozniej to nie wiem. Dla mnie 85zl to roznca ktorej nie mozna zalowac

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Oryginalne gripy Canon'a maja calkiem sporo elektroniki w srodku. Mysle ze istnieje duze prawdopodobienstwo, ze te podroby nie posiadaja ukladu do zarzadzania energia z akumulatorow i sa one spiete "na sztywno". Mieszanie w tym wypadku rozladowanych i naladowanych ogniw powoduje niepozadany przeplyw pradu z pelnej do pustej baterii.
                ...

Komentarz

• swiderski
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 338

Używam "podróby" i wcale nie jest tak źle. Może trafił mi się dobry egzemplarz, ale jestem zadowolony. Nic złego się nie dzieje, co do jakości wykonania to naprawdę nie jest tragicznie. Wszystko działa i pasuje bez żadnych problemów.
                  350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

Zamieszczone przez swiderski
                    Używam "podróby" i wcale nie jest tak źle. Może trafił mi się dobry egzemplarz, ale jestem zadowolony. Nic złego się nie dzieje, co do jakości wykonania to naprawdę nie jest tragicznie. Wszystko działa i pasuje bez żadnych problemów.
                    a jesteś w stanie sprawdzić jak podłączone są wew. akumulatory?
                    na sztywno czy przez uklad elektroniczny?

Komentarz

• Kubak82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2348

tak w nawiazaniu do cen ktore podajecie..te 350, 299 - wow, ja za swojego zaplacilem 199+7 zl za przesylke:grin: (z gwarancja, paragonem itp)..wiem, teraz na allegro jest ich malo ale trzeba czasem poczekac, poszukac z wtedy nawet nie bedziecie sobie zadawac pytania - orygniał czy podróba !!

dla niedowiarków - http://www.allegro.pl/item87413775_87413775.html

pozdrawiam

Komentarz

• Raff
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 778

Jak dla mnie to oryginał made in China (taki jak mam) jest wporzo poza dziadowskim klejem. Ta guma z każdej strony się ledwo trzyma, już ją raz kleiłem i pewnie jeszcze bede musiał. No jeśli te podróby nie mają "zarządzania energią" to są do ****. A jeśli mają to mogą być równie dobre jal oryginał. Podobnie zresztą jak aku.

Komentarz

• kami74
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1492

Mój aparat to też konglomerat azjatyzki: body- made in Japan, KIT - made in Taiwan, grip- made in China.
                          Pytanie mam do znawców. Czy mozna w gripie pomieszac sobie oryginalny akku z zamiennikiem za 30 PLN czy to raczej jest nie halo i lepiej władować dwie podróby lub dwa oryginały ?

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

Nie jestem znawcą ale mieszam aku ile wlezie Znaczy mam 1 oryginał co go mi wcisnęli z puszką, 2xPremiumGold 1300, 1x PremiumGold 1000 i używam tak: oryginał + 1300, 1000+1300. Śmiga, że nawet plastik jakby mniej trzeszczy

Komentarz

• kami74
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1492

I jak te Premium Gold ?

Komentarz

Pracuję...