W czym nosic sprzet?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymański Adam
    Coś już napisał
    • 2004
    • 98

W tym całym wątku pt. w czym nosić sprzęt nie zauważyłem żadnej informacji nt. futerałów do obiektywów. Z tym że szukam miękkiego futerału coś w stylu torby skórzanej lub z irchy ze ściągaczem. Podobnych jak są sprzedawane ale tylko z niektórymi obiektywami. Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie można taką sakwę nabyć?

Komentarz

• Auwo
      Uzależniony
      • 2004
      • 928

Widzialem w sklepie foto w Blue City - poziom drugi

Komentarz

• Szymański Adam
        Coś już napisał
        • 2004
        • 98

A moze pamietasz po ile? - i czy to bylo stoisko foto?

Komentarz

• Auwo
          Uzależniony
          • 2004
          • 928

Napisalem, ze sklep - jestes z Warszawy a ja z Bydgoszczy wiec Ty masz blizej

Komentarz

• Szymański Adam
            Coś już napisał
            • 2004
            • 98

Dziekuje i sprawdze jeszcze na gieldzie.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

U mnie po domu sie walaja dwa futeraly - od 70-200 2.8 IS L i od Sigmy 70-300 . Moze chcesz kupic? 8)
              Na pewno nie bede uzywal - wrzucam szkla po prostu w torbe/plecak i tyle... nie wiem po co te futeraly .
              A w necie to masz takie np na www.raysfoto.pl : http://www.raysfoto.pl/nowoflex/body_inne.html

Komentarz

• Szymański Adam
                Coś już napisał
                • 2004
                • 98

Dziekuje za informacje. W stodole tylko na jednym stoisku byly po 15 krotkie i po 20 zl dlugie. A Ty po ile je sprzedarz. Ale zaznaczam chodzi mi miekki futeral - niektorzy nazywaja je "etui". Dziekuje za oferte.

Komentarz

• gomez

Witam,
                  właśnie stoje przed dylematem kupna plecaka do sprzętu fotograficznego.

Niestety wybór ogranicza mi asortyment krakowskich sklepów.

Dzisiaj znalazłem plecaki firmy Point - w tym jeden, który funkcyjne przypomina Lowepro Computrekker AW.

Cena przystępna, wygląda solidnie, ale diabeł wychodzi w praniu :-)

Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą ?

pozdrawiam
                  Michał A. Chrzanowski

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Zamieszczone przez gomez
                    Niestety wybór ogranicza mi asortyment krakowskich sklepów.
                    Jakies problemy z internetem w Kraku?
                    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Szymański Adam
                      A Ty po ile je sprzedarz. Ale zaznaczam chodzi mi miekki futeral - niektorzy nazywaja je "etui". Dziekuje za oferte.
                      A, czyli woreczki... no to niestety nie to - moje futeraly to sztywne opakowania z zamkiem blyskawicznym. A poza tym jednak nie sprzedaje - moga sie przydac gdybym odsprzedawal szklo lub do podrozy.

Komentarz

• gomez

Zamieszczone przez Pszczola
                        Jakies problemy z internetem w Kraku?
                        Przez monitor nie wymacam :-)

Komentarz

• Polaco
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1135

Sa firmy ktore mozesz kupowac prawie w ciemno, taki firmy jak LowePro czy Tamrac maja bardzo dobre plecaki/torby foto. Chyba ze chcesz wpakowac caly sprzet i zobaczyc ile miejsca Ci zostanie...
                          Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                          Troche moich knotow

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

Zamieszczone przez gomez
                            Przez monitor nie wymacam :-)
                            Przy zakupach przez siec (jak przy kazdej innej sprzedazy na odleglosc) masz 10 dni na macanie, w ciagu ktorych towar mozesz zwrocic chyba nawet bez podawania przyczyn - o ile towar nadal jest w kondycji 'nieuzywany'.
                            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez Polaco
                              Sa firmy ktore mozesz kupowac prawie w ciemno, taki firmy jak LowePro czy Tamrac maja bardzo dobre plecaki/torby foto.
                              Oczywiście, że dobre ale jednak plecak to jest ostatnia rzecz jaką bym kupił w ciemno. Obiektyw, body chętnie - gdyby nie "jakość" naszej ulubionej firmy ;-) Ale do plecaka/torby naprawdę trzeba się przymierzyć indywidualnie, pokombinować z układaniem sprzętu itp.
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Czacha
                                fotograf
                                • 2004
                                • 4868

Nie tylko plecak - dotyczy to rowniez toreb na sprzet foto. Po prostu trzeba spedzic z tym kilkadziesiat minut aby odpowiednio skonfigurowac przegrodki i zaaranzowac wnetrze

Tak jak napisal Pszczola - towar zakupiony poza siedziba firmy mozna zwrocic bez podania przyczyny. Nie jest to jeszcze u nas tak popularne jak w stanach.. gdzie ludzie czesto zwracaja sprzet, wymieniaja na inny itp... Mysle iz wraz z rozwojem sklepow internetowych u nas tez sie to rozwinie. Na chwile obecna, nalezalo by jednak uzgodnic przed zakupem, kto pokrywa koszty przesylki powrotnej - sklep czy klient.. chociaz zdaje mi sie iz powinien byc to sklep
                                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

Pracuję...