W tym całym wątku pt. w czym nosić sprzęt nie zauważyłem żadnej informacji nt. futerałów do obiektywów. Z tym że szukam miękkiego futerału coś w stylu torby skórzanej lub z irchy ze ściągaczem. Podobnych jak są sprzedawane ale tylko z niektórymi obiektywami. Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie można taką sakwę nabyć?
W czym nosic sprzet?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
-
-
-
U mnie po domu sie walaja dwa futeraly - od 70-200 2.8 IS L i od Sigmy 70-300 . Moze chcesz kupic? 8)
Na pewno nie bede uzywal - wrzucam szkla po prostu w torbe/plecak i tyle... nie wiem po co te futeraly
.
A w necie to masz takie np na www.raysfoto.pl : http://www.raysfoto.pl/nowoflex/body_inne.htmlKomentarz
-
Dziekuje za informacje. W stodole tylko na jednym stoisku byly po 15 krotkie i po 20 zl dlugie. A Ty po ile je sprzedarz. Ale zaznaczam chodzi mi miekki futeral - niektorzy nazywaja je "etui". Dziekuje za oferte.Komentarz
-
Witam,
właśnie stoje przed dylematem kupna plecaka do sprzętu fotograficznego.
Niestety wybór ogranicza mi asortyment krakowskich sklepów.
Dzisiaj znalazłem plecaki firmy Point - w tym jeden, który funkcyjne przypomina Lowepro Computrekker AW.
Cena przystępna, wygląda solidnie, ale diabeł wychodzi w praniu :-)
Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą ?
pozdrawiam
Michał A. ChrzanowskiKomentarz
-
Jakies problemy z internetem w Kraku?Zamieszczone przez gomezNiestety wybór ogranicza mi asortyment krakowskich sklepów.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
A, czyli woreczki... no to niestety nie to - moje futeraly to sztywne opakowania z zamkiem blyskawicznym. A poza tym jednak nie sprzedaje - moga sie przydac gdybym odsprzedawal szklo lub do podrozy.Zamieszczone przez Szymański AdamA Ty po ile je sprzedarz. Ale zaznaczam chodzi mi miekki futeral - niektorzy nazywaja je "etui". Dziekuje za oferte.Komentarz
-
Przez monitor nie wymacam :-)Zamieszczone przez PszczolaJakies problemy z internetem w Kraku?Komentarz
-
Sa firmy ktore mozesz kupowac prawie w ciemno, taki firmy jak LowePro czy Tamrac maja bardzo dobre plecaki/torby foto. Chyba ze chcesz wpakowac caly sprzet i zobaczyc ile miejsca Ci zostanie...Komentarz
-
Przy zakupach przez siec (jak przy kazdej innej sprzedazy na odleglosc) masz 10 dni na macanie, w ciagu ktorych towar mozesz zwrocic chyba nawet bez podawania przyczyn - o ile towar nadal jest w kondycji 'nieuzywany'.Zamieszczone przez gomezPrzez monitor nie wymacam :-)EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
Oczywiście, że dobreZamieszczone przez PolacoSa firmy ktore mozesz kupowac prawie w ciemno, taki firmy jak LowePro czy Tamrac maja bardzo dobre plecaki/torby foto.
ale jednak plecak to jest ostatnia rzecz jaką bym kupił w ciemno. Obiektyw, body chętnie - gdyby nie "jakość" naszej ulubionej firmy ;-) Ale do plecaka/torby naprawdę trzeba się przymierzyć indywidualnie, pokombinować z układaniem sprzętu itp.
Komentarz
-
Nie tylko plecak - dotyczy to rowniez toreb na sprzet foto. Po prostu trzeba spedzic z tym kilkadziesiat minut aby odpowiednio skonfigurowac przegrodki i zaaranzowac wnetrze
Tak jak napisal Pszczola - towar zakupiony poza siedziba firmy mozna zwrocic bez podania przyczyny. Nie jest to jeszcze u nas tak popularne jak w stanach.. gdzie ludzie czesto zwracaja sprzet, wymieniaja na inny itp... Mysle iz wraz z rozwojem sklepow internetowych u nas tez sie to rozwinie. Na chwile obecna, nalezalo by jednak uzgodnic przed zakupem, kto pokrywa koszty przesylki powrotnej - sklep czy klient.. chociaz zdaje mi sie iz powinien byc to sklep
Komentarz
Komentarz