Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zeus
    Coś już napisał
    • 2005
    • 99

Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Przymierzam się do zakupu kolejnej L :grin:

Czy ktoś z Was kupował u nizej wymienionych sprzedawców na Allegro i może podzielić się swoim doświadczeniami. Czy bardzo ryzykuje zakup za 4K, czy lpiejej dać sobie spokój.

Chodzi mi o michalmag

oraz Kristopheros

Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
    Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0
    Canon Speedlite 580EX to na początek Canon A95
    Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
    Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
    Manfrotto 680B+486RC
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Zeus
    Przymierzam się do zakupu kolejnej L :grin:

Czy ktoś z Was kupował u nizej wymienionych sprzedawców na Allegro i może podzielić się swoim doświadczeniami. Czy bardzo ryzykuje zakup za 4K, czy lpiejej dać sobie spokój.

Chodzi mi o michalmag

oraz Kristopheros

U Michała kupowałem, odbiór osobisty, bez zastrzeżeń.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• minek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1386

Nie chcę jakiejś czarnej reklamy robić, ale ja u Michała raz o mało nie kupiłem. Nie wątpię, że to rzeczowy i solidny sprzedawca, jednak ....
      A, powiem tak: używany sprzęt trzeba obejrzeć uważnie przed odbiorem.

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez minek
        Nie chcę jakiejś czarnej reklamy robić, ale ja u Michała raz o mało nie kupiłem. Nie wątpię, że to rzeczowy i solidny sprzedawca, jednak ....
        A, powiem tak: używany sprzęt trzeba obejrzeć uważnie przed odbiorem.
        Ja kupowałem nowe.
        ale coś w tym musi być, bo planując pewne zakupy proponowałem mu niedawno przyjęcie ode mnie uzywanego sprzętu w rozliczeniu i się nie zgodził, zasłaniając się kłopotami z używanym sprzętem...
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• beachcomber
          Początki nałogu
          • 2005
          • 271

kupowalem u niego swego czasu obiektyw - moge polecic tego sprzedawce
          edit: chodzi o michalmag

Komentarz

• Zeus
            Coś już napisał
            • 2005
            • 99

No to może jeszcze zapytam się o -KupTeraz-
            Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
            Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0
            Canon Speedlite 580EX to na początek Canon A95
            Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
            Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
            Manfrotto 680B+486RC

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

U michalmag kupowalem usobiscie setke makro nowke sztuke oraz uzywanego gripa. Nie bylo zadnych problemow a i z ceny ladnie zjechal polecam.

Komentarz

• GTharnas
                Coś już napisał
                • 2006
                • 51

Ja za to kupowałem dwa filtry B+W UV u allegrowicza -KupTeraz- .... za ok 500 zł - wpłata na konto i bez problemu ... Przesyłka jak i filtry były ok.

A czy ktoś kupował właśnie u Kristopheros 'a ?
                40D + 17-40 + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB

Komentarz

• Dominooo
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 199

A czy ktoś coś wie o sprzedawcy fotoaparaciki_pl?
                  Zamierzam tam podjechać, obejrzeć "eleczkę" i jeśli wszystko będzie OK to zakup...

Komentarz

• energia_ki
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 291

Zamieszczone przez GTharnas
                    A czy ktoś kupował właśnie u Kristopheros 'a ?
                    wlasnie dotarl do mnie 70-200 f/4 IS od niego, kupiony na aukcji prywatnej, wysłany przez p.Krzysztofa w tym samym dniu, w ktorym zlozylam zamowienie
                    [to, ze potem przelezal na rozdzielni w wa-wie prawie tydzien, to juz inna historia]

Kristopherosa polecal juz na forum adalbert, teraz i ja moge potwierdzic, ze czlowiek jest rzetelny

Komentarz

• PROF
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 121

Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Na chwile obeecna czekam na przesylke 70-200 f2.8 L IS USM rowniez od tego pana, i spie spokojnie bo wiem ze to kontrahent godny zaufania

Swego czasu kupowalem rowniez u allegrowicza fotomedia (czy jakos tak), jego tez polecam (kupowalem u niego 3 szkla w sumie, przy czym za drugim razem zaproponowal wysylke kurierem, z mozliowscia sprawdzenia przed zaplata, nie bylo by w tym nic dziwnego ze nie placilem nic kurierowi lecz dopiero po spokojnym sprawdzeniu szkla nastepnego dnia dokonalem przelewu)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
                      Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Komentarz

• janmar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3468

Kupowałem u "Michalmag" canon 70-200,canon 5d,580EX ,tydzien temu canon 300 f4 IS L,mam zamówiony canon 100 2,8 macro.Mój kolega tydzien temu kupił canon 17-40,canon 70-200.Kolezanka kiedys canon 300D,wiem że teraz zamówiła canon 100 f2,8 macro.Uwazam ze to powazny partner.:neutral:

Komentarz

• Rafał32
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 129

[QUOTE=PROF;324022]Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Ja również się dołączę.Konkretny sprzedawca-przez chwilę nie miał towaru-powiedział dziś nie ale za 3dni tak.Za 3 dni oczywiście miał-przyjechała szanowna małżonka pana Kristoferosa przywiozła obiektywik-spoko ,cacy.Aż miło.
                          Aparat Foto

Komentarz

• PROF
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 121

Zamieszczone przez Rafał32
                            Zamieszczone przez PROF
                            Ja równeż Pana Kripstoherosa moge polecic, jakic czas temu kupowalem u niego 30D i 24-70 L, bez problemu mozliwe jest u niego zamowienie paczki z mozliowscia sprawdzenia przed zaplaceniem, potrafi tez w granicach rozsadku opuscic na zakupionym towarze.

Ja również się dołączę.Konkretny sprzedawca-przez chwilę nie miał towaru-powiedział dziś nie ale za 3dni tak.Za 3 dni oczywiście miał-przyjechała szanowna małżonka pana Kristoferosa przywiozła obiektywik-spoko ,cacy.Aż miło.
                            Ja na tej wlasnie zasadzie czekam teraz na wspomnianego juz 70-200, jak dzownilem zamowic w piatek to nie mial, ale powiedzial ze za 3 dni bedzie miec lub predzej jesli sciagnie od znajomego, dzisiaj zdaje sie mam dostac odpowiedz.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
                            Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Komentarz

• Gooferek
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 47

To i ja moze jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zapytam czy ktos kupowal u "Beata.Su" ? Nosze sie z zamiarem kupna 70-200/4L od tego sprzedawcy, bo ma rewelacyjna cene. Z gory dzieki za posty.
                              Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Komentarz

Pracuję...