Kupował ktoś z Hong Kongu??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eiwrel

Kupował ktoś z Hong Kongu??

Witam wszystkich!:grin:
    Obecnie przymierzam się do zakupu mojej pierwszej cyfrowej lustrzanki i wybór padł na 30d, do tego szkło ef-s 10-22 oraz coś uniwersalnego prawdopodobnie tamron 28-75. Wiem o cash backu canona ale o zwrot kasy można się ubiegać jeżeli sprzęt został zakupiony od canon europe jak wynika z warunków promocji, a tani sprzęt w internecie pochodzi głównie od przedstawiciela azjatyckiego wiec prawdopodobnie nie dostane złamanego grosza. Dlatego chce kupić sprzęt z ebay od któregoś ze sprzedawców z Hong Kongu ponieważ w rozrachunku końcowym, wliczając w to vat i tak jest taniej (30d body- 3550 zł). A przy tak sporym zakupie pareset zł robi różnice. Dlatego mam pytanie czy któryś z was ma jakieś doświadczenie w zakupach z Hong Kongu i czy warto się w to bawić. Z góry dzięki za info.
    Pozdrawiam
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Przejrzyj dobrze oferty. Chyba nawet dzisiaj widziałem ogłoszenie o sprzedaży body 30D za 3770 zł. Jak odliczysz cash-back 390zł bodajrze to Ci wychodzi tyle samo jeśli nie lepiej. Kupowanie w HK to duże ryzyko. Kompletny brak gwarancji. Jeszcze gdybyś mógł kupić osobiście to co innego ale tak to IMO szkoda zdrowia na ew. kłopoty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• michalkalka
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 18

Kupuje tam bardzo czesto,praktycznie wszystkie szkielka plus akcesoria.Jesli chodzi o szkla Canona dostaje na nie 7 letnia gwarancje,po uprzednim zalogowaniu na stronke Canona(w pudelku z obiektywem jest certyfikat)Polecam sprzedawce http://stores.ebay.co.uk/Kea-Photo.Drozsze elementy typu L lub Body dostarcza kurierem do rak wlasnych w ciagu 3-4 dni.
      Pozdrawiam!
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Ostatnio edytowany przez michalkalka; 8809. Powód: Automerged Doublepost

400D,Canon17-40/4 L,Canon100/2.-75/2.8,Canon75-300/4-5.6III,Sandisk ExtremeIII 8Gb,VelbonDV7000,Tamrac Expedition4

Komentarz

• bonk
        Uzależniony
        • 2005
        • 636

Zamieszczone przez eiwrel
        ...czy któryś z was ma jakieś doświadczenie w zakupach z Hong Kongu i czy warto się w to bawić....
        tak
        szukaj

Komentarz

• Dzygit-Dublin
          Uzależniony
          • 2005
          • 754

Znam pare osób kupowali szkła jedni zadowoleni innym paczka przyszła przemielona , ja sam osobiście kupiłem tylko baterie ,hand strap i inne drobnostki oprócz pamięci bo kto wie kto je robił

2 sklepy które bym polecił oto jeden z nich.

Link
          Ostatnio edytowany przez Dzygit-Dublin; 3093.
          pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• lempl
            Uzależniony
            • 2006
            • 684

Digitalrev nie polecam. Kupiłem u nich obiektyw. Podali pełną wartość przesyłki i musiałem przez nich zapłacić VAT.

Komentarz

• Andee
              Uzależniony
              • 2005
              • 503

A ja ich polecam, Digitalrev to uczciwy sprzedawca, czego niestety nie mozna powiedzec o niektorych kupujacych...
              Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• lempl
                Uzależniony
                • 2006
                • 684

Nie rozumiem, powinienem się posypać popiołem?

Komentarz

• eiwrel

Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
                  Znam pare osób kupowali szkła jedni zadowoleni innym paczka przyszła przemielona , ja sam osobiście kupiłem tylko baterie ,hand strap i inne drobnostki oprócz pamięci bo kto wie kto je robił

2 sklepy które bym polecił oto jeden z nich.

Link
                  Te przemielone paczki przychodziły do Polski czy może na wyspy?, bo jak coś zamawiałbym do Anglii. Poza tym z tego co zdążyłem przeczytać sklepy na ebay mają bardzo dobrą opinie czego nie mogę powiedzieć o sklepach w Polsce... dlatego zakup z Hong Kongu kusi podwójnie.

Komentarz

• lempl
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 684

Jeśli kupujesz do UK to niektóre sklepy dają gwarancję, że nie zapłacisz podatku/vatu (np UR Galaxy). W razie czego zwracają to co celnicy zabrali.

Komentarz

• Firrdun
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 78

Jezeli zamawiasz do UK to sie bardzo oplaca. NIe placisz zadnych podatkow i innych. Paczka zazwyczaj jest opisana jako "gift". Ja sam kupowalem w

wszystko bylo ok i jestem bardzo zadowolony z ceny i stanu przesylki. Polecam
                      Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8

Komentarz

• eiwrel

Zdecydowałem się na zakup 30d w bestcameras.co.uk (cena po cash backu 3550zł i dwa lata gwarancji) a obiektyw i osprzęt z kea photos, bo widzę, że już go sprawdziliście
                        Pozdrawiam

Komentarz

• miszaqq
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 678

Zamieszczone przez eiwrel
                          Zdecydowałem się na zakup 30d w bestcameras.co.uk (cena po cash backu 3550zł i dwa lata gwarancji) a obiektyw i osprzęt z kea photos, bo widzę, że już go sprawdziliście
                          Pozdrawiam
                          jesli kupiles tylko samo body to przeplaciles 30Ł bo o tyle taniej jest w sprawdzonym juz i przez mnie Bristol Cameras:

http://www.bristolcameras.co.uk/page3.htm

jesli kupiles body+kit to rowniez przeplaciles tym razem 20Ł bo o tyle taniej jest rowniez w Bristol Cameras,

do dalszych poszukiwan polecam stronke:

http://camerapricebuster.com/
                          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Arek Piekarz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 334

Zamieszczone przez miszaqq
                            jesli kupiles tylko samo body to przeplaciles 30Ł bo o tyle taniej jest w sprawdzonym juz i przez mnie Bristol Cameras:

http://www.bristolcameras.co.uk/page3.htm

jesli kupiles body+kit to rowniez przeplaciles tym razem 20Ł bo o tyle taniej jest rowniez w Bristol Cameras,
                            Miszaqq, zawsze umiałeś pocieszać ludzi...

Zamieszczone przez miszaqq
                            do dalszych poszukiwan polecam stronke:

http://camerapricebuster.com/
                            Na pewno się przyda :-)
                            40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                            Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                            Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                            Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• zOOn
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 220

Kupuje z Hong Kongu i bardzo sobie chwale - wszystko w tym sklepie >kea-photo< Trojka kanadyjczykow mieszkajacych w HK.

Do tej pory kupilem u nich m.in. Tokine 12-24, EF 50 1.4 i 2 x EOS 30D, a teraz w drodze 5D :-)

Wysylaja FedExem - przesylka idzie 2-3 dni (jak zaplace w piatek - to w poniedzialek rano mam paczke na biurku w pracy). Deklaruja towar jako prezent bez komercyjnej wartosci albo sprzet do testow. (Przesylka jest, oczywiscie, odpowiednio ubezpieczona).

Za doplata oferuja miedzynarodowa, 3-letnia gwarancje (w przypadku 30-tki wyszlo 60 GBP). Do tego swietny kontakt. Nic, tylko kupowac :-)

EDIT: Widze, ze ten sam sklep, co u Firrduna :]
                              Ostatnio edytowany przez zOOn; 4223.

Komentarz

Pracuję...