50e

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MEGABIT

50e

Chciałbym zakupic ten aparat czy ktos mogłby mi powiedziec jakich istotnych funkcji mu brakuje? Gdzie najlepiej go kupic?
  • Silent Planet
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

Sformułuj inaczej to pytanie, bo zaraz zostaniesz zjedzony. :wink:

I napisz, czy jesteś profesjonalistą czy może ma to być Twoja pierwsza lustrzanka... bo jeśli jesteś pro to powinieneś sam wiedzieć czego mu brakuje :wink: a jeśli zaczynasz, to powiem Ci - ten korpus ma wszystko, czego potrzebujesz, a nawet więcej.

Pozdrawiam...
    is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez MEGABIT
      Chciałbym zakupic ten aparat czy ktos mogłby mi powiedziec jakich istotnych funkcji mu brakuje?
      To świetny aparat. Tak na moje oko, to brakuje mu jedynie... matrycy 6mpix:wink:
      Gdzie najlepiej go kupic?
      Chyba tylko na Allegro. Najlepiej szukać egzemplarza nie od handlarza, tylko od jakiegoś użytkownika, ktory przesiadł się na cyfrę.
      Po czy rozpoznać handlarza? Ma setki pozytywów, SuperSprzedawca, itp; a normalny użytkownik zwykle kilkanaście/kilkadziesiąt komentarzy. Oczywiście od tej reguły znajdą się wyjątki, ale w 90% się sprawdza.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• macx15
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 43

ja kupiłem od handlarza w idealnym stanie za grosze .Polecam uzytkownika relict

Komentarz

• kane
          Początki nałogu
          • 2004
          • 293

Chciałbym zakupic ten aparat czy ktos mogłby mi powiedziec jakich istotnych funkcji mu brakuje? Gdzie najlepiej go kupic?
          Na pewno nie bedzie Ci brakowac zadnych istotnych funkcji ;-)

Polecam ten aparat
          Galeria

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Zamieszczone przez Silent Planet
            Sformułuj inaczej to pytanie, bo zaraz zostaniesz zjedzony. :wink:

I napisz, czy jesteś profesjonalistą czy może ma to być Twoja pierwsza lustrzanka... bo jeśli jesteś pro to powinieneś sam wiedzieć czego mu brakuje :wink: a jeśli zaczynasz, to powiem Ci - ten korpus ma wszystko, czego potrzebujesz, a nawet więcej.

Pozdrawiam...
            No profesjonalista to raczej nie kupuje takiego aparatu, przynajmniej ja o takich profi nie słyszałem.
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• beachcomber
              Początki nałogu
              • 2005
              • 271

cykalem e50 przez 3 lata - bardzo sobie chwale... gdyby moj 350d mial takie wymiary to bylbym w siodmym niebie

Komentarz

• Silent Planet
                Uzależniony
                • 2004
                • 832

Zamieszczone przez Robson01
                No profesjonalista to raczej nie kupuje takiego aparatu, przynajmniej ja o takich profi nie słyszałem.
                'winków' nie widać już...?
                is SILENCE
                "Enjoy the silence."
                ---
                Wróciłem...!
                analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• krwisty
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 372

co brakuje w 50e? chm... moze wiecej punktow wyboru ostrosci (sa 3 ).. nie wiem.... spota? no nie parzy kawy... no duzo rzeczy mu brakuje...

tak, profesjonalisci nie kupuja 50e. 50e jest srebrny

a tak na powaznie, to bardzo dobry aparat. na gieldzie w stodole kupilem za 500zl, nie zaluje, chociaz w tej cenie mozna dostac teraz 5tke (a piatka jest jednak cichsza..), o ile dobrze sie trafi.
                  Martin Gorczakowski

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

Zamieszczone przez krwisty
                    co brakuje w 50e? chm... moze wiecej punktow wyboru ostrosci (sa 3 ).. nie wiem....
                    eee, nie - 3 są w sam raz!

trochę pocykałem "pięćdziesiątką" (mam na sprzedaż), miałem z gripem (polecam), i aparacik jest naprawdę super, choć srebrny

i jeżeli pytasz, czego w 50E brakuje, to konkretnie dwóch rzeczy:
                    - podświetlanego wyświetlacza LCD
                    - podglądu głębi ostrości w guziku (jest tylko w sterowaniu ocznym)

poza tym wszystko na miejscu, co może być tobie potrzebne w fotografii analogowej na tym poziomie i za tę kasę. czyli brać, nie gadać
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• macx15
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 43

Zamieszczone przez mxw
                      eee, nie - 3 są w sam raz!

- podglądu głębi ostrości w guziku (jest tylko w sterowaniu ocznym)
                      e tam odpowiuednio ustawione opcje uzytkownika i jest pod przyciskiem pamieci ekspozycji

Komentarz

• negatyv
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 109

Po pierwsze: aparat jest w przewazajacej czesci czarny.
                        Po drugie: srebrne wykonczenia sa metalowe a nie z badziewnego pseudoplastiku
                        Po trzecie: warto go miec, dla mnie idealny za te pieniadze
                        Canon Rulezzz

Komentarz

• mxw
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2315

Zamieszczone przez macx15
                          e tam odpowiuednio ustawione opcje uzytkownika i jest pod przyciskiem pamieci ekspozycji
                          zgadza się, ale mieszasz sobie wtedy z blokadą ekspozycji czy z czymś - w każdym razie mi to nie pasowało za bardzo, już nawet nie pamiętam dlaczego...

Zamieszczone przez negatyv
                          Po pierwsze: aparat jest w przewazajacej czesci czarny.
                          Po drugie: srebrne wykonczenia sa metalowe a nie z badziewnego pseudoplastiku
                          Po trzecie: warto go miec, dla mnie idealny za te pieniadze
                          no ja za swojego dałem ciut więcej (chyba coś z 1000US$), ale potwierdzam, jest wart swojej ceny (dzisiejszej dziś, tamtej wtedy), tak więc coraz częściej zastanawiam się, czy ten mój 50e "na sprzedaż" jest rzeczywiście na sprzedaż

ostatnio, jak go wyjąłem z pudełka i z folii i spojrzałem sobie w wizjer, to normalnie telewizja w porównaniu z tym tunelikiem cyfrowym...

a ponieważ już myślę o zrobieniu za pomocą 350D skanera do focenia negatywów i prototyp dał zadowalające rezultaty to myślę, że może wrócę do analoga, będę focił 50e, wywoływał negatyw, skanował go cyfrówką i będzie cool

czyli będzie 50e z fotkami 8Mpix
                          pozdro.,
                          m.

Komentarz

• macx15
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 43

mxw to uzywaj obu i 50e i 350d 350 robisz test wybierasz kadr jak wyjdzie dbd zapinasz 50e ze slajdem i masz na slajdzie i mozesz zeskanowac. To taka symbioza

Komentarz

• mlody911
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 121

Tak jest!! Polecam SYMBIOZE!!
                              Sam tak kiedyś fociłem z moja G2-ką i z Eosem 300.
                              Oczywiście w trudnych warunkach pomaga to znacznie, szczególnie np. przy długich czasach naświetlania i architekturze. Jednak do "szybkich" zdjęć się ten system trochę nie nadaje.

Komentarz

Pracuję...