Kupiłem 400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sylwester Samluk
    Początki nałogu
    • 2007
    • 316

Kupiłem 400D

Witam was serdecznie.

Jestem tutaj nowy i rozważam zakup Canona 400D, to co mi aię podoba to 9 polowy AF, jasny i duży wizjer, możliwoś podpięcia wszystkiego i chyba niższe ceny obiektywów niż u Nikona czy Olympusa. Wcześniej zastanoawiałem się nad E410 ale sam już nie wiem, postaram się przeszukać wasze forum na temat 400D aby za dużo nie pytać, jednak muszę zadać kilka pytań o krążacych mam nadzieje mitach a za tem:
    słyszałem, że:

Af 9 polowy w 400d wariuje i trudno jest zrobić ostre zdjęcie, np. dziecka w ruchu, trzeba zrobić, dużą serie a następnie wybrać najlepsze zdjęcie.

2) Podobno obiektyw kitowy ten który kupuje sie z 400d nie jest najlepszy i ma dużą aberacje chromatyczną i podobno dostaje luzów

Bardzo proszę powiedzcie mi co was skloniło do 400d oraz czy te historyjki są z palca wyssane?

A i jeszcze jedno jak z odwzorowaniem szczegółów i kolorów radzi sobie ten 400d?

dzieki

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Ilez mozna.Wiem ze jestes nowy (tak jak ja bylem na forum) ale prosze. Wyszykiwarka i przegladanie starych postow. Temat walkowany 1000000000000000000000000000000000000000000000 razy

Komentarz

• franker
      Początki nałogu
      • 2007
      • 305

kup 400D, dziękuje...
      CLOZET!

Komentarz

• Malin
        Początki nałogu
        • 2007
        • 276

http://canon-board.info/search.php
        http://canon-board.info/showthread.php?t=19662
        http://canon-board.info/showthread.php?t=14597
        http://canon-board.info/showthread.php?t=18793
        Regulamin pkt 8

Komentarz

• sylwester Samluk
          Początki nałogu
          • 2007
          • 316

Do tych co nabyli 400d

Witam

Kieruje pytania do osób, które nabyły 400d. W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?

Druga sprawa czy ktoś może podesłać linka do zdjeć z tego aparatu z obiektywem kitowym?

Pozdrawiam
          Sylwek
          |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
          |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez sylwester Samluk
            Witam

Kieruje pytania do osób, które nabyły 400d. W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?

Druga sprawa czy ktoś może podesłać linka do zdjeć z tego aparatu z obiektywem kitowym?
            Nie tyle aparat ma problem co winny może być super napęd AF w kicie. Zresztą foto kurier to bym sobie darował.
            Zdjęcia z kita znajdziesz np. tutaj:
            http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_s_1855_35

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

jakoś mój nie ma... fotki 'sportowe', jak na razie mam jedynie małe doświadczenie, tzn Golden Cup krokowa 2007, wyścigi quadów, może i prędkości nie są jakieś ultra zawrotne, 1/1000s i problemów z ostrością nie zauważyłem (obiektyw kitowy).

Problemy z ostrością chyba są najczęściej wynikiem problematycznych obiektywów (wiesz może jakie używali do testów?)...

odnośnie fotografii to dpreview.com powinno być ok.

Pozdr
              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

Zamieszczone przez sylwester Samluk
                W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?
                Ostatnio bylem na rajdzie subaru i robilem fotki sigma, nie bylo zadnych problemow pomimo ze warunki nie byly idealne (wieczor)
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• stdanielo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1081

ja z 400D mam małe doświadczenie, właściwie mój kumpel ma, ale mam ok 300 jego zdjęć na dysku i szczerze mówiąc niewiele jest ostrych, ja przez prawie 2 lata używałem kita z 350D i ostrych zdjęć miałem prawie 100%.
                  www.kondereszko.pl
                  https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• calmadonii
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 24

poki co jestem zadowolony nawet z kitem..Wiec jak kupie cos lepszego bedzie midzio na 100%
                    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Komentarz

• aBe
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 44

Nie mam najmniejszych problemow z 400D, a kilka szkielek bylo zapietych. Imho rewelacyjny sprzecik w swojej klasie cenowej Kupuj i przestan czytac glupie, sponsorowane, testy onanistow sprzetowych i szumofoboFF
                      fotografia noworodkowa Kielce

Komentarz

• dan7770
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 119

Zamieszczone przez stdanielo
                        ja z 400D mam małe doświadczenie, właściwie mój kumpel ma, ale mam ok 300 jego zdjęć na dysku i szczerze mówiąc niewiele jest ostrych, ja przez prawie 2 lata używałem kita z 350D i ostrych zdjęć miałem prawie 100%.
                        widocznie jestes lepszym fotografem.

Komentarz

• PrzemeS
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 310

W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?
                          To chyba raczej testujący ma problem z obsługą autofokusa, a nie aparat ma problemy.

Mam 350d i jakoś nigdy nie miałem problemów z ostrością na zdjęciach "w ruchu", a 400d przecież ma dużo lepszy układ AF.
                          Ślubna
                          No i niestety N.

Komentarz

• Bonczar
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 128

400D ma układ AF z 30D więc nie powinno być problemów... głównym powodem w teście foto kuriera mógł być obiektyw kitowy, który w ciemnych pomieszczeniach lub przy kiepskim oświetleniu będzie miał problem ze złapaniem ostrości...
                            Ja mam 350D i jestem zadowolony a w 400D powinno być jeszcze lepiej
                            Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• stdanielo
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1081

Zamieszczone przez dan7770
                              widocznie jestes lepszym fotografem.
                              pewnie tak, on jest świeżutki
                              www.kondereszko.pl
                              https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

Pracuję...