elka 24-70

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kusy
    Bywalec
    • 2006
    • 124

elka 24-70

witam wszystkich
    znalazłem na forum wiele "złego" na temat obiektywu 24-70/2,8L, postanowiłem jednak "zaryzykować" i zamówiłem takowy wraz z 30D.... i mam prośbę ..napiszcie proszę jak go sprawdzić... chętnie zobaczę jakieś zdjęcia dla porównania, moja prośba wynika z faktu że mam możliwość ew. wymiany na inny, ale muszę mieć "niezbite dowody winy" POMOCY:-)

to mój pirwszy dslr, pierwsza elka, i ...pierwszy post na tym forum (CANON nie pierwszy, za starych dobrych czasów miałem C A1 czy coś koło tego - FD)

ps. obiektyw i body dojadą za dwa dni (najwcześniej) więc na razie dmucham na zimne - ale odnośniki jakieś do porównania bardzo się mogą przydać
    pozdrawiam
    kusy
    CANON...
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Jesli obiektyw ten zostal wyprodukowany w tym roku, to o nic sie nie martw.
    To co musisz sprawdzic, to zobacz czy nie ma zadnych fizycznych uszkodzen. Mi "piszczal" pierscien ostrosci jak bardzo wolno nastawialem (wymienilem) a kolega mial odprysk/ryse na szkle od wewnatrz (tez wymienil).
    Co do zdjec, to zrob sobie kilka fotek na dworze przy f2.8 i jesli bedzie ostro - to znaczy, ze git. I nie kombunuj, bo migawki szkoda ;-)

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

kupiłem sprowadzony ze stanów i wszystko gra. Nie musiałem wybierać z kilku egzemplarzy.... świetne szkło (wielkie jak krowa) ale co tam.... chcesz mieć to dźwigaj
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Kobyła

24-70

Też naczytałem się różnych rzeczy o tym szkle, ale jednak zaryzykowałem. Nie mam z tego czy z zeszłego roku, lecz starsze a jednak jest rewelacyjne. Też siedzi na 30D. Trochę tego złomu przetestowałem i IMO w tym zakresie nie ma nic lepszego.

Pozdro.
        Kobyła

Komentarz

• wieslaw27
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 22

Jak oznaczony jest z tego roku?

Komentarz

• apart
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 41

Uu Następnie Miesiąc polecam ten wątek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5917
            Ostatnio edytowany przez apart; 3950.
            Każdy z nas tworzy historię jutra

Komentarz

• zanussi
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1696

A ja polecam ten link
              Yes, you can determine the age of a Canon lens using a serial number or a date code. Let us show you how!
              Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• kusy
                Bywalec
                • 2006
                • 124

......NO DZIĘKI !!!!!
                wiecie, super że można w TYCH czasach na kogoś liczyć...
                zrobiłem wczoraj kilka sampli na innej 30-tce ze standardem 1,8 w jpg i raw będę miał ew. do czego porównać
                pocieszający też jest fakt, że nowe obiektywy ('06 ) są pewniejsze, bo gdzie jak gdzie ale w tej klasie sprzętu loteria nie powinna mieć miejsca..., zresztą dla tych szkiełek zostałem "kanonierem", ( nie mylić z kanonikiem );-) ;-) ;-) ;-)
                pozdrawiam
                ...a stopka jak widać puki co jeszcze pusta
                CANON...

Komentarz

• tdfoto
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 292

Zamieszczone przez kusy
                  ......NO DZIĘKI !!!!!
                  wiecie, super że można w TYCH czasach na kogoś liczyć...
                  zrobiłem wczoraj kilka sampli na innej 30-tce ze standardem 1,8 w jpg i raw będę miał ew. do czego porównać
                  pocieszający też jest fakt, że nowe obiektywy ('06 ) są pewniejsze, bo gdzie jak gdzie ale w tej klasie sprzętu loteria nie powinna mieć miejsca..., zresztą dla tych szkiełek zostałem "kanonierem", ( nie mylić z kanonikiem );-) ;-) ;-) ;-)
                  pozdrawiam
                  ...a stopka jak widać puki co jeszcze pusta
                  Gubie sie,,troche...masz juz to eLke czy jeszcze nie.... jak tak to od kogo kupiles....? Szukam kogos godnego polecenia....
                  Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
                  Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Komentarz

• kusy
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 124

...nie nie mam jej jeszcze niestety ...:sad: napisałem przecież że stopka jeszcze pusta..
                    piszę może troche chaotycznie ale rozumiecie -oczekiwanie mnie zrzera:-x właśnie się dowiedziałem ,że obiektyw dopiero piątek-poniedziałek.......(Bo na zamówienie)
                    obiektyw kupuję w firmie, która jest moim dostawcą różnych dupereli (papier, filmy etc..) więc cenę mam raczej nieco niższą niż u innych , choć zbliżoną do różnych sklepów w necie, nie wiem też jaka jest ich cena dla klienta detalicznego, to co wiem to gwarancja PL, faktura no i wiadomo pewne źródło w razie czego.
                    Jeżeli będę miał sposobność to porozmawiam o cenie do dalszej odsprzedaży wówczas napiszę coś więcej.
                    ..a jeszcze w bielsku białej jest jeszcze taki sklep - www.eltkom.pl ceny niektórych produktów mają super (sprawdzałem body D200 - jest na półce w sklepie za 5898 !!! brutto to tak na marginesie) dobra obsługa warto sprawdzić
                    pozdrawiam
                    CANON...

Komentarz

• kris6000
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 85

Kupiłem od Tommiego (wersja UU z maja) oczywiście z zastrzeżeniem, że jak by coś nie odpowiadało to zwrócę.
                      Był chyba kiedyś wątek o 24-70 i współpracy z różnymi modelami aparatów.
                      Wcześniej próbowałem z dwoma sztukami z zeszłego roku do 300D i 350D, było fatalnie.
                      Zastanawiam się teraz, czy te obiektywy naprawdę były wadliwe, czy
                      nie chciały odpowiednio współpracować z 300D i 350D.
                      Dwa dni temu kolega również kupił 24-70 (UU) do 30D i jest wszystko w porządku.
                      Obiektywy sprowadzone z USA.

Pozdrawiam
                      Ostatnio edytowany przez kris6000; 3660.

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 411

Zamieszczone przez kris6000
                        Kupiłem od Tommiego (wersja UU z maja) oczywiście z zastrzeżeniem, że jak by coś nie odpowiadało to zwrócę.
                        Był chyba kiedyś wątek o 24-70 i współpracy z różnymi modelami aparatów.
                        Wcześniej próbowałem z dwoma sztukami z zeszłego roku do 300D i 350D, było fatalnie.
                        Zastanawiam się teraz, czy te obiektywy naprawdę były wadliwe, czy
                        nie chciały odpowiednio współpracować z 300D i 350D.
                        Dwa dni temu kolega również kupił 24-70 (UU) do 30D i jest wszystko w porządku.
                        Obiektywy sprowadzone z USA.

Pozdrawiam
                        Nie wiem czy wogole a jesli pytasz o te linki to ...

... od diabla i ciut ciut, m.in.:
                        http://canon-board.info/showthread.php?t=7972
                        http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=24-70
                        http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=24-70

pozdrawiam,
                        z pozdrowieniami

Komentarz

• kris6000
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 85

Tak, o te.

Pozdrawiam

Komentarz

• oszołom
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 301

Napiszę krótko, szkło jest świetne, warto wydać kasę, będziesz bardzo zadowolony. Jak będziesz potrzebował paru fotek chętnie podeślę na PV.
                            Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

• kusy
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 124

drogi OSZOŁOM-ie ;-) będę niezmiernie wdzięczny za parę fotek!!!!
                              CANON...

Komentarz

Pracuję...