Akumulatorki do 580

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pavlo
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 38

Akumulatorki do 580

Witam,
    znalazłem takie oto akumulatorki z ładowarką za 45,99 zł i chciałbym prosić o opinię czy nadają się do 580ex?

Link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68569070
    Okrojony opis: automatyczna procesorowa pulsacyjna ładowarka z mikroprocesorem model mw 8988gs oryginalna firmy minwa w komplecie z 4 akumulatorami aa 2500 mah forever.

Do tego zamierzam dokupić jeszcze 4 forever - np. tutaj - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68070738

Dobry wybór czy doradzilibyście coś innego?

Pozdrawiam
    Pavlo
  • max44
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 37

Nie kupuj akumulatorków tego typu... Może są megapojemne i megatanie ale warto dołożyc i kupic firmowe... Na 8 sztuk forever podło mi już 4 w ciągu 2,3 miesięcy od zakupu. Od tamtej pory nie osczędzam na ogniwach i dobrze na tym wychodzę...
    Na allegro za szybką ładowarkę i 8 aku energizer dasz 80 zł z hakiem, więc to tylko 25 % więcej...
    canon i dodatki...

Komentarz

• GaGacek
      Bywalec
      • 2005
      • 235

sanyo

forevery nie sa najwyzszych lotow
      Are you brave enough?

Komentarz

• Hipek
        Bywalec
        • 2005
        • 167

;-) a ja mam HAMA i działają bez zarzutu i nawet na ......chama
        20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7449

Ja mam w ofercie jakieś niemieckie (Carat Electronics) 2300 z ładowarką samochodową i sieciową procesorową. Cena 80 zł komplet.

A polecam dlatego, bo używałem z 580EX i na jednym ładowaniu zrobiłem cały ślub (ok 500 zdjęć) i jeszcze w niedzielę na targach mody dorzuciłem z setkę, no i nadal można pstrykać
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Ja bym radził zainwestować w aku GP, Sanyo lub też PowerBase (te ostatnie tylko z ładowarką) bo używam wszystkie 3 i jestem bardzo zadowolniony.
            Pozatym przeszukaj forum bo wiem, że trochę o tym było.
            W aku FOREVER bym się nie pakował.
            Jeśli chodzi o producenta taniej ładowarki to zainteresuj się modelem MW8168GS firmy BenElectronic. Może już są jakieś nowsze modele.
            sigpic

Komentarz

• pavlo
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 38

Dzięki za rady. Poszukałem więc lepszego zestawu i znalazłem:

1. ładowarka GP + 4 akum. 2100 mAh - za 69,90 zł
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68029810

2. 4X2500 AA SANYO +SILVER PROCESOROWA DV 4 H - za 54,99 zł
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68569079

3. Ten sam zestaw, ale z inną ładowarką za 59,99 zł.
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68569090

4. Ładowarka GP Power Bank +4x AA 2000mAh - za 49 zł
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68636779

5. ENERGIZER 2500 + NIESAMOWITA ŁAD MW 1270 - 80 zł.
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67972300

Nie wiem, co wybrać. Najpierw myślałem o 1. Teraz zastanawiam się nad 5 albo 2.

Będę wdzieczny za radę...

Pozdrawiam
              Pavlo

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Dziwne... wszyscy odradzaja Forever. A ja mam ich 8 sztuk 2300mAh od roku mniej wiecej i zero problemow. Nie padaja, trzymaja (wlasnie w 580EX ich tylko uzywam) po ok 1000 zdjec kazdy komplet.
                Kupilem razem z jakas polska ladowarka procesorowa ktora rowniez w porzadku mi dziala 8)

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez Vitez
                  Dziwne... wszyscy odradzaja Forever...
                  Konkretnie nie odradzałem tylko radziłem trzymać się sprawdzonych wersji
                  Ale okazuje się że nazwa Forever mówi sama za siebie; NaZawsze...razem
                  sigpic

Komentarz

• asterix
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 793

ja takze mam Foreverki i takze polska ladoware procesorowa.. sa ok (pojemnosc 2400). 2 sluby bez ladowania i jeszcze troche na inne okolicznosci. Mam 2 komplety i jeszcze nic nie padlo
                    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

zastanawia mnie czym moze sie roznic bateria od baterii ? budowa dosyc prosta.. malo kumam rozmowy o wyzszosci firmy X nad Y
                      Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• PROF
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 121

ja posiadam 3 komplety aku do swojej 580EX i sa to dwa komplety GP 2300 i jeden komplet (niestety tylko jeden) akumulatorow SANYO 2500 model HR-3U i po dosc dlugich bojach nawet w wyzszyh temeraturach moge smialo stwierdzic ze produkt SANYO bije na leb i szyje akumulatorki GP, trzymaja znacznie dluzej mimo ze cyferki na aku tego znacznie dluzszego czasu ekspolatacji nie uzasadniaja tak bardzo jak ma to miejsce w rzeczywistosci no i sama lampa na nich pracuje rownomierniej.

W chwili obecnej oczekuje na druga lampe EX tym razem 430 i posiadajac balast doswiadczen zdecyduje sie na zakup akumulatorow sanyo serii ENELOOP. sLyszalem o nich wiele dobrego i jestem w stanie w to bez bolu uwierzyc tym bardsiej ze te akumulatory maja nowoczenisjsza technologie wytrzarzania od tych SANYO 2500 HR-3U (technologia sie nazywa "Superlattice Alloy")

P.S.

tu troszke o tej technologii o co w niej chodzi

tu tez sie troche ktos natrudzil
                        dosc obszerny art jest majowym chip foto-video digital (jak sie dowiedzialem przestal juz istniec)

niestety wsrod testowanych modeli nie znalaly sie modele Recyko i eneloop, jest natomiast o nich wzmianka w tekscie, w tekscie wzmianka jest tez o akumulatorach marki "hahnel synergy" jako wykonanyh w tej samej technologii co recyko i sanyo ale nie slyszlaem o nich tak pozatym zbyt wiele, zeby nie powiedziec ze nie slyszalem o nich nic.
                        Ostatnio edytowany przez PROF; 5263.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
                        Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Komentarz

• Loram
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 325

Ja w sprawie SANYO mam średnie odczucia, ani jeden z trzech kompletów nie przetrzymał roku
                          Za to ENERGIZER'a mam 2 komplety od dawna i są rewelacyjne

Używam ich z 580ex

Od dawna używam ładowarki MW 8168 GS która również szczerze polecam
                          MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• SAM
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 206

U mnie w firmie Energizery są jedynymi używanymi, wszędzie są ich setki. Za zakup i używanie innych wylatuje się na zieloną trawkę. :rolleyes:
                            To jest tzw. Energizer rules.

P.S. I nie pytajcie dlaczego.

Komentarz

• donald7000
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 382

Ja uzywam Forever 2400 i 2500, mam tez Batimex 2100.
                              Forevery mam juz 3 lata i chyba delikatnie widze ich zuzycie, ale ciezko mi okreslic o ile mniej zrobie na nich zdjec w stosunku do Batimexow.
                              Generalnie jesli cos dziala poprawnie to nie uwazam aby placic wiecej za akku. I tak wszystkie sa produkowane w tej samej fabryce w Chinach.

Komentarz

Pracuję...
                              X