Jaka ładowarka?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Jaka ładowarka?

Czy znacie jakieś ładowarki, które potrafią rozładować akumulatory do końca przed rozpoczęciem ładowania?
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com
  • sal
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1122

Zamieszczone przez muflon
    A czy znacie jakieś ładowarki, które potrafią rozładować akumulatory do końca przed rozpoczęciem ładowania?
    Strzele - wiekszosc? Ja od roku uzywam MW 8168 i jestem bardzo zadowolony.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez sal
      Strzele - wiekszosc?
      hmmm... mialem juz kilka ladowarek i nie dualo mi sie na taka trafic :-|
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• C41photocrew
        Zablokowany
        • 2005
        • 528

ano fakt przydałaby sie jakas taka

Komentarz

• sal
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1122

Zamieszczone przez tpop
          hmmm... mialem juz kilka ladowarek i nie dualo mi sie na taka trafic :-|
          Spojrz wiec wyzej na model, ktory podalem. Tania, dobra, laduje malym pradem. Dla mnie idealna. I sprawuje sie naprawde bardzo dobrze.

Komentarz

• fotofx
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 44

Coś o akumulatorach http://hurt.com.pl/?p=bw_bat_chafaq

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez sal
              Spojrz wiec wyzej na model, ktory podalem. Tania, dobra, laduje malym pradem. Dla mnie idealna. I sprawuje sie naprawde bardzo dobrze.
              Hmm, rzeczywiście wygląda sensownie. Chyba wiem, co mi przywieziesz następnym razem z Polski Gdzie kupiłeś swoją?

Komentarz

• fotofx
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 44

Polecam uwadze taką ładowarkę http://pentagram.pl/produkty_new/szc...&id_produktu=1

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez fotofx
                  Nie piszą nic o automatycznym rozładowywaniu - dla mnie to podstawa. BTW, Sal, jak ta Twoja rozładowuje:
                  - czy trzeba najpierw wcisnąć "rozładuj" a potem "ładuj"
                  - czy też wkładamy do prądu, wciskami "coś", za kilka godzin wyjmujemy baterie (fire and forget ) ?

Komentarz

• fotofx
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 44

w Ni-MH nie ma potrzeby rozładowywania chyba , że ktoś mnie oświeci

Komentarz

• sal
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1122

Hmm, rzeczywiście wygląda sensownie. Chyba wiem, co mi przywieziesz następnym razem z Polski Gdzie kupiłeś swoją?
                      Na Allegro oczywiscie. Ale wlasciwie w sklepie w Wawie. Nie ma problemu - razem z plecakiem?

Komentarz

• sal
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1122

BTW, Sal, jak ta Twoja rozładowuje:
                        - czy też wkładamy do prądu, wciskami "coś", za kilka godzin wyjmujemy baterie (fire and forget ) ?
                        Dokladnie tak. Wciskasz rozladuj i po kilku godzinach wyjmujesz naladowane akumulatorki (rozladowywanie pelnego akumulatorka trwaloby afair 2-3 razy dluzej niz naladowanie).

Komentarz

• Zielony
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2928

Nie piszą nic o automatycznym rozładowywaniu - dla mnie to podstawa. BTW, Sal, jak ta Twoja rozładowuje:
                          - czy trzeba najpierw wcisnąć "rozładuj" a potem "ładuj"
                          Mam dokładnie tą samą ładowarkę co Sal.
                          Nie ma w niej automatycznego rozładowania. Wkładasz aku i musisz nacisnąć żółty guziczek DISCHARGE. Aku wtedy sie rozładowują do wartości napięcia ok. 0,9V (wg manuala), pozniej z kolei następuje automatyczne przejście w stan ładowania...
                          Za ok. 5h jak już sie świeci zielone wyciągasz gotowe do pracy aku.

Z tym rozładowaniem to kurde nie wiem ale wczoraj np. chciałem tak sobie coś sprawdzić i zmierzyłem napięcie na aku i było ok 1,2V, włożyłem w celu rozładowania i dosłownie po ok. 3 minutach przeszła ładowarka w tryb ładowania. Pisze to tylko po to, nie żebym sie przejmował, ale skoro piszą że rozładowuje do 0,9V to nie możliwe żeby zrobiło to tak szybko

W każdym badz razie ładowarka jest zajerąbista...
                          Ja kupiłem w sklepie za 25zl.
                          sigpic

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

jesli by to zrobil Microsoft, to by wygladalo to pewnie tak:
                            1) wciskasz ,,cos''
                            2) pojawia sie komunikat: czy rzeczywiscie chcesz naladowac baterie? TAK ? NIE? ANULUJ?
                            3) cierpliwie wciskasz TAK i ...
                            4) pojawia sie komunikat : czy chcesz,aby system najpierw rozladowal bateria? TAK NIE ANULUJ
                            5) wciskasz TAk i dalej nie odchodzisz, bo pojawia sie:
                            6) komunikat ,,wybrano opcje rozladowania baterii. czy na pewno kontynuowac? TAK NIE..''
                            7) lekko zirytowany wciskasz tak i...
                            8) komunikat: ,,Twoja ladowarka ma miejesce na 3 akumulatory. czy TAK na wszystkie?''
                            9)
                            10)
                            11)
                            .
                            .
                            .
                            217) pojawia sie ulubiony BLUE SCREEN
                            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Sal, marcingreen - dzięki, o to chodziło, jest tak jak trzeba. Z tego co widzę na zdjęciach, to chyba jest typ "wkładany w ścianę" -> nie na kabelku? Trochę kiepsko, bo często ciężko upchać w złodziejkę...

Zamieszczone przez sal
                              Na Allegro oczywiscie. Ale wlasciwie w sklepie w Wawie. Nie ma problemu - razem z plecakiem?
                              Aha No to ja się jeszcze zastanowię I tak chyba cały mój komplet accu jest już do wymiany... (co zresztą widziałeś w niedzielę)

Edit: swoją drogą żenada... w porównaniu z tym, co znalazłem w Szwajcarii (toppreise, ebay, google) to pierwszy lepszy e-sklep w Polsce wypada 10x lepiej (o Allegro już nawet nie wspomnę)

Komentarz

Pracuję...