Softbox reporterski, czy zwykły z BK-3?
Zwiń
X
-
-
a) lampa z wiekszym pilotem pewnie ma tez wentylator ktory chlodzi
b) garnki z gridem albo snooty to dopiero sie grzejeKomentarz
-
Witam.
Mam pytanie odnośnie zestawu do 580exII : uchwyt BK-3 + softbox 60x90.
Uchwyt oglądałem i widzę, że poleca go tutaj też parę osób. Mam tylko następujące dylematy :
1. czy stopka w uchwycie jest przesuwna ? Chodzi o to, że wyzwalać będę lampę radiowo (pixelknight) a odbiornik trochę wystaje spod lampy (do przodu).
2. biorąc pod uwagę wagę lampy oraz softboxa 60x90 pytanie drugie dotyczy stabilności takiego systemu. Polecacie jakiś konkretny statyw czy da rade np na W803 ?
pozdrawiam
Komentarz
-
Domel, mam podobny zestaw do zabaw
Stopka w BK-3 jest przesuwna, ale lampę na wyzwalaczu i tak trzeba wsuwać bokiem (wygodniej) lub tyłem z obróconym palnikiem o 90/180 stopni, bo inaczej pixel się nie mieści. Co do statywu mam i polecam W806.
Body, stałki, zoomikKomentarz
-
Dzięki Tomdz za szybką odpowiedź
A jeśli chodzi o statyw W803 to rozumiem, że nie da rady być stabilny ? musi być W806 ?Komentarz
-
-
-
streaker, Przemek_PC
udało sie coś więcej potestować? Jak doświadczenia...?
Jeszcze nie kupiłem i waham sie czy do 580ki lepiej soft reporterski czy tez jeden z tych szybko składanych (60x90 lub okta)...Komentarz
-
Mój softbox składany w parasolkę 99,99% czasu spędza złożony w pokrowcu. Jak coś chcę zrobić wyciągam go z pokrowca, rozstawiam statyw, montuję BK-3, lampę i softbox i całość zajmuje minutę-dwie. Po robocie składam wszystko do pokrowców. To wszystko co mogę w tej chwili napisać. Nie miałem okazji porównać softboxa z innymi sprzętami. Nie napiszę też nic o trwałości softboxa bo za krótko go mam.Komentarz
-
Szkoda Ci 30 zeta na zdecydowanie lepiej wykonany statyw?
W803 wyglada jak zabawka przy W806
PS warto poszukac wersji z czlonami blokowanymi na srube, a nie na plastikowe blokady zaciskowe
Komentarz
-
jak cześć już wie rf-602 trochę wystaje do przodu, ponieważ kilka osób się pytało czy nie ma problemu z montażem zamieszczam foty
ja to robię tak z RF-602
przy małych softach 40-70 montuję tak
jak do szerszych i płytkich gdzie potrzeba szerzej swiecić to ustawiam bokiem i otwieram klapkę na 14mm
Komentarz
-
Komentarz
-
ale tu trzeba uważać z mocowaniem samego softa
przy tym wcześniejszym też daje radę ustawiać - nie przeszkadza mi - tzn przyzwyczaiłem sięKomentarz
-
Ja wypierdzieliłem to coś pomiędzy bk3 a yongnuo - nie lubię takich "szybkozłączek", mam obawy co do tego, czy nic mi się nie rozpadnie podczas przenoszenia itp
Bokiem wiadomo, najwygodniej. Nie wiem jak można zmieniać parametry z lampą tyłem - owszem, idzie, ale strasznie niewygodne
Komentarz
-

Komentarz