W czym nosic sprzet?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

Zamieszczone przez Bonio61
    ponawiam pytanie bo zalezy mi na odpowiedzi, czy ktos mial doczynienia z torba HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .
    głębokość tej torby to 27cm jak masz krótszy obiektyw to możesz ustawić tak przegrody żeby korpus włożony obiektywem do dołu nie dotykał dna, zresztą jak w każdej torbie z przegrodami, możesz też dać przegrodę poziomą w połowie głębokości i pod korpusem będziesz miał jeszcze miejsce ....
    nie wiem czy o to ci chodzi ?

Komentarz

• Montano
      Bywalec
      • 2009
      • 131

JA mam pytanie dotyczące plecak na sprzęt fotograficzny. Potzrebuję plecak do którego zmieściły by się następujące rzeczy: 1000D+ 18-50 + 70-300 + jak dokupię 10-20 + jak dokupię 135-400 + lampa nissin di866 + kompakt fujiS5600 + filtry baterie i na zewnątrz uchwyt na statyw Velbon df-60.

Będę używac go na wyprawach w góry itp tak że miło by było gdyby miał pokrowiec przeciwdeszczowy ale niekoniecznie, jak coś to dokupię turystyczny pokrowiec dopasowany wielkością.
      Cena tak do 450zł.
      70D+grip;1000D;T150-600ver1;T10-24,3.5-4.5;c50 1.8STM;C55-250STM;C100 2.8L IS USM; Lampa YN-600EX-RTII; NISSIN Di866; statyw Camrock evo tactic T80; plecak Lovepro Pro Trekker 450AW
      https://500px.com/montanoclimb

Komentarz

• Majchalak
        Bywalec
        • 2009
        • 106

Ja po górach chodziłem z Naneu-Pro Alpha L - cena jakieś 350 zł. Spokojnie to wszystko co wymieniłeś wejdzie do niego, w zestawie ma pokrowiec, jest też mocowanie na statyw.
        Ma też kieszeń na Laptopa, ale jest także tańsza wersja bez kieszeni na lapka.
        Plecak na prawdę wygodny - solidny pas biodrowy i pas piersiowy. Robią go w trzech kolorach: oliwkowy, granatowy i czarny.

Komentarz

• savage67
          Bywalec
          • 2010
          • 122

Do wyboru, wszystko ładnie opisane.

http://www.kata-bags.com/kata.asp?Version=Photo

Komentarz

• Montano
            Bywalec
            • 2009
            • 131

No, pięknie opisane z tym że plecaki z pokrowcem itd. tej firmy są kosmicznie drogie.
            70D+grip;1000D;T150-600ver1;T10-24,3.5-4.5;c50 1.8STM;C55-250STM;C100 2.8L IS USM; Lampa YN-600EX-RTII; NISSIN Di866; statyw Camrock evo tactic T80; plecak Lovepro Pro Trekker 450AW

Komentarz

• esel
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 31

Zamieszczone przez Bonio61
              ponawiam pytanie bo zalezy mi na odpowiedzi, czy ktos mial doczynienia z torba HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .
              Mam tą torbę i powiem tyle, że jest ogromna. Najdłuższy obiektyw jaki mam to 85/1.8 ale podejrzewam, że nawet 70-200 włożysz razem z korpusem pionowo (obiektywem do dołu). Do użytkowania na co dzień kupiłem Tamraca Pro 12, bo Hama naprawdę jest wielka
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Co do trzymania aparatu... nie stoi na obiektywie - korpus trzyma się na gąbkach z rzepami.
              Ostatnio edytowany przez esel; 23939. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bonio61
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 19

dzięki esel o to mi chodziło

Komentarz

• wiktor2323
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 1290

Zamieszczone przez Majchalak
                  Ja po górach chodziłem z Naneu-Pro Alpha L - cena jakieś 350 zł. Spokojnie to wszystko co wymieniłeś wejdzie do niego, w zestawie ma pokrowiec, jest też mocowanie na statyw.
                  Ma też kieszeń na Laptopa, ale jest także tańsza wersja bez kieszeni na lapka.
                  Plecak na prawdę wygodny - solidny pas biodrowy i pas piersiowy. Robią go w trzech kolorach: oliwkowy, granatowy i czarny.
                  Potwierdzam. Mam wersje bez L i jest naprawdę wygodny. Ja maiłem w nim 50D+18-55+50/1,8+85/1,8 + metz48 i było jeszcze trochę miejsca, jedno szkło wejdzie spokojnie(nawet dwa gdyby stałki ułożyć na sobie[ jest dość głęboki]). Może nawet znalazłoby się więcej, gdyby to zmyślnie ułożyć. poza tym ma dość sporą komorę na kanapki, wodę itp. Na statyw, kurtkę masz paski na wierzchu.
                  Facebook

Komentarz

• fotopawkas
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 203

Zamieszczone przez Montano
                    JA mam pytanie dotyczące plecak na sprzęt fotograficzny. Potzrebuję plecak do którego zmieściły by się następujące rzeczy: 1000D+ 18-50 + 70-300 + jak dokupię 10-20 + jak dokupię 135-400 + lampa nissin di866 + kompakt fujiS5600 + filtry baterie i na zewnątrz uchwyt na statyw Velbon df-60.

Będę używac go na wyprawach w góry itp tak że miło by było gdyby miał pokrowiec przeciwdeszczowy ale niekoniecznie, jak coś to dokupię turystyczny pokrowiec dopasowany wielkością.
                    Cena tak do 450zł.
                    ja polecam LOWEPRO Flipside 400AW.
                    plecak mam juz ponad rok. był ze mną w Bieszczadach, Tatrach i na Mazurach. bardzo wygodny, szelki solidne i dobrze dopasowują się do ramion. jest pasek na klatkę piersiową do spięcia szelek oraz praktyczny pasek biodrowy - mnie skusiła solidność, rewelacyjny pokrowiec (mam torbę LoWEPro Nova 180AV - firma i produkty solidne.).

dostęp do całego sprzętu jest od pleców - nikt nie będzie grzebał obcy. nie trzeba zdejmować plecaka i kłaść żeby się dostać do szkieł i body - wystarczy, przy zapiętym pasie biodrowym zrzucić szelki i obrócić plecak - FILMIK.

w moim zestawie jest 50D-griped + 17-55 + 50 + 28 + 85 + 55-250 + Metz 58 + osłony PS do szkieł + komplet Photix Tetra do wyzwalania, w kieszeni mieści się zestaw filtrów, 4 baterie do body 8 do lampy, szmatki, gruszka, 0,5l wody i kanapki.

plecak bardzo pakowny i praktyczny. serio - niech Cię nie zniechęca "ładowanie" od pleców - wbrew pozorom jest łatwy dostęp no i bezpieczeństwo. plecak i sprzęt przetrwały ogromną burzę na Tarnicy - przemokłem do kości - plecak... ehmm, wystarczyło strzepnąć wodę, wyjąć body i chwytać tęcze w Bieszczadach
                    .
                    .
                    ps.
                    aha... czasem do plecaka trafia C 100-400 zamiast 55-250. możliwość konfiguracji jest ogromna.
                    .
                    .
                    ps.2.
                    w wiekszości plecaków przy naciągniętym pokrowcu musisz go zdjąć by dostać się do sprzętu, tu nie. nawet nie musisz go kłaść na błocie, czy mokrej ławce
                    po prostu polecam!
                    .
                    Ostatnio edytowany przez fotopawkas; 37215. Powód: Automerged Doublepost
                    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
                    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
                    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

• axk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2027

Zamieszczone przez fotopawkas
                      wystarczy, przy zapiętym pasie biodrowym zrzucić szelki i obrócić plecak...
                      Jak dla mnie rozwiązanie średnio wygodne. Kilka razy próbowałem wyjmować zawartość plecaka korzystając z tego "patentu", jednakże w końcu dałem sobie spokój. Dla mnie ta "funkcjonalność" jest raczej ciekawostką niż praktycznym udogodnieniem.
                      EOS + Speedlite

Komentarz

• fotopawkas
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 203

Zamieszczone przez axk
                        Jak dla mnie rozwiązanie średnio wygodne. Kilka razy próbowałem wyjmować zawartość plecaka korzystając z tego "patentu", jednakże w końcu dałem sobie spokój. Dla mnie ta "funkcjonalność" jest raczej ciekawostką niż praktycznym udogodnieniem.
                        a dla mnie po prostu odwrotnie - mówimy tu o turystyce - tak jak napisałem, nie kładę wszystkiego w błoto czy tym podobne i nadal mam szybki dostęp do gratów. bo najpraktyczniej to wyjmuje się jednak z torby. ale kto co woli - ja jestem bardzo zadowolony i korzystam z "patentu".
                        .
                        .
                        aha... no i mówimy o "patencie", który jest bardzo praktyczny w przypadku gdy dostęp do gratów jest od pleców, bo w innym przypadku to faktycznie mało przydatne. poza tym patent podobny do tego z jednoramiennej serii SlingShot.
                        .
                        Ostatnio edytowany przez fotopawkas; 37215. Powód: Automerged Doublepost

sigpic

Komentarz

• Montano
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 131

A co powiecie o NANEU PRO SAHARA 217F ? Czy zmiesći mi się do niej to wszystko co wymieniłem trochę wyżej?

Komentarz

• fotopawkas
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 203

Zamieszczone przez Montano
                            A co powiecie o NANEU PRO SAHARA 217F ? Czy zmiesći mi się do niej to wszystko co wymieniłem trochę wyżej?
                            dobry wujek google pokazał mi coś TAKIEGO - wygląda obiecująco, jeśli masz takie oczekiwania.
                            .

sigpic

Komentarz

• ndrozdowski
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 17

Zaczynam powoli wariować. Mam 500D, grip, 18-55mm, 50mm i przejrzałem masę aukcji z różnymi torbami. Nie wiem co wybrać, a szukam czegoś względnie dobrego do 130 złotych. Sęk w tym, że torba którą kupiłem wraz z aparatem jest przejściowa bo w sklepie nie było większych, a nie chciałem trzymać puszki ciągle na statywie.

Jaka jest szansa znalezienia czegoś większego niż seryjna torba canona? Daje ją na przykład ponieważ aktualnie mam torbę o takich samych wymiarach.
                              coś tam jest

Komentarz

• fotopawkas
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 203

o której torbie Canona mówisz? Gadget Bag 10EG - ta nie jest chyba taka mała.

może TO

ja mam Lowepro Nova 180AW, gdzie pakuję puszke z gripem, 17-55, 85mm i lampę. w sumie 2-3 szkieł griped body i lampę. do tego zapas kart i baterii w kieszeń przednią.
                                .

sigpic

Komentarz

Pracuję...