Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Speedlite 580EX - fotocela ?

Domyślnie

no wlasnie, ja 10d tez nie potrafie tego zrobic
    kurde w nionei d70 sabine600 da sie wyzwalac za pomoca lampy wewnetrznej...
    body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
    digart|wikaad

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

za skarby sie nie da...
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Jakoś dziwnie gadacie... To Sigma dałaby się odpalac a 580ka nie??? Cos mi tu nie gra.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    Jakoś dziwnie gadacie... To Sigma dałaby się odpalac a 580ka nie??? Cos mi tu nie gra.
    Wszystko gra ...Sigma posiada fotocele a Canon nie.

Domyślnie

Pytam bo jak był u mnie koleś z 580ką to robiliśmy próbę i na moim body była Sigma, jego 580 stała sobie z boku i system działał. Moja lampa wyzwalała 580kę.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    Pytam bo jak był u mnie koleś z 580ką to robiliśmy próbę i na moim body była Sigma, jego 580 stała sobie z boku i system działał. Moja lampa wyzwalała 580kę.
    Jeśli tak było, jak mówisz, to 580 musiałaby mieć fotocelę, bo Sigma nie ma wyzwalania radiowego z kolei..

Ja już zgłupiałem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie... 580'tka nie ma fotoceli... System dzialal bo sigma podwedzila tez bezprzewodowy TTL od Canona, dzieki czemu wspolpracuje z nimi jako master albo slave.

Ja swoja wyzwalam tak:

Załącznik 455

W zestawie 580'tka, kostka hamy (Hama Dual Hot Shoe Adapter #HA6950, oczywiscie moze byc inna) oraz e-bay'owy zestaw do wyzwalania radiowego.

Załącznik 456

Co prawda tylko manual, ale swietna sprawa... Co do wyzwalacza... Nie wyrabia x-sync'a 1/250. Poza tym przy slabych bateriach "wypadaja" blyski (a raczej wpadaja czarne klatki). Jak narazie za krotko go mam zeby cos wiecej napisac... musze kupic nowe dobre baterie

Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zeby do kostki pod lampa podpiac przewod (co czasami stosuje) czy zwykla fotocele. Wszystko kwestia upodobania
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-10-2005 o 18:38
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Kurna olek, już nie wiem nic... Dzwoniłem do niego i powiedział, że 100 % ma bo pstrykał tak samemu (a czy po pijaku, to nie wiem, nie zapytałem)...
    No i przeczytalem ten watek w domu a nie w pracy, siegnalem przed chwila po moje 20D i 580EX, tryb M, 1/125 f5.6 iso400 (jakby to mialo znaczenie), wlaczona lampa wbudowana. 580tka ustawiona czy to na Slave czy na OFF - nie odpala.
    Tak wiec dzi kombinuje cos.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów