no wlasnie, ja 10d tez nie potrafie tego zrobic
kurde w nionei d70 sabine600 da sie wyzwalac za pomoca lampy wewnetrznej...
za skarby sie nie da...
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Jakoś dziwnie gadacie... To Sigma dałaby się odpalac a 580ka nie??? Cos mi tu nie gra.
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia
Wszystko gra ...Sigma posiada fotocele a Canon nie.Zamieszczone przez Gregg
Pytam bo jak był u mnie koleś z 580ką to robiliśmy próbę i na moim body była Sigma, jego 580 stała sobie z boku i system działał. Moja lampa wyzwalała 580kę.
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia
Jeśli tak było, jak mówisz, to 580 musiałaby mieć fotocelę, bo Sigma nie ma wyzwalania radiowego z kolei..Zamieszczone przez Gregg
Ja już zgłupiałem.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Nie... 580'tka nie ma fotoceli... System dzialal bo sigma podwedzila tez bezprzewodowy TTL od Canona, dzieki czemu wspolpracuje z nimi jako master albo slave.
Ja swoja wyzwalam tak:
Załącznik 455
W zestawie 580'tka, kostka hamy (Hama Dual Hot Shoe Adapter #HA6950, oczywiscie moze byc inna) oraz e-bay'owy zestaw do wyzwalania radiowego.
Załącznik 456
Co prawda tylko manual, ale swietna sprawa... Co do wyzwalacza... Nie wyrabia x-sync'a 1/250. Poza tym przy slabych bateriach "wypadaja" blyski (a raczej wpadaja czarne klatki). Jak narazie za krotko go mam zeby cos wiecej napisac... musze kupic nowe dobre baterie
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zeby do kostki pod lampa podpiac przewod (co czasami stosuje) czy zwykla fotocele. Wszystko kwestia upodobania![]()
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-10-2005 o 18:38
...
No i przeczytalem ten watek w domu a nie w pracy, siegnalem przed chwila po moje 20D i 580EX, tryb M, 1/125 f5.6 iso400 (jakby to mialo znaczenie), wlaczona lampa wbudowana. 580tka ustawiona czy to na Slave czy na OFF - nie odpala.Zamieszczone przez Cichy
Tak wiec dzi kombinuje cos.