Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iso
    Uzależniony
    • 2009
    • 547

Zamieszczone przez bytaren Zobacz wpis
    Postęp technologiczny (cyfryzacja) doprowadził do do takiej masony że szukanie czegoś wartościowego jest naprawdę jak szukanie igły w stogu siana.
    syndrom kliszaka, że fotografia już nie jest ekskluzywna, nie?
    Idzie sobie taki fajfus i niesie aparat .Aparat w pozycji typowej dla przenoszenia,a nie do focena na wysokości grupki ludzi zostaje uruchomiona funcja zdjęć seryjnych.Delikwent zdaje sobie sprawe że fotografowane osoby nie życzą i idzie dalej jakby nigdy nic.
    I ma do tego święte prawo.
    Podchodzę (jak można domyśleć kilkadziesiąd metrów dalej) i proszę o pokazanie wykonanych zdjęć,chłopak zaczyna mieszać rolką,stara się utrudnić zobaczenie zdjęć poprzez ruszanie aparatem (oczywiście aparat cały czas w jego rękach)
    do tego również
    Tłumaczenie "Pana zdjęć tu nie ma" mówię tumanowi żeby dał dokładnie sprawdzić ( myślał pewnie że ma do czynienia z laikiem,lamerem ?
    Nie wiem jak wyglądasz, ale wziąłbym Cię za złodzieja.
    czego się bał ? przecież był w publicznym miejscu ! ) Co do groźby wezwania Policji, dostał wyraźne przyzwolenie i nikt mu tego nie zabraniał (może na innym forum pisze że mu telefon mało co nie skroili) a wręcz zachętę !
    Zdziwiłbyś się, ale większość napadów zdarza się w tzw. miejscach publicznych
    Wyjaśnienie celu takiego fotografownia należy do Policji.
    jesteś jakimś obiektem wojskowym?

Komentarz

• bytaren
      • 2010
      • 13

Zamieszczone przez micles Zobacz wpis
      Co jak co, ale fotografować miał prawo i nie wiem skąd ten bulwers u ciebie.
      To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
      Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez iso Zobacz wpis
      syndrom kliszaka, że fotografia już nie jest ekskluzywna, nie?

I ma do tego święte prawo.

do tego również

Nie wiem jak wyglądasz, ale wziąłbym Cię za złodzieja.

Zdziwiłbyś się, ale większość napadów zdarza się w tzw. miejscach publicznych

jesteś jakimś obiektem wojskowym?
      I tu wyłazi cała kultura,
      A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
      Ostatnio edytowany przez bytaren; 32453. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• iso
        Uzależniony
        • 2009
        • 547

To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
        Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

I tu wyłazi cała kultura,
        A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
        Nie znam go, nawet nie przeczytałem całego tematu, odnoszę się wyłącznie do przytoczonej przez Ciebie historii.

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
          Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.

Komentarz

• bytaren
            • 2010
            • 13

Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.
            I tu się mylisz

A machnąć ręką czy inną częscią ciała można?, co mnie obchodzi że ktoś akurat w to miejsce podstawił jakąś część swojego ciała
            Ostatnio edytowany przez bytaren; 32453.

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

I tu się mylisz
              Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.

Komentarz

• iso
                Uzależniony
                • 2009
                • 547

I tu się mylisz
                mógłbyś rozwinąć myśl?

Komentarz

• bytaren
                  • 2010
                  • 13

Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.
                  Czasami chce sprawdzić jak to jest
                  Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób,
                  Jak widać dopiero teraz mam chwilke żeby coś sklecić
                  nie pamiętam żebym coś pisał o sądzie !
                  krucjatę ?

Komentarz

• v.1958
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 233

krucjatę ?

Komentarz

• jaś
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 2601

Tak ogólnie to znajomość prawa kuleje warto by zebrać to do kupy przykleić jakiś wątek wtedy może nie będzie takich pytań a może będą bo jak dowodzą fakty to ze znajomością prawa jest kiepściutko i u funkcjonariuszy i u urzędników i u cieciorków wszelkiej maści i u zwykłych kowalskich, a dodatku każdy z nich myśli że może coś zakazać, nakazać lub zabronić potem są zdumieni że jednak nie mogą, a "myśleli" że mogą.
                      Jestem szumofobem
                      S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                      Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• bytaren
                        • 2010
                        • 13

Naprawdę ?
                        jestem w szoku

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Zamieszczone przez jaś Zobacz wpis
                          Tak ogólnie to znajomość prawa kuleje warto by zebrać to do kupy przykleić jakiś wątek wtedy może nie będzie takich pytań a może będą bo jak dowodzą fakty to ze znajomością prawa jest kiepściutko i u funkcjonariuszy i u urzędników i u cieciorków wszelkiej maści i u zwykłych kowalskich, a dodatku każdy z nich myśli że może coś zakazać, nakazać lub zabronić potem są zdumieni że jednak nie mogą, a "myśleli" że mogą.
                          W tym problem, że ile ludzi, ile stanowisk, ilu adwokatów i ile sądów tyle interpretacji tego prawa...

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Zamieszczone przez rekin Zobacz wpis
                            Nauczony doświadczeniem wiem że w takiej sytuacji tylko atak wywołujący strach i ból ma sens.
                            Po przeczytaniu tego postu pomyślisz: to przesada. Pomyślisz tak bo nigdy nie będziesz miał na tyle odwagi żeby na ulicy zrobić seryjkę z 1,5 metra (przy ludziach).
                            Pozdrawiam życząc zdrowia i szczęścia w foceniu
                            Ja po przeczytaniu tego posta pomyślałem sobie, że nie masz żadnego doświadczenia i piszesz bzdury. Może takie historie mają szanse w Przeworsku, który akurat znam bo pochodze z całkiem niedaleka i wiem jak wyglada tam sytuacja. Życze Ci jednak głównie "zdrowia" z takimi pomysłami i metodami w normalnych realiach. Obyś później miał szanse dalej robic te swoje seryjki z 1.5metra z biodra na ulicy, a nie w szpitalach...

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób
                              Traktuj tak jak Cię wychowano...

Gdybym ja robił zdjęcia w miejscu publicznym, w którym byłbym przekonany że wolno mi ROBIĆ zdjęcia (publikacja to osobny temat) i gdyby ktoś potem mnie gonił i domagał się ich pokazania to bym grzecznie i stanowczo odmówił. Jakby był nachalny to domagałbym się podania podstawy prawnej jego roszczenia.
                              W przypadku dalszego nachalnego zachowania udałbym się w swoją stronę niezależnie od rodzaju i poziomu oporu stawianego przez danego delikwenta.

Z drugiej strony nie zdarzyło mi się nigdy czuć potrzeby robienia zdjęć "serią z biodra" .

A teraz formalnie i forumowo do kolegi bytaren - kilka Twoich ostatnich postów, zawierając dość luźnoaroganckie teksty, ociera się o Trollowanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Wręcz klasyczny tego przykład... byle wywołać dyskusję i podsycać negatywne emocje.
                              Radziłbym byś powstrzymał się na przyszłość przed kolejnymi tego typu tekstami jak np w tym poście: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=236

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

A ja mam pytanie, jaka jest różnica między policją operacyjną, a policją jako tako?

Komentarz

Pracuję...
                                X