KLUB CANONA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mellan
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1851

Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpis
    Coś mi się zdaje, że chcąc używać w nazwie słowo Canon, posługiwać się logo itd. to poza administracją list intencyjny będziesz musiał skierować w całkiem innym kierunku.
    Co do nazwy być może uda się użyć podobnej ścieżki, jaką zastosowało forum
    To chyba jest do zrobienia. NKP też ma Nikona w nazwie.
    Co do loga, raczej na pewno jest to znak zastrzeżony ale nie upierałbym się nad jego wykorzystywaniem.
    Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.
    C-F-K - forever

Komentarz

• XLesio
      Uzależniony
      • 2008
      • 515

Mellan, popieram twoją propozycję wszystkimi kończynami. Gdyby okazało się to przydatne, jestem w stanie zorganizować konsultacje z dobrym radcą i adwokatem (ten drugi współobsługuje m.in spółke Euro 2012 [mam nadzieję, że nie są to jeszcze negatywne referencje ])
      "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
      EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
      C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
        To jest jedno ale to o czym pisze Sergiusz jest chyba nieodzowne. Zresztą mogę się zapytać gdzie trzeba .
        no najlepiej to do p. Magdy Lokajczyk w Canon Polska uderzyć.. może coś to da.. generalnie dobrze by było coś na wzór NKP zorganizować.. może koledzy z żółtej strony mocy coś by podpowiedzieli...
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• enter
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1201

chętnie byw spróbował wspomóc inicjatywę klubową
          BTW Pani Magda tu nawet zawitała na chwilę ...... i nic

moje 0,03zł
          * wartoby zacząć u Podstaw czyli PR Manager CP
          * jak z używaniem nazwy Canon
          * czy formalizacja będzie polegała na Oficjalnym Klubie Canona ?
          * ARTURS dobrze pisze, NKP przetarło już szlaki i mogliby pewnie podzielić sie wiedzą

kilka funkcjonalności Klubu ?
          * może łatwiej byłoby załatwić wejście na trybuny dla fotografów ?
          * Oficjalna Galeria na serwerku Canona ? coś na kształt pentaxa, http://www.pentaxphotogallery.com/home na ten przykład

Komentarz

• rycerz
            Bywalec
            • 2008
            • 227

pierwsza sprawa: nalezy odpowiedziec po co taki klub ma istniec? dopiero jasny cel powołania klubu [ jakiś szumny i szczytny a nie bo mamy wszyscy canony ] i statut pokaże firmie Canon że to coś powaznego jest...
            co sądzicie?
            nx100

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez arturs Zobacz wpis
              no najlepiej to do p. Magdy Lokajczyk w Canon Polska uderzyć.. może coś to da.. generalnie dobrze by było coś na wzór NKP zorganizować.. może koledzy z żółtej strony mocy coś by podpowiedzieli...
              Tylko żebyście się nie zdziwili. Hazan już raz walnął głową w mur: http://canon-board.info/showthread.php?t=20336

Komentarz

• hyzop
                Początki nałogu
                • 2006
                • 413

Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
                Tylko żebyście się nie zdziwili. Hazan już raz walnął głową w mur: http://canon-board.info/showthread.php?t=20336
                Bo to trzeba z prawdziwymi szefami załatwiać a nie z pod wykonawcami, przecież widzimy , że dla CP, klienci, to zło konieczne. Każda inna firma jak by powstało takie forum, to sama szukała by współpracy.

Komentarz

• gonzo44
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1304

Dla CP Polska Klienci segmentu foto to zło. Jakbyśmy chcieli założyć klub użytkowników kserokopiarek to pewnie pełne wsparcie i ryza papieru na drogę ;-)
                  A na poważnie to konieczne jest ustalenie jasnego celu powstania klubu/stowarzyszenia, żeby nie robić sztuki dla sztuki.
                  Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• plaucjusz
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 168

Zamieszczone przez Mellan Zobacz wpis
                    Przemyslalem sprawe i doszedlem do wniosku, ze moge sie tym zajac. :-D
                    Poczawszy od listopada bede juz dostepny w kraju i bede mial sporo czasu na przygotowanie i zajecie sie tym pomyslem. Mysle, ze warto.
                    Mam za soba rozne doswiadczenia w pracy spolecznej i organizacyjnej. W latach 89-90 dzialalem w zwiazkach zawodowych. Bylem czlonkiem komietu organizacyjnego regionu 'Pobrzeze', a potem v-ce przew. komisji zakladowej i czlonkiem KK pracownikow 'Ruchu'. Z funkcji tych odszedlem na wlasna prosbe w zwiazku ze sprawami rodzinnymi.
                    W latach 93-96 bylem dyrektorem osrodka medytacyjnego w Szczecinie (spolecznie). Wielokrotnie organizowalem warsztaty dla czlonkow i sympatykow osrodka z kraju i zagranicy. Organizowalem tez otwarte prelekcje i wyklady nauczycieli medytacji w miejscach publicznych, m.in. w zamku ksiazat pomorskich w Szczecinie. Wiazalo sie to z organizowaniem reklamy w mediach (wywiady i anonse radiowe, plakatowanie, mailing).
                    Mam znajomego prawnika i moge skonsultowac z nim aspekty prawne i forme w jakiej klub moglby dzialac. Bede sie z nim widzial na poczatku listopada.
                    Jesli dostane 'zielone swiatlo' z forum, moge zajac sie ta inicjatywa
                    Co o tym sadzicie?
                    p.s. przepraszam za brak polskich fontow (pisze z pracy)
                    Świetnie!!!! jestem ZAAA! popieram pomysł i pozdrawiam.
                    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Frugo
                      Zablokowany
                      • 2009
                      • 45

I właśnie dlatego klubu nie ma. Bo wszyscy tylko "niech ktoś" .
                      Ooj źle mnie zrozumiano, dodałem również że chętnie pomogę jeśli będe w stanie.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Frugo Zobacz wpis
                        Ooj źle mnie zrozumiano, dodałem również że chętnie pomogę jeśli będe w stanie.
                        I właśnie o to mi chodzi. Każdy"chętnie pomoże tylko niech ktoś zacznie" . A o ileż ładniej brzmi jak to Mellan ujął - "ja zorganizuję, ale kto chce ten może pomóc" .

Komentarz

• rycerz
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 227

tutaj jest link do ustawy o stowarzyszeniach ustawa
                          a tutaj wzór statutu który trzeba tylko wypełnic statut
                          15 osób potrzeba do rozpoczecia i jazda
                          nx100

Komentarz

• Mellan
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1851

Oj, Vitez
                            Jedno niepowodzenie nie swiadczy o niczym. Probowac, probowac i jeszcze raz probowac, to nie kosztuje wiele, a moze dac efekty. Zreszta nie tylko CP istnieje jako potencjalny darczynca.
                            Chciec znaczy moc.
                            Wielokrotnie spotykalem sie z postawa 'i tak sie nie uda', a udawalo sie :-D

I właśnie o to mi chodzi. Każdy"chętnie pomoże tylko niech ktoś zacznie" . A o ileż ładniej brzmi jak to Mellan ujął - "ja zorganizuję, ale kto chce ten może pomóc" .
                            Choc jestes postacia przez wielu odbierana jako kontrowersyjna, ogrom pracy jaki poswiecasz w moim odczuciu bardzo pozytecznej pracy spolecznej na rzecz forum jest cenna rzecza. Jesli mialbys czas i checi bardzo chetnie bym Cie widzial w gronie czlonkow-zalozycieli stowarzyszenia. To bardzo by pomoglo sprawie.

Zamieszczone przez rycerz Zobacz wpis
                            pierwsza sprawa: nalezy odpowiedziec po co taki klub ma istniec? dopiero jasny cel powołania klubu [ jakiś szumny i szczytny a nie bo mamy wszyscy canony ] i statut pokaże firmie Canon że to coś powaznego jest...
                            co sądzicie?
                            Nie ma co sie spinac. Cel z grubsza jest jasny i nie ma sensu bic piany.
                            Chcemy sobie pomoc wzajemnie, a poprzez wspolnote sprzetowa jest nam blizej. Szerzej napisze jak uda mi sie ustalic cos konkretniejszego z administratorem. Dzis mam zamiar nawiazac korespondencje.
                            C-F-K - forever

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Statuty, ustawy, stowarzyszenia to i pewnie walne zebrania i stanowisko prezesa i kilku zastępców. Siedziba i inne takie to pewnie i jakieś koszta. Ja jestem za bardziej spontanicznymi rozwiązaniami. Wydaje mi się, że mają większą szansę powodzenia. :-D
                              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• hyzop
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 413

statut kolegów od nikonów można poczytać tu https://www.nikonklub.pl/library/dok...Statut_NKP.doc

Komentarz

Pracuję...
                                X