jak dojdziesz co jest nie tak to napisz - ja też za nic nie mogę tego uruchomić - może dlatego że mam Rebel?
jak dojdziesz co jest nie tak to napisz - ja też za nic nie mogę tego uruchomić - może dlatego że mam Rebel?
Mam 1.1.1
Ja mam 400D firmware 1.1.1, robie upgrade softu - coś robi, wyciągam i wkładam akumulator, formatuje kartę, daje jej żeby była bootowalna, wgrywam autoexec i kicha![]()
Może pobierz najnowszą wersję, tylko zmienić nazwę na AUTOEXEC.BIN
New:
- Focus point Pattern mode light illumination
- Corrected bug: display off when exit menu or Picture viewer mode if enter Menu or Picture viewer while Pattern dialog on.
Edit: name of bin file now added release date. Please rename to AUTOEXEC.BIN after copy to CF card.
http://code.google.com/p/400d/downloads/list
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
piszesz niechlujniepewnie to co robisz tez wykonujesz niestarannie i nieprecyzyjnie
po kolei:
jaki efekt jest potemZamieszczone przez tommy_snake
czarny ekran i "martwy" aparat czy nie
,
to prosteZamieszczone przez tommy_snake
jak, w jakim programie formatujesz karte i do jakiego systemu plikow fat16 czy fat 32Zamieszczone przez tommy_snake
tu akurat Cie rozumiemZamieszczone przez tommy_snake
kilka razy nieprecyzyjnie wykonalem operacje i spodziewanego efektu nie bylo
najpierw zabraklo wygaszenia aparatu przy upgrade firmware-u
potem niepoprawnie formatowalem karte, nawet czynikac ja boootowalna
sprobuj BARDZO p-o-w-o-l-i za ktoryms razem zadziala, pozniej przez pol nocy bedziesz szukal dlaczego nie dzialalo wczesniej
EDIT: ps. jak przez dwie kolejne noce czytania i rozgryzania problemuzona mnie wyganiala kolo 4 do spania (o 6.15 pobudka) to jak kolejnej nocy ja zbudzilem o 1.30 by pochwalic sie sukcesem nawet mnie nie bardzo objechala:-D
:-D
![]()
Ostatnio edytowane przez vit ; 16-09-2009 o 07:43
efekt przy wgrywaniu softu - pyta o update, czyta kartę, wygasza ekran i ciemno. Czekałem od pół do 6 minut i za każdym razem tak samo. Tak jest ok?
Formatowałem w Viscie, OSX i CardTricks - wszędzie FAT 16. Nazwę autoexeca zmieniałem, a wcześniej była inna wersja ze zmienioną nazwą.
PS. To samo z żoną mam/miałem. Raz krótko raz dłużej siedziałem jak dzieciak poszedł spać. Dziś dam im spokój i jutro podejmę kolejne próby.
ja postepowalem dokladnie jak opisano tu: http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=742806
pliki do celow modyfikacji sciagalem stad:
http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,1618.0.html
oraz
http://chdk.wikia.com/wiki/Cardtricks
do karty uzywalem softu 1.44
zadnych zmian nazw, nic
po formacie i ustawieniu jej bootowalna pojawia sie jakis jeden plik, nie usuwalem go
EDIT: formatowanie wykonywalem w "cardtrics" i zaraz potem "make bootable"
wszystkie czynnosci (w tym formatowanie wykonywalem na win2000 lub na xp - na profilu administrator.
na innych profilach niby szlo tak samo i wynik niby ok ale nie dzialalo => moze tu jest problem
po wrzutce wszystkiego w odpowiedniej kolejnosci na karte zadzialalo - mam nadzieje u Ciebie bedzie podobnie
za pare dni zmierze sie z karta 16 gb![]()
Ostatnio edytowane przez vit ; 17-09-2009 o 09:02 Powód: uzupelnienie formatowania
Witam
Siedziałem dzisiaj kilka godzin próbując zrobić według instrukcji i też nie chciało działać, miałem już sobie nawet odpuścić.
Zauważyłem jedną nie zaznaczoną opcję w programie CardTricks144 "CT BOOT SECTOR" która była u mnie wyłączna :neutral:.
Włączyłem tą opcję a dopiero potem "MAKE BOOTABLE", wychodzę z programu wrzucam plik " AUTOEXEC.BIN" wkładam do aparatu i działa!
Aha karta to 2 GB .
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale jestem gapa !
Teraz doczytałem post #22 marcin_s18 cytat .... uruchom program, zaznacz "cf boot sector" i kliknij "make bootable""![]()
Ostatnio edytowane przez kraktus ; 18-09-2009 o 15:12 Powód: Automerged Doublepost
ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |