krypto
krypto
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
pewnie ze względu na rewers
Wiem jak wygląda rewers - mam dwie takie torby, ale nadal uważam, że taka ,,meta'' jest zabawna...Zwłaszcza targana na wierzchu....
Co do krypto reklamy... z taką powagą to napisałeś, że gotów jestem w to uwierzyć...
Co można upchać w te torby?
R1X
Mój ,,standard’’ do pracy - dwie jedynki z zapiętymi szkłami (tutaj 85mm i 17-40 – bez osłon) plus 70-200/2,8 bez osłony - z założoną odwrotnie też wcisnę.
W bocznej, pojemnej kieszeni spokojnie siedzi 580 EX w pokrowcu.
Dla pokazania miejsca tutaj 1d z 85mm obok 35L w pokrowcu na pas –zostaje masa miejsca
Dla porówniania mekko R3X z zapakowanym 1dsII oraz 17-40 plus 70-200/2,8 – zestaw mini – bardzo wygodny w transporcie, mój ulubiony. W kieszeni oczywiście lampa, a w przednich karty, aku i inne drobiazgi.
Pakowne i fajne torby, jeśli bym planował zamianę to tylko na domke – ale na razie nie widzę konieczności – są bardzo solidnie wykonane, a tańsze od amerykanek o ponad połowę.
póki co żyłem na wielkim plecaku wygodny i w ogóle wchodzi wszystkoale za to ja się robie 3 razy grubszy... lub paronasto letniej torbie soligora
więc rozważam dwie opcje torba (mekko r1x odpowdnik domke f1 do której się mieszcze idealnie 1d+16-200/2.8+50+ex2+580ex ) bądź newsware 2x na tele lub tele + ten troche mniejszy.
torba ma zalety i wady wszystkim znane... - chlebak
newsware - korzystam z kamizelki która jest bardzo wygodna ale ma zamki i 2. wygladam jak wedkarz i ogolnie zucam się w oczy...
i tak jakoś nie mogę się zdecydować...
inne torby odpadaja bo mają zamek a to jest strasznie wkurzajace na temacie...
z góry dzięki![]()
najcięższy grat 3006g bez osłony
Mekko to tylko wizualnie odpowiednik domke jednak. Są cięższe i mniej poręczne. Zamieniłem obie mekko na domke. Nie żałuję. Nadal uważam, że mekko kosztująca 1/3 ceny domke to jest alternatywa.
Do poprzednika. Ja swoją stopkę pakuję do Domke F2, planowałem F1X - ale jest dla mnie za wielka.
himi, skoro masz dosyć spore doświadczenie z torbami Mekko, to czy jest jakiś sposób, aby 3/4 torby R1X usztywnić na sprzęt foto, a resztę na inne szpargały? Kupiłem za dużą R1X, gdyz R3X była za mała, a R2X są praktycznie niedostępne w Polsce.
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Czy torba Mekko F-01X to ten sam model co R1X? Na ich stronie są tylko małe miniaturki, chociaż na pierwszy rzut oka wygląda na to samo. Potrzebuję na gwałt drugiej torby, a R1X ma być na stanie dopiero z 5 tygodni :-(
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4