Canon EOS 5D Mark II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmleon
    Początki nałogu
    • 2007
    • 315

Kolejna pożywka, tym razem EF 50 f/1.4 @ 1.8 (z resztą wszystko w exifie):

no i 100% crop 900x600 z pełnego RAW:

Komentarz

• Melonpl
      Coś już napisał
      • 2006
      • 69

no panowie.... canona górą hehe

pozdrawiam
      melON

www.melon.com.pl

Komentarz

• trampek
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1546

Zamieszczone przez Alde
        Wszystko mam oki ... takie zdjęcie
        Siedze wlasnie nad slubem na ktorym robilem duzo 70-200 2,8 LIS i zapewniam Cie ze albo poruszyles albo masz cos rozregulowane.
        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• trufel
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 47

Faaajne fotki zdecydowanie sprzedaje 20D. Jednak to już inna epoka. Ile lepsza atmosfera tu panuje odkąd wklejacie foty!

Komentarz

• trampek
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1546

Bylo.

Naszego to chyba 100MACRO trzeba by potraktowac.

Komentarz

• kmleon
              Początki nałogu
              • 2007
              • 315

To na dziś ostatnie foto (50 f/1.4 @ 2.0):

oraz dodatkowo crop 100% z pełnego RAW:

Komentarz

• jerzu

Zamieszczone przez trampek
                Bylo.

Naszego to chyba 100MACRO trzeba by potraktowac.
                Czyli tak samo jak prezydenta-elekta -Fotograf Pete Souza użył Canona EOS 5D Mark II i Sigma 105 f/2.8 EX DG Macro :-D

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

No proszę, a gdyby nas niektórych czytał to by się dowiedział, że Sigma to qpa i z Canonem lepiej nie używać .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

Zamieszczone przez jerzu
                    Czyli tak samo jak prezydenta-elekta -Fotograf Pete Souza użył Canona EOS 5D Mark II i Sigma 105 f/2.8 EX DG Macro :-D
                    Skad to info?

Komentarz

• Wiesiek_KR
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 18

Odważę się i podam linka do fotek . wszystko przy pomocy 50 f/1.4 i oczywiście 5DII

wołane w LR, bez ostrzenia, z pełnych raw'ów
                      Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 USM+EF 24-70 f/2.8 USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 + Speedlite 580EX II
                      http://www.wiesiekzieba.com

Komentarz

• arra
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1023

Wiesiek_KR: foty fajne, ale czerwienie na bluzce to ci zjadlo
                        kmleon: 85ka+5D2 mnie rozwaliła, super przestrzenna ta fotka.

www.pbase.com/arra
                        R1+5D2
                        Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• kmleon
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 315

Zamieszczone przez arra
                          kmleon: 85ka+5D2 mnie rozwaliła, super przestrzenna ta fotka.
                          Zgadza się, stałki mi dosłownie odżyły na 5D2

Komentarz

• arrow
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 637

Jakość fotek powala a dodatkowo ten klimat, przyjemnie się ogląda, jednak canon to canon :P
                            Canon FF

Komentarz

• pjakusz
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 269

Zamieszczone przez arrow
                              Jakość fotek powala a dodatkowo ten klimat, przyjemnie się ogląda, jednak canon to canon :P
                              Zdjęcia fajne, ale na takich miniaturkach nie widać jakim modelem były robione Czy to 350D, czy jakiś nikoś, taki efekt pewnie jest osiągalny na każdej z lustrzanek W ogóle nie kumam co mają dać te zmniejszone zdjęcia, oprócz chwalenia się nowym sprzętem i swoimi umiejętnościami Ani nie widać na tym pracy AF, bo to można tylko organoleptycznie sprawdzić, ani nie widać poziomu szumów, ani nawet kolorów, bo to przecież zależy głównie od ustawień wywoływarki. Jedyne co widać, to że tym sprzętem można robić ładne zdjęcia, ale to już można od czasów 300D

Komentarz

• Wiesiek_KR
                                Dopiero zaczyna
                                • 2005
                                • 18

Zamieszczone przez pjakusz
                                Zdjęcia fajne, ale na takich miniaturkach nie widać jakim modelem były robione Czy to 350D, czy jakiś nikoś, taki efekt pewnie jest osiągalny na każdej z lustrzanek W ogóle nie kumam co mają dać te zmniejszone zdjęcia, oprócz chwalenia się nowym sprzętem i swoimi umiejętnościami Ani nie widać na tym pracy AF, bo to można tylko organoleptycznie sprawdzić, ani nie widać poziomu szumów, ani nawet kolorów, bo to przecież zależy głównie od ustawień wywoływarki. Jedyne co widać, to że tym sprzętem można robić ładne zdjęcia, ale to już można od czasów 300D

dzisiaj powinna mi ruszyć nowa domena więc wrzucę oryginały z Exif, ale jak już zabrałem głos to coś powiem:

Skoro ktoś z użytkowników tego forum pisze że zrobił zdjęcie C 5D Mark II to raczej ja wierzę. Jeżeli by tak nie było to po co wstawiać zdjęcia. Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.
                                Cichy chyba pokazał jako pierwszy zdjęcia i od razy zaczęły się krytyki: Kolor, zafarb, kontrast i ogólnie wszystko BEE.
                                Od kilku wpisów wstecz zaczął podobać mi się ten wątek bo Ludzie zaczęli pokazywać swoje zdjęcia i przestali tylko teoretyzować. Ale nie, jak to w PL od razu ktoś się znajdzie żeby powiedzieć że możę to zrobiłeś nikonem albo może kompaktem ( bez urazy pjakusz bo napewno napisałeś to w formie żartu). Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.
                                Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 USM+EF 24-70 f/2.8 USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 + Speedlite 580EX II
                                http://www.wiesiekzieba.com

Komentarz

Pracuję...