Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 227

Wątek: [sniper88] Værøy

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolejne zdjecia z Moskenesøya, czas na Reine i Reinebriggen (aka Reinebringen)
    129)
    130) Widok ze szczytu Reinebriggen, w dole Reine i Hamnøy, w oddali ciagna sie Lofoty
    131) W tym roku, Reine wygralo plebiscyt na najladniej polozona miejscowosc Norwegii. Chyba wiadomo dlaczego
    132) Reinebriggen (670m) widziany od dolu
    133) Rorbu - domki turystyczne
    134) Reinefjord
    135)
    136)
    137) Ogolnie rzecz biorac...cale Reine

Zapraszam do komentowania
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Zdjecia ciekawe i fajne, jednak dla mnie wiekszosc (np. 133, 134, 135, 136) leca MOCNO w prawo

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Genialne zdjecia! że tak spytam: jak uzyskujesz ten błękit nieba, nawet, gdy słonce jest w kadrze? Filtr połówkowy? polar? HDR?:wink: Widać czesto sporo winiety na rogach, ale to chyba nie wszystko..?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z HDR jak narazie nie korzystam, bo nie umiem Na tych zdjeciach przez caly czas byl uzywany polar, a jak trzeba bylo to jeszcze dokladalem GND, ale co poniektorzy beda mnie chcieli pewnie zabic za takie kombinacje
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Stamsund, Vestvågøy. Miejscowosc jest tak mala, ze nie bylo tam nic do obfotografowania, poza okolicami A te byly duzo ciekawsze
    138 )
    139)
    140)
    141)
    142)
    143)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

142, 143 - kapitalne

Domyślnie

Sniper, nie przesadzaj z tymi zdjęciami, bo pomimo, że sa świetne, to z czasem wszystko się znudzi 140 leci w lewo, 141 i 142 w prawo.

PS: W ostatnich ta sama kobinacja; Polar/ GND?:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

119 - nieco banalne, lekko leci w prawo
    120 - trochę lepiej, ale w sumie - podobnie
    121 - coś się zaczyna dziać...
    122 - nie podoba mi się, kadr podzielony na pół, zwłaszcza w pionie bardzo razi
    123 - większa część obrazu to płaszczyzna czystego nieba i zielona trawa
    124 - bardzo ładne, obraz tworzą kamienie na pierwszym planie, góry z odbiciami, a języczkiem u wagi jest łódeczka - niestety trzeba poprostować (zwróć uwagę na odbicie wierzchołka po prawej) i nie jestem pewna urody tej flary od słońca
    125 - ładnie było, ale przepalenia po prawej stronie i brak zrównoważenia kadru
    126 - takie sobie ale ma wartość informacyjną
    127 - fajny klimat ale leci w prawo jak diabli
    128 - rozumiem, że trzeba było je zrobić (ta nazwa!) ale tam, na styku nieba i ziemi dużo się działo, mam nadzieję, że tego nie przeoczyłeś i podszedłeś bliżej?
    129 - ładne, ale leci w lewo, poprostowałabym i przy okazji ciachnęłabym ten skośny kawałek skały po prawej - psuje kompozycję
    130 - lepsze, ale nadal lekko leci w lewo
    131 - bardzo ładne, piękna perspektywa
    132 - eee...
    133 - ciekawe, ładne kolory, leci w prawo
    124 - leci w prawo, ale jest tu ładny klimat
    125 - most trafia w środek kadru i tworzy 2 odrębne obrazy, poważny błąd kompozycyjny
    126 - śliczne, leci w prawo
    127 - tez ładne, leci w lewo
    128 - piękne, leciutko leci w lewo, zwiększyłabym trochę kontrast
    129 - widać, że było ładnie, ale kadr raczej przypadkowy
    140 - piękne, ale leci w lewo i znów podział na pół, a za tą teczkę dałabym Ci w nos, jak można było zepsuć takie zdjęcie?? Poprostuj je i przekadruj tnąc co najmniej połowę nieba
    141 - piękna teczka, w mocnym punkcie i bajkowym otoczeniu
    142 - cudnie! zdjęłabym trochę nasycenia, zwłaszcza czerwieni i ścięła kawałek nieba (podział na pół!)
    143 - zetnij lewą stronę wzdłuż linii dzielącej lewe zbocze w połowie i proporcjonalnie część dołu, przyciemnij rawa przy wołaniu (przepalenia!) - zobacz jakie piękne zdjęcie zrobiłeś!

Ja chętnie zobaczę jeszcze, ale spróbuj zwracać uwagę na horyzonty, przy szerokich ujęciach krzywe dużo psują..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Ja chętnie zobaczę jeszcze, ale spróbuj zwracać uwagę na horyzonty, przy szerokich ujęciach krzywe dużo psują..
    słuszna uwaga, zwłaszcza, gdy linię horyzontu wyznacza woda (morze, jezioro, wszystko jedno) to kardowac trzeba bardzo uwaznie i precyzyjnie, bo każde, nawet niewielkie skosy są bardzo widoczne. Ale w koncu wszystko da sie potem "(p)oprawić"

#140 faktycznie przydaloby sie przyciąc z góry, ale nie dlatego, że jest podział w polowie kadru, tylko niebo niewiele wnosi do zdjęcia:wink:

Oprócz tego podtrzymuję zdanie, że odwaliłeś kawał dobrej roboty.

PS: Ewa, ja od wczoraj czekam na odpowiedź:-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

@Slider. Nie, w ostatniej serii polar lezal w torbie, bo na nic by sie nie przydal przy takiej pogodzie
    @Ewa...nawet nie wiem co napisac Wielkie dzieki Odniose sie tylko do kilku uwag
    128 - rozumiem, że trzeba było je zrobić (ta nazwa!) ale tam, na styku nieba i ziemi dużo się działo, mam nadzieję, że tego nie przeoczyłeś i podszedłeś bliżej?
    Pewnie ze podszedlem, bo tam nocowalem Poszedlem nawet na widoczny w tle szczyt, co bylo, jak sie okazalo w trakcie, totalna glupota, bo zatrzymalem sie przy sciance, jakies 10m ponizej szczytu i mialem scianke nad soba, a urwisko pod soba. Potem mnie pewien mieszkaniec uswiadomil, ze zbocze ktorym wchodzilem ma 50-70st. nachylenia, i tylko wariat tam idzie (A zeby sie tam dostac trzeba cala gore obejsc dookola, bo z 2 stron sa urwiska, z 1 przepasc i z tej ostatniej strony dopiero da sie wejsc....gdybym wiedzial wczesniej.... )
    135 - most trafia w środek kadru i tworzy 2 odrębne obrazy, poważny błąd kompozycyjny
    Mnie sie podoba
    139 - widać, że było ładnie, ale kadr raczej przypadkowy
    Dlaczego uwazasz ze przypadkowy? Jak najbardziej wybrany, zrobilem okolo 3 zdjecia wczesniej, zanim bylem zadowolony z efektu
    Wlasnie prostuje ostatnia serie Jak skoncze to ja wrzuce, mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj
    I jeszcze raz dziekuje wszystkim za uwagi
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów