Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 19Gregorius79

Zamieszczone przez schuvi
    Niezle sobie cenia, i jeszcze na 10 latek ograniczone..masakra.
    Dlaczego nie jest wszedzie jednakowo, nie czaje.
    Np. w Kielcach taki kurs podlega 4 albo 5- ciu spotkaniom, licencja ważna jest na 5 lat i ceni się 250 zł, a w Sandomierzu ważny na 3 lata, koszt 300 zł i tylko na okręg sandomierski...
    To jak na razie w Cz-wie najtaniej i najdłużej...

Komentarz

• dgcracker
      Coś już napisał
      • 2005
      • 88

Nie neguje tego co piszecie ale pierwsze slysze o jakiejs dacie waznosci legitymacji. Obejrzalem swoja ze wszystkich stron i nigdzie nie ma daty. Co do roznych cen, czasu trwania kursu itd. to robi sie z tego jakas paranoja. Swoja droga to widze, ze ceny poszly mocno w gore. I zeby te kursy jeszcze cos tworczego wnosily do tematu....
      Pozdro,
      D.C.

Komentarz

• sluzalekmichal
        Bywalec
        • 2008
        • 115

Licencja uzyskana poprzez Kurię w Katowicach jest bezterminowa. Nie ma na niej żadnej daty do kiedy jest ważna i co ważne płacimy co łaska. Najbliższe kursy w marcu 2009 w okresie Wielkanocy. Szczegóły - tel. 032/251-05-61 - Pani Gabriela Bargieł.
        Pozdrawiam
        M.S.

Komentarz

• dgcracker
          Coś już napisał
          • 2005
          • 88

Zamieszczone przez sluzalekmichal
          Licencja uzyskana poprzez Kurię w Katowicach jest bezterminowa. Nie ma na niej żadnej daty do kiedy jest ważna i co ważne płacimy co łaska.
          I to mnie wlasnie w tym wszystkim dziwi - brak jakiejkolwiek koordynacji, jednej ceny, jednego wzoru legitymacji, tu jest data waznosci, a tam nie ma. Dla mnie pic na wode fotomontaz i tyle. Ciezko tu nawet powiedziec, ze chodzi o wyciaganie kasy bo skoro sa miejsca gdzie kurs odbywa sie za "co laska" to chyba zarobek nie jest glownym celem. Wiec co?
          Pozdro,
          D.C.

Komentarz

• mechanik1980

Zamieszczone przez Modzel
            Ewentualnie gdzie tego szukac, poza diecezja sosnowiecka?
            zapisz się do Krakowa trwa tylko 2 dni, w pierwszy dzien mozesz byc, a w drugi wpadnij po mszy po odbior legitymacji nikt nie sprawdza obecnosci. Ja wczoraj zakonczylem kurs w Krakowie i mam juz legitke Na listopad sa jeszcze zapisy z tego co mowili, zobacz na www.diecezja.pl A no i roznica polega na tym, ze w Krakowie kosztuje to 120 zl w Katowicach co laska, a w Sosnowcu chyba 50 ale w Krakowie jest duzo chetnych i co miesciac jest.

Komentarz

• Gringo997
              Uzależniony
              • 2007
              • 516

ja robilem w tarnowie (byli tez ludzie z nowego sacza, krakowa etc) i zaplacilem 50zl i mam legitymacje na czas nieokreslony i nie ma okreslonego terenu obowiazywania np. malopolska
              Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• ArtMoon
                Bywalec
                • 2007
                • 113

Witam.
                W Gnieznie pierwsze z dwoch spotkan jest 8 listopada o godz. 14.00. Ceny calego szkolenia nie znam, w zeszlym roku bylo 50zl, w tym mysle ze bedzie tak samo.
                http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• zaitsev
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1660

Mam już szczegóły odnośnie kursu w Archidiecezji Poznańskiej:
                  www.archpoznan.pl

Komentarz

• wasuch
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 20

Osobiscie kurs konczylem w Radomiu w roku 2000 i choc legitymacja przeze mnie otrzymana ma wiele rubryk podpis organizator zlozyl tylko w pierwszej, stwierdzajac jej aktualnosc przez rok. Od tego czasu legitymacja powedrowala na samo dno torby, a ja posluguje sie tylko identyfikatorem...

Pozdrawiam
                    http://waldemarsuchecki.ovh.org

Komentarz

• SylwiaSz
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 53

Zamieszczone przez zaitsev
                      www.archpoznan.pl
                      Można się samemu zgłaszać?
                      bo na stronie jest napisane, że to proboszcz ma zgłaszać???

Komentarz

• neat84
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 49

Kraków - kurs liturgiczny

Widze, ze nadal wiele osob jest zainteresowanych kursem nie tak dawno szukalem czegos na slasku ale nie znalazlem, zrobilem kurs w krakowie - kosztowalo mnie to ok 100 zl :-? w kurii sosnowieckiej jak wczesniej wspomnialem bedzie kurs na wielkanoc. Podaje link do kursow moze ktos bedzie jeszcze zainteresowany:

Terminy najbliższych kursów:
                        - 4-5 listopada (wtorek-środa),
                        - 2-3 grudnia (wtorek-środa).

Nie ma tam egzaminu placisz i masz... :-? kurs odbywa sie w ciagu dwoch dni popoludniami - po trzy godziny na dzien.

Pozdrowienia
                        A ja mam canona...

Komentarz

• MariuszM
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 245

Zamieszczone przez zaitsev
                          www.archpoznan.pl
                          "Księdza Proboszcza uprzejmie prosimy, by poinformował parafian o ww. kursie, a następnie imię i nazwisko godnych kandydatów".

Godnych kandydatów...dobre!
                          Biegam, bo lubię

Komentarz

• zaitsev
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1660

Nie wiem czy można samemu.
                            Teoretycznie, godny czy niegodny to nie powinno mieć znaczenia. Każdy człowiek jest godny, a uznanie 'klienta' przez prowadzącego kurs za 'niegodnego', było by raczej dyskryminacją.
                            Istotą tego kursu jest przecież nauczenie ludzi zachowania się w kościele... ale zaraz, zaraz. Przecież teoretycznie wszyscy 'wierzący' wiedzą jak się zachować w kościele. Taka wiedza jest chyba najbardziej potrzebna wyznawcom innych religii, którzy nie znają 'zasad' panujących w kościele katolickim. Więc jeżeli za 'godnych' teoretycznie uznano tych, których proboszcz często widzi u Komunii/spowiedzi, to jaki to ma sens? Nasza narodowa religia chce utrzymać 'monopol' i mieć 'swoich ludzi'.

Komentarz

• sylwester Samluk
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 316

Witam

A może ktoś z Was się orientuje kiedy w Warszawie takie kursy się odbedą i w którym Kościele?
                              |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
                              |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• konar
                                • 2008
                                • 5

Podlaczam sie do pytania - najlepiej cos w okolicach stolicy.

Miałem aparat Zorkę 5... Zrobiłem kilka zdjęć.

Komentarz

Pracuję...