Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez TOP.Dorian
    Może warto założyć od razu konto na naszym forum . W końcu dołączy do grona canonowców, a LOGIN , HASŁO i zaproszenie na forum ,wręczyć razem z aparatem.
    to było dla mnie tak oczywiste, że nawet nie wspominałem :-) (tylko trzeba by ten profil jakoś wyróźnić, żeby nasz honorowy gość nie został potem przypadkiem zrugany za nieznajomość instrukcji :-))

Poza tym od Krzyśka wyszła inicjatywa na smycz i ID (za co mu w tym miejscu serdecznie dziękuję!), wiec nowy forumowicz bedzie kompletnie wyposażony :-)

Zamieszczone przez Chris_11
    A pamiętam, jak pisałem do Gwozdzt'a na PW i obawiał się, że akcja nie będzie się cieszyć powodzeniem.
    a ja sobie przypominam, kto wątpił, ze wstawienie linka do stopki moze nadać sprawie bieg :razz: ;-)

Zamieszczone przez Chris_11
    Ja jestem z Poznania, więc, jeżeli Marzycielka jest z tego miasta (trochę się już w tym pogubiłem)
    tu masz małe podsumowanie:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=119

Zamieszczone przez My Nick
    No pewnie że jest taki user
    ale miałem zagwozdkę :-) az musiałem sprawdzać userlistę :-)

tymczasem dalej wpływają środki i stan konta wynosi już 3120,70 zł !!
    za wpłatę serdecznie dziękujemy uzytkownikom: krecio i marekk_ok
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• RafalTK
      Bywalec
      • 2008
      • 108

Zamieszczone przez gwozdzt
      to było dla mnie tak oczywiste, że nawet nie wspominałem :-) (tylko trzeba by ten profil jakoś wyróźnić, żeby nasz honorowy gość nie został potem przypadkiem zrugany za nieznajomość instrukcji :-))
      można by wprowadzić nowy profil ... to nie jest takie trudne.

Poza tym - fajnie zobaczyć, że coś faktycznie robimy a nie tylko dyskutujemy na tym forum ...

Kto jeszcze się nie udzielił to ... wiecie co macie zrobić (w miarę możliwości oczywiście) ... myślę że dzieci marzących o aparacie nie zabraknie!

Tak jak gwozdzt napisal - czekamy do piątku...

Pozdrowienia i oby tak dalej ...
      Rafał
      czarny aparat z białym obiektywem ...

Komentarz

• Sqid
        • 2008
        • 8

Witam.
        Bardzo szlachetny cel. Tak trzymać Forumowicze i postarajmy się w przyszłości obdarować jak najwięcej dzieci - nasze pokolenie przeminie a CB potrzebuje Administratorów i Mądre Głowy :-).
        Canon EOS 40D + 50 1.4 + 17-85

Komentarz

• Marek69
          Bywalec
          • 2008
          • 111

Widzę piękną sumkę na koncie a mówiłem że wierzę w ludzi, naprawdę aż miło czyta się tą sumę.
          Ps. lampa, i statyw czekają.
          Pozdrawiam
          Marek

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Zamieszczone przez Marek69
            Widzę piękną sumkę na koncie a mówiłem że wierzę w ludzi, naprawdę aż miło czyta się tą sumę.
            która dalej rośnie ! i wynosi już 3321,04 zł !!
            a kolejni ofiarodawcy to: GOOMIS, TERMINATOR, gotrek, Sqid, Stone
            i im serdecznie dziękujemy!

Zamieszczone przez Marek69
            Ps. lampa, i statyw czekają.
            myśle jak to wykorzystać... na razie kupujemy IXUS'a dla Małgosi z Poznania; później jeszcze nie wiadomo, ale po kwocie mozna się spodziewać, że spełnimy jakieś marzenie o dslr, albo jeszcze dwa marzenia o kompaktach.

ale jest taki pomysł - dostałem na priv od jednego z userów następującą propozycję:
            "mam do oddania w dobre ręce 300D z kitem i kartą 1MB (z nieorginalną baterią). Bez osprzętu typu kabelki, ładowarka i płyty. Moge za to dołaczyć orginalny wężyk spustowy. Całość w bardzo dobrym stanie. Mogę to przekazać na akcję."
            Jakby z tego złożyć zestaw z Twoją lampą i statywem, to też można kogoś fajnie obdarować.

Pierwotnie zaproponowałem aby to sprzedał i wspomógł akcję przelewem, ale w obecnej sytuacji zapytałem go skąd jest i z jakim przebiegiem ma to 300D, następnie zapytam jeszcze o jakąś papierową dokumentację i gdyby coś z tego wyszło to moglibyśmy złożyć ten zestaw, a wybór celu należałby do Was obojga.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• 1jac
              Bywalec
              • 2008
              • 214

...ale jest taki pomysł - dostałem na priv od jednego z userów następującą propozycję:
              "mam do oddania w dobre ręce 300D z kitem i kartą 1MB (z nieorginalną baterią). Bez osprzętu typu kabelki, ładowarka i płyty. Moge za to dołaczyć orginalny wężyk spustowy. Całość w bardzo dobrym stanie. Mogę to przekazać na akcję."
              Jakby z tego złożyć zestaw z Twoją lampą i statywem, to też można kogoś fajnie obdarować.

Pierwotnie zaproponowałem aby to sprzedał i wspomógł akcję przelewem, ale w obecnej sytuacji zapytałem go skąd jest i z jakim przebiegiem ma to 300D, następnie zapytam jeszcze o jakąś papierową dokumentację i gdyby coś z tego wyszło to moglibyśmy złożyć ten zestaw, a wybór celu należałby do Was obojga.
              Więc to ja złożyłem tę propozycję. Mam po prostu 300D z osprzętem i dokumentacją, które od ponad roku leżą sobie w pudle. Nawet kiedyś próbowałem to sprzedać (na forum) ale jakoś nie było zainteresowania. Wszystko jest w stanie bardzo dobrym i nie będzie obciachu z powodu obdarowania kogoś szmelcem. Co prawda 300D to dość stara technologia, ale może komuś sprawi jeszcze przyjemność.
              Propozycje podtrzymuję i deklaruję gotowość do wysyłki sprzętu na podany adres w dowolnym terminie.

Komentarz

• zanussi
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1696

Jak się toczą sprawy?
                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• gwozdzt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 5780

Zamieszczone przez zanussi
                  Jak się toczą sprawy?
                  na koncie mamy juz 3376,04 zł !!
                  za wpłaty gorąco dziękujemy: EWA_OLSZTYN oraz RODZEN

Na poczatek spełniamy marzenie Małgosi z Poznania, realizuje McGyver:
                  http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=119
                  Nie ma tego jeszcze na stronie fundacji; okazuje się bowiem, ze informacje na stronie pojawiają sie z pewnym opóźnieniem i wszystkie marzenia, które tam znaleźliśmy są już zrealizowane,natomiast to co realizujemy dopiero się pojawi - i tym samym gdy ktoś inny zapragnie to spełnić, to tak jak my wcześniej - dowie się, ze jest już w zarezerwowane.

następnie czekamy do końca miesiaca na kolejne marzenia "foto" z tytułowej fundacji:

a jeśli takie się nie pojawią, to podejmę współpracę z drugą zaproponowaną fundacją:

jednak na trochę innych zasadach, a mianowicie nie mam zamiaru pytać się o każde znalezione dziecko (i potencjalnie dowiadywać się, że nieaktualne); lecz po prostu zgłoszę mailem (+ link do tego wątku) naszą chęć do realizacji marzenia dziecka o aparacie fotograficznym i niech sami się odezwą z aktualną sprawą.
                  Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• ewa_olsztyn
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 311

(...) wszystkie marzenia, które tam znaleźliśmy są już zrealizowane
                    Warto było to przeczytać

Komentarz

• Tequil
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 253

proszę o odświerzenie tematu na jaki cel teraz są zbierane fundusze....chętnie sie dorzuce...
                      Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Zamieszczone przez Tequil
                        proszę o odświerzenie tematu na jaki cel teraz są zbierane fundusze....chętnie sie dorzuce...
                        Czy tak trudno jest po prostu przeczytać cały wątek?

Komentarz

• gwozdzt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 5780

Zamieszczone przez Kolaj
                          Czy tak trudno jest po prostu przeczytać cały wątek?
                          please... tu jest taka sytuacja, że cel uświęca środki, a więc:
                          http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=103

a co później - napisałem cztery posty powyżej (#143)
                          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tequil
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 253

dzieki gwozdz proszę o nr konta na ktory mam przelac kase....
                            Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

http://canon-board.info/showpost.php...67&postcount=6
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• papuziara
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 39

Wybraliśmy już jakiś futerał???

Widziałam ostatnio bardzo ładne, kobiece w saturnie we wro. Mogę tam się dzisiaj wybrać przy okazji wystawy i zrobić zdjęcia. Później razem coś wybierzemy.
                                Pozdrawiam,
                                Kamila

Komentarz

Pracuję...