Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

wydzielone z wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=13370

Zajrzałem na stronę tej fundacji i znalazłem jeszcze jedno marzenie związane z tym co łączy wszystkich Użytkowników naszego forum, czyli aparatem cyfrowym.

Wpadł mi do głowy pewien pomysł... Może zrobilibyśmy ogólnoforumową zbiórkę pieniędzy i kupili chociażby jakąś używaną (ale oczywiście w bardzo dobrym stanie) 300 lub 350D w zestawie z obiektywami?? Z tego co widzę po alledrogo można się zamknąć w cenie 1500 zł i wydaje mi się, że jest to suma, którą wspólnymi siłami spokojnie możemy osiągnąć... Tym bardziej w szczytnym celu.

[gwozdzt]
    "Streszczenie" dalszego przebiegu naszej akcji tutaj:

http://canon-board.info/showthread.php?t=43212
    104
    wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
    0%
    7
    czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
    0%
    97

The poll is expired.

Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Pomysł jak najbardziej wart poparcia. Potrzebny jest tylko ktoś, kto byłby gotów przeprowadzić zbiórkę. Ponieważ zakładanie osobnego rachunku na pojedynczą zbiórkę jest zdecydowanie niecelowe ktoś z forumowiczów musiałby się podjąć przyjmowania wpłat na swoje prywatne konto i następnie dokonania zakupu sprzętu.
    Przy odrobinie wzajemnego zaufania można to w szybki i sprawny sposób przeprowadzić. Trzeba by jeszcze poinformować fundację o naszym zamiarze i ustalić gdzie, jak i kiedy moglibyśmy ten sprzęt przekazać.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez MacGyver Zobacz wpis
      Pomysł jak najbardziej wart poparcia. Potrzebny jest tylko ktoś, kto byłby gotów przeprowadzić zbiórkę. Ponieważ zakładanie osobnego rachunku na pojedynczą zbiórkę jest zdecydowanie niecelowe ktoś z forumowiczów musiałby się podjąć przyjmowania wpłat na swoje prywatne konto i następnie dokonania zakupu sprzętu.
      Przy odrobinie wzajemnego zaufania można to w szybki i sprawny sposób przeprowadzić. Trzeba by jeszcze poinformować fundację o naszym zamiarze i ustalić gdzie, jak i kiedy moglibyśmy ten sprzęt przekazać.
      Ja mam w pełni funkcjonalne konto w mBanku, którego praktycznie na codzień nie używam, więc mogłoby ono do tego posłużyć; tylko nie wiem, czy wystarczy zaufania...

Prosze o deklaracje w tym wątku (lub na priv), czy w ogóle ktoś byłby skłonny w taki sposób dokonywać wpłat, a jeśli zbierze się kilka/kilkanaście potencjalnych ofiarodawców, to podam nr tego konta.
      Wszelkie inne pomysły również mile widziane.

Chciałbym tylko dodać, że przejrzałem WSZYSTKIE miejscowości:

i jest to w tej chwili jedyne dziecko, którego marzeniem jest aparat fotograficzny.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz wpis
        Ja mam w pełni funkcjonalne konto w mBanku, którego praktycznie na codzień nie używam, więc mogłoby ono do tego posłużyć; tylko nie wiem, czy wystarczy zaufania...
        Znakomicie, jako że jesteś userem z bardzo długim stażem i dorobkiem a tak że moderatorem, więc chyba nikt z chętnych do wsparcia akcji nie będzie miał problemu z zaufaniem.
        Co do samego aparatu, proponuję sprobować nazbierać na Olka E-410 z 14-42 i 40-150. Zawsze to nowy sprzęcik, dla dziecka to też może być ważne. Ewentualnie 350D + 18-55.

Komentarz

• RafalR
          Coś już napisał
          • 2004
          • 85

Gwozdzt, myślę, że jako jeden z moderatorów jesteś osobą zaufania publicznego na tym forum
          Deklaruję udział w zbiórce.
          Pozdrawiam, Rafał

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

OK. sa pierwsze zgłoszenia tutaj i priv, zatem podaję nr tego konta:

[tutaj był nr rachunku]
            pozostał on do wiadomości adm/mod. forum, ponieważ nasza akcja z założenia ma charakter jednorazowy (post #2) i nie mam kompetencji oraz zwyczajnie nie dam rady bezterminowo przyjmować wpłat na swoje konto.

Tytułem: Spełniamy Marzenie: nick_z_ CB;

nicki będa publikowane (bez wysokości wpłat), a jeśli ktoś sobie tego nie życzy, proszę o dopisek w tytule przelewu: nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku

konto startuje z początkową kwotą 10zł.

Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?

przypomnę jeszcze cel zbiórki:
            http://www.mammarzenie.org/ourKids.php - wybieramy marzenia o aparacie fotograficznym.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Marek69
              Bywalec
              • 2008
              • 111

Wiec ja zacznę jak będzie konto cos tam dorzucę do aparatu. Myślę że wchodzi tu tylko lustrzanka canona , widzę że dziewczyna lubi fotografować owady więc z miłą chęcią pozbędę się mojej lampy do macro z moją 40D nie hula super spisywała się na 350 D używałem dosłownie kilka razy z pudełkiem wyślę na podany adres na pewno będzie zadowolona. Co do statywu zwykły wysoki, ale żaden firmowy nowy mogę dorzucić.
              Pozdrawiam
              Marek

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?
                Moja propozycja: podawaj tutaj tylko stan środków, ewentualni nicki wpłacających (chyba że w ktoś w opisie przelewu zaznaczy że sobie tego nie życzy)

Ponadto proponuję opisywać przelewy w następujący sposób:

Tytułem: Aparat dla Sylwii: nick_z_ CB; wyrażam/nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku

EDIT: skoro Marek69 chce dorzucić lampkę to zostaje nam 350-tka.

Komentarz

• adikPL
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 349

Witajcie! Bardzo podoba mi się pomysł ze zbiórką. Przychylałbym się jednak do kupna nowego aparatu i pomysł Maca z Olkiem wydaje mi się najlepszy Sam jestem jeszcze studentem z długami po niedawnym zakupie 40D, ale przeleje dziś xx zł (a chciałbym xxx zł) na podane konto. Niech każdy da ile może. Pozdrawiam
                  www.adriankordas.blogspot.com
                  -------------------------------
                  sigpic

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez MacGyver Zobacz wpis
                    Moja propozycja: podawaj tutaj tylko stan środków, ewentualni nicki wpłacających (chyba że w ktoś w opisie przelewu zaznaczy że sobie tego nie życzy)

Ponadto proponuję opisywać przelewy w następujący sposób:

Tytułem: Aparat dla Sylwii: nick_z_ CB; wyrażam/nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku
                    oczywiscie, że może tak być.
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

OK. sa pierwsze zgłoszenia tutaj i priv, zatem podaję nr tego konta:

Tomasz Gwozdz
                      66 1140 2004 0000 3002 3165 0210 / mBank

konto startuje z początkową kwotą 10zł.

przypomnę jeszcze cel zbiórki:
                      http://www.mammarzenie.org/poznan/2008/sylwia_b.php
                      Tomasz Gwozdz czy Tomasz Gwóźdź ?
                      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• gwozdzt
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 5780

Zamieszczone przez McKane Zobacz wpis
                        Tomasz Gwozdz czy Tomasz Gwóźdź ?
                        Obojętnie, ważny jest nr konta.
                        Ale poprawiam i niech będzie bedzie tak, jak mam w dowodzie :-)
                        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Lesio'73
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 38

...Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?
                          ...
                          Po pierwsze dzięki, że wziąłeś na siebie ten ciężar i między innymi dzięki Tobie mogę komuś pomóc

Po drugie, tak bardziej przyziemnie, to myślę, że kwestie wyboru sprzętu pozostawmy do czasu zakończenia zbiórki - ja po cichu mam nadzieję, że na 5d wystarczy:wink:

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za możliwość wzięcia udziału w takiej akcji.

PS. Pamiętajmy o statywie

EDIT:
                          Sorki MacGyver - za szybko przeczytałęm wątek ;-)
                          Ostatnio edytowany przez Lesio'73; 6961.
                          5d MkII

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Ponieważ akcja zbiórki spotkała się z zainteresowaniem wątek przyklejam.
                            Zamieszczone przez Lesio'73 Zobacz wpis
                            PS. Pamiętajmy o statywie
                            Zamieszczone przez Marek69 Zobacz wpis
                            .....Co do statywu zwykły wysoki, ale żaden firmowy nowy mogę dorzucić.

Komentarz

• romko
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 75

Zamieszczone przez Lesio'73 Zobacz wpis
                              myślę, że kwestie wyboru sprzętu pozostawmy do czasu zakończenia zbiórki - ja po cichu mam nadzieję, że na 5d wystarczy:wink:
                              Ja również myślę, że puszka powinna być nowa i porządna, mam w dobrym stanie 350D, zostawiam na inną okazję, dorzucam więc "cegiełkę" na konto
                              5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
                              to tylko 1 %...

Komentarz

Pracuję...
                              X