W tym przypadku pomoże tylko i wyłącznie serwis. Trzeba wymienić elektronikę w obiektywach. To jest niestety usługa odpłatna. Nie jest to tanie. Rok temu kosztowało to ok 300 zł od obiektywu ( zależnie od rodzaju obiektywu ). To jest niestety wada wszystich starszych sigm.
Error 99 (err99)
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
W tym przypadku pomoże tylko i wyłącznie serwis. Trzeba wymienić elektronikę w obiektywach. To jest niestety usługa odpłatna. Nie jest to tanie. Rok temu kosztowało to ok 300 zł od obiektywu ( zależnie od rodzaju obiektywu ). To jest niestety wada wszystich starszych sigm. -
-
znowu ten sam błąd, po zrobieniu fotki. Po ponownym uruchomieniu aparatu zdjecie odziwo jest, czyżby karta pamieci? eeeeh troche po omacku takie szukanie, ale co zrobić.Komentarz
-
-
-
Przetestuj po pierwsze primo inna karte pamieci.
Bo o ile dobrze zrozumialem Twojego posta, to w momencie kiedy zaczynasz focic dostajesz error.
Jesli karta nie okaze sie przyczyna, to zmien szklo (ale uzywajac 'innej' niz dotychczas karty).
Jesli to nie to - jak koledzy radza - serwis
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
-
z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze Error 99 pojawia sie glownie w chwili podpiecia innego obiektywu niz dedykowany, ja mialem tak w 40D jak podpinalem Sigmy z wczesniejszego analoga, o dziwo jak wrzucilem MF w obiektywie to nie wyswietlal tego bledu, wiec moze przestaw na MF w obiektywie i zobacz.### AndreasK ###
Canon G12Komentarz
-
-
To może wyjmij kartę i rób zdjęcia. Nie zapisze ale przez chwilę wyświetli. Jeśli przyczyna jest inna niż zapis na karcie to błąd wyskoczy (skoro wyskakuje na co piątym zdjęciu). Jeśli nie wyskoczy to zinterpretowałbym to jako sugestię problemu z kartą.
Kup drugą kartę - i tak się przyda w przyszłości.Komentarz
-
Canon EF 24-70 f/2.8 L USM - ERROR
Witam, posiadam obiektyw EF 24-70, dość często (zwłaszcza na statywie w orientacji pionowej body (40 D) pokazuje Error nr 99 (brak połączenia z obiektywem wyczyść styki itd.) Ma ktoś podobne doświadczenia może jakąś rade?
PozdrawiamKomentarz
-
-
Zmieniłem karte pamięci - nic to nie dało. Ale o dziwo przy MF, błąd nie wyskakuje. Czyżby Tamron sie kończył...hmmz wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze Error 99 pojawia sie glownie w chwili podpiecia innego obiektywu niz dedykowany, ja mialem tak w 40D jak podpinalem Sigmy z wczesniejszego analoga, o dziwo jak wrzucilem MF w obiektywie to nie wyswietlal tego bledu, wiec moze przestaw na MF w obiektywie i zobacz.Komentarz
-
witam;
niestety error 99 dotknął moją żonę....
ma canona 400D. Błąd występuje całkowicie nieprzewidywalnie, chociaż
częściej gdy bateria jest słaba.
jak na razie błąd zaobserwowaliśmy z kitem canona, próbowałem z 28 mm 1.8 i na razie nie było błędu.... więc przypuszczam że to wina Kita (mam taką nadzieję).Komentarz
-
no to i ja
dorzucę swoje doświadczenia w tym temacie - 350D z Tamronem 75-300 było to samo. Ponieważ zbyt często się to pojawiało to pozbyłam się obiektywu. Z innymi nic takiego mi się nie przytrafiło.Komentarz
Komentarz