[VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArturBonoVox
    Uzależniony
    • 2007
    • 684

Errata:
    powinno byc: zyczenia oraz nie cierpisz.
    Za bledy jezykowe, przepraszam.

Komentarz

• JAZ
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 36

Zamieszczone przez VanMurder
      201 to był eksperyment portretowy z nowym szkłem, przy ogniskowej 35mm, praktycznie z odległości ostrzenia przy f1.6 czyli GO "na żyletkę" wystawiłem ten portret właśnie dla tego że ta nieostrość mi się podoba, mz dodaje tajemniczości, tu jest pełny kadr
      pozdrawiam
      Ja tajemniczość widzę w spojrzeniu zza okularów, w sprzeczności pomiędzy wiekiem modelki, a jej dojrzałym i zalotnym spojrzeniem. (z całego kadru wiem teraz, że szykowała kulę śnieżną). Brak ostrości na futerku rozprasza i męczy wzrok. I nie wiem jakiej tejemniczości ma to dodawać? Chyba, że widz musi sie zastanowić: ma brudne okulary czy już siatkówka w oku mu się odkleja. ??:

Zabawa, eksperyment, sprawdzenie możliwości szkła. To rozumiem.
      Ja oceniam portret. W pełnym kadrze to tak już nie przeszkadza w patrzeniu.
      Tylko wtedy nie jest to portret.
      350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

wszelkie obwódki i artefakty to tylko urojenia Kubamana!!!!!!!!!!!!,
        Na kiepskim LCD w pracy też widzę coś przy kolanach. Na CRT w domu - nie.
        No ale to pewnie zmowa moderatorska i wspólne urojenia .

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

sprawa nie warta nawet trzech zdań, ale ponieważ jestem podejrzewany o złośliwości jeszcze się odrobinę pomęczę. Ot choćby i po to, aby następnym razem Adam odrobinkę się zastanowił zanim zacznie wyciągać armaty przeciwko zwykłem pytaniu.

Ja tu widzę obwódki. Po lewej oryginalna wielkość, po prawej powiększenie 2x.
          Nie ma ich u pozostałych dziewczyn. Stąd padło pytanie o obróbkę. Ot i cała filozofia tej sytuacji.
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• VanMurder
            Uzależniony
            • 2007
            • 600

Zamieszczone przez Vitez
            Na kiepskim LCD w pracy też widzę coś przy kolanach. Na CRT w domu - nie.
            No ale to pewnie zmowa moderatorska i wspólne urojenia .
            i o to właśnie mi chodziło rzekome obwódki nie obwódki widać i nie widać nawet na pliku RAW, w zależności na jakim monitorze patrzy się na tą fotę( tak przypuszczam bo na swoim monitorze ich nie widzę anie na żadnym z dwóch laptopów jakie posiadam... więc kto zawinił sprzęt 5D , 85L czy błędna interpretacja natrętnego moda, który upierdliwie (przepraszam za poziom wypowiedzi) zarzuca mi wklejanie i błędy, niedociągnięcia techniczne co najmniej w kilku postach .... pokwapił się nawet o wyrzucenie tego na ramach oPh ...

Artur Bona masz racje nie powinienem się zniżać do poziomu pana Administratora
            Zamieszczone przez Kubaman
            P.S> gul ci skacze niesamowicie. Luzik - jedno gorzej obrobione zdjęcie jeszcze nikomu nie zniszczyło reputacji.
            zarzucasz mi brak luzu a sam popatrz na swoje wybuchowe reakcje na bardziej konstruktywna niż twoja krytykę, w twojej galerii - posuwasz się nawet do usuwania niewygodnych postów innych userów - potem tłumaczysz "że to inny mod posprzątał" -sam byłem świadkiem takiej akcji, moje "odszczekasz" to mały pikuś przy twoich poczynaniach...

wieszcz co odpuściłbym ci, gdyby to było pierwszy raz, ale ty robisz to konsekwentnie, czepiasz się moich nie manipulowanych fot zawsze na jedno kopyto: albo obwódka, albo poświata, albo osoba wklejona tudzież źle namalowany cień (który był oryginalny) ...może jednak sam sobie wrzucisz na luz co? i po prostu przestaniesz odwiedzać moja galerię, bo twoje krytyki nie są konstruktywne lecz destruktywne, a liczba epitetów obraźliwa... a jak ci tak bardzo przeszkadzam zawsze możesz mnie zablokować lub usunąć ...
            mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

jak zwykle odwracasz kota do góry ogonem. Pisali o tym koledzy wyżej.
              Robisz zdjęcie a ja je oceniam, pisze o moich wrażeniach a nie piszę czegoś, co ma je "zniszczyć". I nie robię ci nigdy osobistych wycieczek, a ty robisz je nieustannie. To prymitywne. Jak choćby w poście powyżej. Po pierwsze napisałeś coś co mija się z prawdą, po drugie nie ma to najmniejszego związku z zaprezentowaną przez mnie opinią. Może wywieś tabliczkę - "Tylko dla moich bezkrytycznych kolegów"?

Gdzie ja jestem wybuchowy? Konsekwentnie ci szkodzę? Co za bzdury, jaki miałbym mieć w tym cel? Jestem typem człowieka, który lubi popatrzeć na zdjęcie, zanim napisze że jest wspaniałe. Inaczej robi się TWA.

Publikujesz to wchodzę. I komentuję. I mam uwagi, ale raczej życzliwe. Tylko nie chcesz słuchać.

P.S> masz najwyraźniej za duże mniemanie o sobie. "Natrętny mod" nigdy ci niczego nie zarzucił bo nigdy nie kupi twojego zdjęcia ani nie prowadzi komisji śledczej, tylko zadał kilka pytań, na które nie potrafisz z minimalna klasą odpowiedzieć.

P.S2> zresztą.. Skoro nie ma sensu się wypowiadać, to ja stąd znikam. over
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• VanMurder
                Uzależniony
                • 2007
                • 600

Zamieszczone przez Kubaman
                sprawa nie warta nawet trzech zdań, ale ponieważ jestem podejrzewany o złośliwości jeszcze się odrobinę pomęczę. Ot choćby i po to, aby następnym razem Adam odrobinkę się zastanowił zanim zacznie wyciągać armaty przeciwko zwykłem pytaniu.

Ja tu widzę obwódki. Po lewej oryginalna wielkość, po prawej powiększenie 2x.
                Nie ma ich u pozostałych dziewczyn. Stąd padło pytanie o obróbkę. Ot i cała filozofia tej sytuacji.
                wiesz co tym to już się ośmieszyłaś. może X5 było by jeszcze lepiej widać?
                i kto tu nie "szuka z mikroskopem", wziąłeś pewnie miniaturkę z oPh 750x750px,
                wstawiłeś crop na 200% - zaczynasz sobie ze mnie robić jaja?

dam ci tip'a na przyszłość jak wklejam coś np postać w inne tło, to nigdy nie wycinam danego fragmentu "po krawędziach" i nie wklejam na ostro, tak ja to robi np Asterix przy użyciu chroma key, wklejam fragmenty na "miękko" (na wtapianie) z dużym feather, tak że duża część oryginalnego tła jest wtapiana w nowe tło ... dlatego nigdy nie możesz znaleźć faktycznych modyfikacji... źle szukasz

dobrem przykładem tej techniki jest ta fota
                ale jej nie ma co się czepiać, po przecież widać że manipulowana a ty takich nie uznajesz (nie kupujesz) ... prawda ?

powyższy efekt białej obwódki to tylko efekt wyostrzania po zmniejszeniu do sieci, w miejscu gdzie kontrast był największy, nie widać tego na psd w Hi-resi i na wersji do druku, bo była wyostrzana z innymi parametrami ...

...może dla niektórych jest trochę prze-ostrzone ale to chyba nie powód żeby wypisywać :
                zdjęcie fajne, ale obróbka mocno szwankuje - widoczne obwódki wokół kolan dziewczyny po prawej.
                i jeszcze jeno nie było ustawiane, dziewczyny po prostu miały fan i ja też do punki nie wystawiłem tego zdjęcia ...

acha i jeszcze jeno muszę cie przeprosić za kilka epitetów i mocnych słów w kilku wcześniejszych postach i nie będę się tłumaczył " za dużą ilością kofeiny i whisky'acza"
                po prostu zdałem sobie sprawę na najgorszy, najbardziej uszczypliwy komentarz jest lepszy od kompletnej ignorancji i braku interakcji ... , więc powinienem to uszanować
                pozdrawiam
                Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.

Komentarz

• Jacek Deka
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 356

Van wrzuć jakieś nowe prace, odstresujemy Cię
                  Mnie się twoja praca podoba i czekam na więcej.
                  Pozdrawiam.

Komentarz

• pawelxx
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 96

Witam.
                    Twoja galerie sledze od dosc dawna.
                    Fotki masz naprawde baaaardzo piekne, az chce sie je ogladac po kilka razy.

Niepotrzebene sa tylko w tej ekstra galeryjce tez przepychanki slowne - bo lepiej jest poogladac ekstra fotki, poczytac cos na temat ich powstania itp. niz czytac klotnie. No ale mniejsza z tym - juz nic nie bede o tym pisal zeby nie dolewac oliwy do ognia

Pozdrawiam

Komentarz

• Kubaman
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4709

acha i jeszcze jeno muszę cie przeprosić za kilka epitetów i mocnych słów w kilku wcześniejszych postach i nie będę się tłumaczył " za dużą ilością kofeiny i whisky'acza"
                      po prostu zdałem sobie sprawę na najgorszy, najbardziej uszczypliwy komentarz jest lepszy od kompletnej ignorancji i braku interakcji ... , więc powinienem to uszanować
                      pozdrawiam
                      słowa warte uwagi
                      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• VanMurder
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 600

Ok! kilka headshots z "piątki" i "osiemdziesiątki piątki"(obróbka tylko CR)

Na razie Kaya i Malvina

301

302

303

304

będę wdzięczny za wszelkie uwagi - nic nie było wklejane, nie był podbijany kontrast miejscowo ani poprawiana GO mogę pokazać RAW'y
                        pozdrawiam

Komentarz

• Malin
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 276

Czy w 301 była jakaś blenda? Co doświetla Twoją doughter z prawej strony?
                          Dobrze, że znów możemy powrócić do dyskusji na temat zdjęć.... Tylko czekałem, aż to się skonczy
                          Regulamin pkt 8

Komentarz

• Kabu
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 370

VanMurder, jak zwykle respect, oglądając Twoje zdjęcia zawsze jestem pod wrażeniem.

Pozdrawiam

Komentarz

• sbogdan1
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 359

Nic dodać nic ująć 302 i 303 to moje faworytki niemniej jednak wszystkie fotki bardzo ładne .Czy można doszukiwać się mankamentów z pewnością nie a jeśli tak to było by to szukanie dziury w całym ,tak więc Adam czekam na kolejne...
                              PS.za Kabu
                              Pozdrawiam
                              EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• Adam Kasprzak
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 278

Wiesz, co Van, wstydź się, w 303 włos dziewczynie odstaje od twarzy - do wyrzucenia... żartuję , trzymasz poziom jak zykle
                                Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

Pracuję...