coś z tym firmwarem 1.0.3 musi być skoro w niecałe 1.5 miesiąca wsadzili 1.0.4
Canon 40D
Zwiń
X
-
-
Proponuję żeby wszyscy posiadacze 40D z firmwarem 1.0.3 (włącznie ze mną) w ramach protestu i bojkotu Canona odłożyli puszki do gablotek lub wysłali do serwisu stanowczo domagając się nowego firmware bo puszka z 1.0.3 fotek się robić nie da!
Btw masz puszkę z 1.0.3 i widzisz jakiś konkretny problem czy tak sobie hobbystycznie poszukujesz teorii spiskowych?Komentarz
-
Ja jestem zadowolony z mego 40D
ale podoba mi się że canon coś tam ulepsza i wypuszcza nowy firmware
moim zdaniem zawsze da się coś poprawić po wejściu na masowy rynekKomentarz
-
link do camera raw 4.3 ktory ostatnio dziwnie zaginal na stronach Adobe.Pozwala odczytac RAWy z Canonow 40D(z firmware 1.0.4)
Komentarz
-
FW 1.0.5 do 40D
No to doczekalismy sie. Kto sie chce bawic w porownywanie zdjec przed i po? (:5DII+L+L+L+L (:
bartekkucharczyk.plKomentarz
-
No Ci co się spodziewali cudów po tym uaktualnieniu to cóż... współczujemy im
. Canon jest jednak niebywale konsekwentny.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
ktoś już zmieniał?Komentarz
-
-
zmieniłem działa wszystko
i chyba poprawili wskaźnik baterii bo przed aktualizacją migał a po przestał
oczywiście aktualizacja na pełnej baterii
Komentarz
-
Z tego co widzę wersja 1.0.5 niewiele zmienia. Nigdzie nie mogę znaleźć info co konkretnie zmieniała 1.0.4, wie ktoś?Komentarz
-
Generalnie nic specjalnego:
This firmware update (Version 1.0.5) incorporates the following improvements and fixes.
When playing back images just after recovering from Auto Power Off, the display now shows the last image played back.
During remote shooting, images are now displayed on the camera's LCD monitor right after they are taken.
Corrects a warning message in Korean that appears when updating the firmware.
Corrects errors in the Spanish menu screens.
Corrects a phenomenon that prevented printing with some print systems.
Corrects a rare phenomenon in which file numbers or image numbers were sometimes skipped.
The Version 1.0.5 firmware being released this time is for cameras with firmware up to Version 1.0.4. If the camera's firmware is already Version 1.0.5, it is not necessary to update the firmware.Komentarz
-
Czyli nie poprawili, w stosunku do wersji 1.0.4, niekompatybilnosci RAWow? Jesli poprawili a nie napisali, to moze nie napisali o czyms jeszcze, co zostalo zmienione
.Komentarz
-
update firmware z 1.0.3 do 1.0.5
a moze ktoś wie jakie sa zmiany w wersji 1.0.4 w stosunku do 1.0.3 ?
bo update z 1.0.3 do 1.0.5 to juz moze byc bardziej znaczacy
PozdrawiamCanony
"Staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." - Robert Bresson
WWW : http://www.fotosy.netKomentarz
-
Komentarz
-
ja zainstalowałem już, ale robię archiwizację fotek więc nie mam czasu na testy. jak narazie niczego nie zauważyłem nawet.Komentarz
Komentarz