[VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zemun
    Coś już napisał
    • 2007
    • 97

Zamieszczone przez VanMurder
    Dla wszystkich fanów Octavi (i nie tylko) mały slideshow z ostatniej sesji dostępny tutaj:

będę wdzięczny za wszelkie komentarze

Ta prezentacja jest nudna jak flaki z olejem... Już w połowie miałem dość.
    Strona

Moje

Komentarz

• VanMurder
      Uzależniony
      • 2007
      • 600

Zamieszczone przez Zigi
      ...Np jako pierwszy wrzucić jakieś jezioro łabędzie . Nieco też nużący jest ciągle ten sam styl przejść w połączeniu z jednakowa prawie animacją. Np przejście między obliczami można by zrealizować nie tylko przy pomocy 1 fotki która świetnie pasuje na początek całości ale np efektu bardzo szybkiej zmiany 1 oblicza w drugie powtórzonej kilka razy - takie strobo.
      Czym tworzyłeś prezentacje ProShow-em?
      Heja ! dzięki za uwagi i komentarz, prezentacja jest zrobiona w ShowIt Lite,
      która jest wersją okrojoną ShowIt PRO, już widzę że będę musiał upgradeować do PRO, bo nie mam w Lite możliwości kontrolowania przejść robienia motion, rotate i przejść w takt mużyki .... mogę podłożyć tylko jeden kawałek.
      Do DVD slide show używam FotoMagico (tylko $50) dużo szybszy i "ostrzejszy" od innych konkurencyjnych programów np iDvd, program ten umożliwia dowolną manipujację przejściami z wykorzystaniem obrotów i określeniem szybkości transformacji, można ustawiać markery w podkładzie muzycznym i w ten sposób robić przejścia w rytm np przejść na perkusji
      podoba mi się twój pomysł ze zmiksowaniem dwóch kawałków - bawiłem się kiedyś różnymi loopami i samplami w CoolEditPro(teraz chyba Adobe wkupił ten program), - może coś wykombinuje ...
      pozdrawiam
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez Zemun
      Ta prezentacja jest nudna jak flaki z olejem... Już w połowie miałem dość.
      Bardzo mi przykro z tego powodu, ale dzięki że zajrzałeś

jeszcze jena sprawa, pierwsza fota jest dłużej bo to preloader, który pokazuje się podczas gdy slideshow się wgrywa
      Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost
      mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• rysiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 897

Zamieszczone przez VanMurder
        ja wiem Rysiaczek że nuda ale slide nie był zrobiny dla Ciebie, tyko dla modelki, ze zdjęć które wybrała, trudno komuś kto Ci płaci, dać w zamian kilkunsto-sekundowy projekt z pięcioma fotkami - klientka się musi nacieszyć sobą. Co by powiedziały koleżanki? That's It? Did you pay for that? Wersja DVD jest trzy razy dłuższa (trzy pełne kawałki ok 10min) uwierz mi jak będzie pokazywać koleżankom lub boyfriendowi nie będą się nudzić ...
        ale obiecuje że kiedyś specjalnie dla kolegów z CB zrobię wersje krótsza i w takt muzy
        ja jestem w stanie to zrozumieć, tylko trzeba było napisać że to prezentacja dla modelki - bym się nie czepił długości. Powtarzalności zdjęć czepiam się dalej - niektóre kadry są bardzo podobne - takie rzeczy się daje jako materiał z pracy a nie efekt finalny (oczywiście tylko wg mnie).
        I ciągnąc marudzenie - nie wyobrażam sobie wytrwać przy wersji DVD, daj znać jak przebiegł pokaz, ciekaw jestem niezmiernie:rolleyes:
        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

Witam wszystkich ponownie i pozdrawiam !!!
          postanowiłem wystawić zdjęcie pierwotnie stworzone na potrzeby Battle Cage
          MMM Vs Vanmurder ...niestety z przyczyn ode mnie nie zależnych walka się (jeszcze) nie odbyła
          Na zdjęciu moja piękniejsza połowa, najwierniejsza modelka, edytorka, żona w jednej osobie -> Edyta XOXO

52. Morderstwo pod 23-cim.

będę wdzięczny za wszelkie komentarze, rady i uwagi...
          Tu znajdziecie resztę alternatywnych (nieobrobionych) ujęć:
          Murder at 23th

Komentarz

• fret
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1503

Dobre . Gdybym miał się na siłę czepiać, to rozmaz makijażu pod okiem trochę zbyt obfity, wygląda jak jakiś wyciek z oka i lampka na ścianie trochę za mocna, za bardzo odciąga uwagę. Może nawet nie za mocna, ale bardziej zasłoniłbym żarówkę. Może jeszcze bym pokombinował z nożami, żeby bardziej rzucało się w oczy, że jednego brakuje

Komentarz

• 1507
              Początki nałogu
              • 2006
              • 327

jasny gwint!!! no teraz to sie przeraziłem.... ale dobre jest
              http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Wszystko fajnie Van, tyle, że od razu można się skapnąć że to Twoje zdjęcie - modelka znana z poprzednich zdjęć i z Twojego www. A że u niektórych masz na pieńku to pewnie by skutkowało głosami w ankiecie ;-) :P
                Coś mi się zdaje, że będziesz musiał poszukać całkiem nowej postaci do tego battla.
                sigpic

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zdjęcie całkiem niezłe, super światło. Może jak dla mnie to kompozycja troszkę do poprawki, ale ogólnie podoba się.
                  Digart

Komentarz

• ArturBonoVox
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 684

Van, jakim obiektywem robiles to zdjecie?

Komentarz

• VanMurder
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 600

Zamieszczone przez ArturBonoVox
                      Van, jakim obiektywem robiles to zdjecie?
                      50mm 1.4
                      Zamieszczone przez MMM
                      Zdjęcie całkiem niezłe, super światło. Może jak dla mnie to kompozycja troszkę do poprawki, ale ogólnie podoba się.
                      bawiłem się z kompozycją na różne sposoby, chciałem zachować ciasny telewizyjny kadr ale teraz widzę że można by co nieco poprawić ...
                      Zamieszczone przez Zielony
                      Wszystko fajnie Van, tyle, że od razu można się skapnąć że to Twoje zdjęcie - modelka znana z poprzednich zdjęć i z Twojego www. A że u niektórych masz na pieńku to pewnie by skutkowało głosami w ankiecie ;-) :P
                      Coś mi się zdaje, że będziesz musiał poszukać całkiem nowej postaci do tego battla.
                      Tak, dokładnie tego się obawiałem... może dobrze że nie doszło do battle, następnym razem postaram się nie zdradzić ...
                      Zamieszczone przez fret
                      Dobre . Gdybym miał się na siłę czepiać, to rozmaz makijażu pod okiem trochę zbyt obfity, wygląda jak jakiś wyciek z oka i lampka na ścianie trochę za mocna, za bardzo odciąga uwagę. Może nawet nie za mocna, ale bardziej zasłoniłbym żarówkę. Może jeszcze bym pokombinował z nożami, żeby bardziej rzucało się w oczy, że jednego brakuje
                      ...z tym makijażem to było trochę przechlapane bo żeby wyglądał, na realistycznie rozmyty (przez łzy), musieliśmy użyć żelu z brokatem ... może przesadziliśmy trochę z ilością
                      nad lampka to popracuje, ale z nożami to nie chciałem by to było takie oczywiste, że jednego brakuje ...najważniejsze że zauważyłeś

pozdrawiam
                      i dziękuje za wszystkie komentarze
                      Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• krzy
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 163

Wow !!! okropne !!!
                        To znaczt temat okropny, a zdjęcie rewelacja !!!
                        Dla mnie super:
                        realistyczne, aż można się przestraszyć
                        doskonała modelka - bardzo wczuła się w rolę
                        świetne oświetlenie, szczególnie to zimne światło na włosach i ramieniu modelki.

Uważaj, żeby to zdjęcie nie trafiło do policji, bo trudno będzie wytłumaczyć, że nie byłeś świadkiem strasznego czynu...

Komentarz

• qNick
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 31

Bardzo fajna fota. Zimne światło z lewej strony potęguje klimat a zarazem nadaje klatce filmowy charakter. Battle byłoby ciekawe...ale twoje zdjęcie jest na tyle charakterystyczne że, pewnie przeważyło by szalę na stronę przeciwnika.
                          Moje fotki
                          CB

Komentarz

• Kubaman
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4709

cześć Adam

to ostatnie zdjęcie podoba mi się, a przede wszystkim zwraca uwagę, przyciąga wzrok i skłania do przemyślenia.

Bardzo podoba mi się w tym zdjęciu oświetlenie, oczywiście jakość oraz wydobycie istotnych dla zdjęcia detali w tle.

Co mi nie pasuje to przede wszystkim cięcie po lewej stronie, na koniuszek łokcia - wyjątkowo mnie to drażni. Druga sprawa, to że jak pomyśle o warunkach itd, to dochodzę do wniosku, że takiej GO sie nie da osiągnąć "za jednym zamachem". A to z kolei skłania mnie do przypuszczenia, że modelka została sfotografowana osobno, w innym miejscu i świetle i wmontowana w zdjęcie kuchni. Jej obrys jest przykryty głębokim cieniem jakby na potwierdzenie.

To wszystko oczywiście ma jakieś tam znaczenie, ale gra bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń - podoba się. Natomiast po takim jak opisałem toku myślowym zauważam, że modelka jest chyba trochę zbyt duża w kadrze w porównaniu z pierwszym planem. Tu nawet nie chodzi o przekłamanie, tylko coś mi nie gra, coś się delikatnie kłóci, jest jakiś efekt nierzeczywisty. Wygląda fajnie bardzo, ale zapala się czerwone światełko
                            Nawet jeśli nie mam racji co do procesu tworzenia fotki, to coś nienaturalnego widzę w tym zdjęciu.
                            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• korona-pl
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 277

Bardzo mi się podoba, chociaż brakuje mi trochę krwi...
                              pozdrawiam
                              Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• VanMurder
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 600

Zamieszczone przez qNick
                                Zimne światło z lewej strony potęguje klimat a zarazem nadaje klatce filmowy charakter.
                                dzięki za dziewiczą wizytę w "moich progach"
                                a propos zimnego światła to fotka z dzisiejszej sesji (modelka jeszcze nawet nie widziała)

52. Marta - Pacyficzna Bryza

Komentarz

Pracuję...