[VanMurder] - (pseudo)reporterka...
Zwiń
X
-
Heja ! dzięki za uwagi i komentarz, prezentacja jest zrobiona w ShowIt Lite,...Np jako pierwszy wrzucić jakieś jezioro łabędzie
. Nieco też nużący jest ciągle ten sam styl przejść w połączeniu z jednakowa prawie animacją. Np przejście między obliczami można by zrealizować nie tylko przy pomocy 1 fotki która świetnie pasuje na początek całości ale np efektu bardzo szybkiej zmiany 1 oblicza w drugie powtórzonej kilka razy - takie strobo.
Czym tworzyłeś prezentacje ProShow-em?
która jest wersją okrojoną ShowIt PRO, już widzę że będę musiał upgradeować do PRO, bo nie mam w Lite możliwości kontrolowania przejść robienia motion, rotate i przejść w takt mużyki .... mogę podłożyć tylko jeden kawałek.
Do DVD slide show używam FotoMagico (tylko $50) dużo szybszy i "ostrzejszy" od innych konkurencyjnych programów np iDvd, program ten umożliwia dowolną manipujację przejściami z wykorzystaniem obrotów i określeniem szybkości transformacji, można ustawiać markery w podkładzie muzycznym i w ten sposób robić przejścia w rytm np przejść na perkusji
podoba mi się twój pomysł ze zmiksowaniem dwóch kawałków - bawiłem się kiedyś różnymi loopami i samplami w CoolEditPro(teraz chyba Adobe wkupił ten program), - może coś wykombinuje ...
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bardzo mi przykro z tego powodu, ale dzięki że zajrzałeś
jeszcze jena sprawa, pierwsza fota jest dłużej bo to preloader, który pokazuje się podczas gdy slideshow się wgrywa
Komentarz
-
ja jestem w stanie to zrozumieć, tylko trzeba było napisać że to prezentacja dla modelki - bym się nie czepił długości. Powtarzalności zdjęć czepiam się dalej - niektóre kadry są bardzo podobne - takie rzeczy się daje jako materiał z pracy a nie efekt finalny (oczywiście tylko wg mnie).ja wiem
Rysiaczek że nuda ale slide nie był zrobiny dla Ciebie, tyko dla modelki, ze zdjęć które wybrała, trudno komuś kto Ci płaci, dać w zamian kilkunsto-sekundowy projekt z pięcioma fotkami
- klientka się musi nacieszyć sobą. Co by powiedziały koleżanki? That's It? Did you pay for that? Wersja DVD jest trzy razy dłuższa (trzy pełne kawałki ok 10min) uwierz mi jak będzie pokazywać koleżankom lub boyfriendowi nie będą się nudzić ...
ale obiecuje że kiedyś specjalnie dla kolegów z CB zrobię wersje krótsza i w takt muzy
I ciągnąc marudzenie
- nie wyobrażam sobie wytrwać przy wersji DVD, daj znać jak przebiegł pokaz, ciekaw jestem niezmiernie:rolleyes:
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Witam wszystkich ponownie i pozdrawiam !!!
postanowiłem wystawić zdjęcie pierwotnie stworzone na potrzeby Battle Cage
MMM Vs Vanmurder ...niestety z przyczyn ode mnie nie zależnych walka się (jeszcze) nie odbyła
Na zdjęciu moja piękniejsza połowa, najwierniejsza modelka, edytorka, żona w jednej osobie -> Edyta XOXO
52. Morderstwo pod 23-cim.
będę wdzięczny za wszelkie komentarze, rady i uwagi...
Tu znajdziecie resztę alternatywnych (nieobrobionych) ujęć:
Murder at 23thKomentarz
-
Dobre
. Gdybym miał się na siłę czepiać, to rozmaz makijażu pod okiem trochę zbyt obfity, wygląda jak jakiś wyciek z oka i lampka na ścianie trochę za mocna, za bardzo odciąga uwagę. Może nawet nie za mocna, ale bardziej zasłoniłbym żarówkę. Może jeszcze bym pokombinował z nożami, żeby bardziej rzucało się w oczy, że jednego brakuje
Komentarz
-
jasny gwint!!! no teraz to sie przeraziłem.... ale dobre jestKomentarz
-
Wszystko fajnie Van, tyle, że od razu można się skapnąć że to Twoje zdjęcie - modelka znana z poprzednich zdjęć i z Twojego www. A że u niektórych masz na pieńku to pewnie by skutkowało głosami w ankiecie ;-) :P
Coś mi się zdaje, że będziesz musiał poszukać całkiem nowej postaci do tego battla.Komentarz
-
-
50mm 1.4
bawiłem się z kompozycją na różne sposoby, chciałem zachować ciasny telewizyjny kadr
ale teraz widzę że można by co nieco poprawić ...
Tak, dokładnie tego się obawiałem... może dobrze że nie doszło do battle, następnym razem postaram się nie zdradzić ...Wszystko fajnie Van, tyle, że od razu można się skapnąć że to Twoje zdjęcie - modelka znana z poprzednich zdjęć i z Twojego www. A że u niektórych masz na pieńku to pewnie by skutkowało głosami w ankiecie ;-) :P
Coś mi się zdaje, że będziesz musiał poszukać całkiem nowej postaci do tego battla.
...z tym makijażem to było trochę przechlapane bo żeby wyglądał, na realistycznie rozmyty (przez łzy), musieliśmy użyć żelu z brokatem ... może przesadziliśmy trochę z ilościąDobre
. Gdybym miał się na siłę czepiać, to rozmaz makijażu pod okiem trochę zbyt obfity, wygląda jak jakiś wyciek z oka i lampka na ścianie trochę za mocna, za bardzo odciąga uwagę. Może nawet nie za mocna, ale bardziej zasłoniłbym żarówkę. Może jeszcze bym pokombinował z nożami, żeby bardziej rzucało się w oczy, że jednego brakuje 

nad lampka to popracuje, ale z nożami to nie chciałem by to było takie oczywiste, że jednego brakuje ...najważniejsze że zauważyłeś
pozdrawiam
i dziękuje za wszystkie komentarzeKomentarz
-
Wow !!! okropne !!!
To znaczt temat okropny, a zdjęcie rewelacja !!!
Dla mnie super:
realistyczne, aż można się przestraszyć
doskonała modelka - bardzo wczuła się w rolę
świetne oświetlenie, szczególnie to zimne światło na włosach i ramieniu modelki.
Uważaj, żeby to zdjęcie nie trafiło do policji, bo trudno będzie wytłumaczyć, że nie byłeś świadkiem strasznego czynu...
Komentarz
-
Bardzo fajna fota. Zimne światło z lewej strony potęguje klimat a zarazem nadaje klatce filmowy charakter. Battle byłoby ciekawe...ale twoje zdjęcie jest na tyle charakterystyczne że, pewnie przeważyło by szalę na stronę przeciwnika.
Komentarz
-
cześć Adam
to ostatnie zdjęcie podoba mi się, a przede wszystkim zwraca uwagę, przyciąga wzrok i skłania do przemyślenia.
Bardzo podoba mi się w tym zdjęciu oświetlenie, oczywiście jakość oraz wydobycie istotnych dla zdjęcia detali w tle.
Co mi nie pasuje to przede wszystkim cięcie po lewej stronie, na koniuszek łokcia - wyjątkowo mnie to drażni. Druga sprawa, to że jak pomyśle o warunkach itd, to dochodzę do wniosku, że takiej GO sie nie da osiągnąć "za jednym zamachem". A to z kolei skłania mnie do przypuszczenia, że modelka została sfotografowana osobno, w innym miejscu i świetle i wmontowana w zdjęcie kuchni. Jej obrys jest przykryty głębokim cieniem jakby na potwierdzenie.
To wszystko oczywiście ma jakieś tam znaczenie, ale gra bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń - podoba się. Natomiast po takim jak opisałem toku myślowym zauważam, że modelka jest chyba trochę zbyt duża w kadrze w porównaniu z pierwszym planem. Tu nawet nie chodzi o przekłamanie, tylko coś mi nie gra, coś się delikatnie kłóci, jest jakiś efekt nierzeczywisty. Wygląda fajnie bardzo, ale zapala się czerwone światełko
Nawet jeśli nie mam racji co do procesu tworzenia fotki, to coś nienaturalnego widzę w tym zdjęciu.Komentarz
-
dzięki za dziewiczą wizytę w "moich progach"
a propos zimnego światła to fotka z dzisiejszej sesji (modelka jeszcze nawet nie widziała)
52. Marta - Pacyficzna Bryza
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz