Leży sobie body na stole i nagle trach ? Bez najmniejszej ingerencji osób trzecich ?
Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(
Zwiń
X
-
-
Ewidentna wada materiałowa. Do zwrotu do sprzedawcy jeśli minęły mniej niż 2 lata od sprzedaży z uwagi na niezgodność towaru z umową.
PS. Za katastrofę Tytanika odpowiada oczywiście wiązanie wodorowe
PS2. Zakładam, że właściciel nie pracował z meslem nad korpusem 30D...Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Nemeo Zobacz wpisLeży sobie body na stole i nagle trach ? Bez najmniejszej ingerencji osób trzecich ?
nie no... tak serio, to mi tez to wyglada na walniete bokiem. przy niewadliwym korpusie trzeba by solidnie przywalic, zeby tak odeszlo. tylko by wtedy pewnie tez strzaskalo sie lustro i/lub telewizorek
Komentarz
-
Zamieszczone przez mattnick Zobacz wpisa mnie dziwią poprzeczne rysy na stopce od lampy...
PS
A co do grubości odlewu - zobaczcie jak wyglądają ramy aluminiowe i stalowe w (lepszych) rowerach - folia na serku homogenizowanymEOS - conditio sine Kwanon...
Komentarz
-
Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz wpiswyrazy współczucia, mam nadzieję, że masz gwarancję?
W nawiazaniu do wytrzymałości pomyslcie jak trzeba by pierdyknac o ziemię aby zrobic cos takiego... Pomyslcie też jaki zostalby slad na obudowie po takim upadku... a tutaj nie ma najmniejszego... wg mnie po pierwsze odlew był zrąbany, pozniej ktos na sile skrecil body, a na sam koniec kiedy jechal sobie w samochodzie w bagazniku gdzie jest raczej cieplo... pod wplywem temperatury naruszyl sie... na sam koniec wystczylo zmienic obiektyw na tamrona 17-50 ktory nie jest w cale taki leciutki i .... sruu! poszlo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez akustyk Zobacz wpis"i tak 4 razy, wysoki sadzie!" :-D
nie no... tak serio, to mi tez to wyglada na walniete bokiem. przy niewadliwym korpusie trzeba by solidnie przywalic, zeby tak odeszlo. tylko by wtedy pewnie tez strzaskalo sie lustro i/lub telewizorek5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
Komentarz
-
Zamieszczone przez radioel Zobacz wpisW nawiazaniu do wytrzymałości pomyslcie jak trzeba by pierdyknac o ziemię aby zrobic cos takiego... Pomyslcie też jaki zostalby slad na obudowie po takim upadku... a tutaj nie ma najmniejszego...
Zamieszczone przez radioel Zobacz wpiswg mnie po pierwsze odlew był zrąbany,
ale chyba jakiś dodatkowy impuls dostał?
To tak jak z tym Titanicem: wady materiałowe to jedno, ale też mała góra lodowa musiała być. Sam nie pęknął, tylko nie wytrzymał tego, co wytrzymać powinien.
Zamieszczone przez radioel Zobacz wpisna sam koniec wystczylo zmienic obiektyw na tamrona 17-50 ktory nie jest w cale taki leciutki i .... sruu! poszloPozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bahrd Zobacz wpisA co do grubości odlewu - zobaczcie jak wyglądają ramy aluminiowe i stalowe w (lepszych) rowerach - folia na serku homogenizowanym
a ci najbardziej hardkorowi wierca w ramach karbonowych*
* hint: ale tylko jeden raz :grin:
Komentarz
-
te otarcia powstały w sposób naturalny, poprzez zwyczajne uzytkowanie.5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.
Komentarz
-
Zamieszczone przez radioel Zobacz wpiste otarcia powstały w sposób naturalny, poprzez zwyczajne uzytkowanie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez mattnick Zobacz wpisdziwne...bo moje wyglądają zupełnie inaczej...
a po drugie pęknięcie propaguje się dokładnie od stopki w obie strony:
Pierdyknął sankami o beton/kamień jak nic...
Pytanie do autora: co chciałeś tym postem osiągnąć? sprawdzić czy serwis uzna reklamację?Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Z całym szacunkiem dla autora wątku określenie "samo" wydaje się być nie na miejscu. Po pobieżnej analizie wzrokowej prezentowanych zdjęć widać, iż body pękło w sposób wskazujący na zadziałanie sporej F na sanki. "Dziwnym" zbiegiem okoliczności właśnie na tych sankach widać wyraźne ślady zadziałania tej siły. Strzelić nie musiało od razu a jakiś czas po uderzeniu/zgnieceniu. Podsumowując nie doszukiwałbym sie ukrytych wad a raczej zastanowił kto, co i ewentualnie kiedy zadziałało ową siłą.
Edit: gwozdzt - wyprzedziłeś mnieOstatnio edytowany przez Zigi; 2545.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Komentarz
-
Zamieszczone przez akustyk Zobacz wpisniech wycenia ten korpus na 500zl wiecej ale przestana z niego robic przerosnietego trabanta, z tak samo tandetna plastikowa obudowa tylko normalniejszym uchwytem.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Komentarz
-
dokładnie to samo zauważyłem
wygląga jakby aparat został uderzony w stopkę, lub lampę na stopce podpiętą
btw, to nie jest odlew, tylko wytłoczka. W wytłoczkach ścianki różnią się grubością i nic tu nie ma dziwnego. To kawał metalu i aby pęknąć tak jak to widać musiał by zostać chyba w zamrażalniku zamknięty. Jedyne co jest możliwe, to że podczas tłoczenia coś nie wyszło. Takiego elementu jednak zazwyczaj nie da się zmontować i od razu to wychodzi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kubaman Zobacz wpisbtw, to nie jest odlew, tylko wytłoczka.
Kompletna bzdura.
To jest cienkościenny odlew ciśnieniowy. Tytaj jest zdjęcie: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page3.asp
Komentarz
-
no zwyczajnie facet ma krzepe w lapach i zaaferowany foceniem, nie zauwazyl nawet, ze sprzet pekl jak wydmuszka jajka... to jest prawdziwy pasjonat focenia
Komentarz
Komentarz