[VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mungo
    Uzależniony
    • 2006
    • 535

Do mnie bardziej dociera jedynka. Bardziej widzę to zdziwinie na twarzy boksera po prawej, bardziej widze, bo jest ładnie oświetlone. Skupiam się na jego na twarzy, też dzięki tej dużej wolnej przestrzeni. Drugie do mnie nie trafia. Nawet z b&w i z tytułem.

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• VanMurder
      Uzależniony
      • 2007
      • 600

moja świeża praca... napracowałem się nad nią trochę, mam nadzieje że warto było
      proszę o komentarze
      32.
      Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.
      mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• rene
        Początki nałogu
        • 2006
        • 283

Z bokserów wolę jedynkę, bo sami bokserzy nie są w jakichś ujmujących pozach, a jedynka pokazuje więcej i jest po prostu ciekawsza. Przeszkadza mi tylko kapelusznik na pierwszym planie chociaż zdaję sobie sprawę że takie było założenie.

Pomysł z lustrem jak dla mnie zbyt infantylny, nie mówiąc o czarnych obrysach na dłoniach czy poświatach między odbiciami.

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

Zamieszczone przez rene
          Z bokserów wolę jedynkę, bo sami bokserzy nie są w jakichś ujmujących pozach, a jedynka pokazuje więcej i jest po prostu ciekawsza. Przeszkadza mi tylko kapelusznik na pierwszym planie chociaż zdaję sobie sprawę że takie było założenie.

Pomysł z lustrem jak dla mnie zbyt infantylny, nie mówiąc o czarnych obrysach na dłoniach czy poświatach między odbiciami.
          rene! nie maiłem żadnych złudzeń że zawitasz ten temat po prostu działa na ciebie jak płachta na byka ...btw obrysy i poświata są oryginalne, jakoś masz zdolność do zauważania rzeczy ponad-zauważalnych ... strasznie chciałbym zobaczyć twoje nieinfantylne fotki

Komentarz

• rene
            Początki nałogu
            • 2006
            • 283

Musisz zrozumieć Adasiu, że to że ktoś nie padnie na kolana przed Twoim geniuszem nie oznacza że się nie zna. Fotka ze skakanką podoba mi się bardzo, z motorami też są dobre, ale ta jest po prostu trywialna, banalna, sztuczna. Nie lubię tego, i mógłbyś to chyba zaakceptować? Po to chyba wstawiasz tutaj fotki żeby pozostali wyrazili swoją opinię na ich temat, czyż nie? W przeciwnym wypadku polecam inne strony, na pewno "wybitne, zapraszam do siebie" usatysfakcjonuje cię w 100%.

Tak jak poprzednio - polecam zrobić dokładnie na odwrót niż sugeruję.

Szczerze mówiąc chciałem napisać co o tym sądzę bez niepotrzebnych docinków, ale widzę że jednak się nie da. Błyskotliwa riposta o "ptaszku" to trochę nie to czego bym oczekiwał po osobie z trzydziestką na karku. No ale co kto lubi, widocznie taki poziom prezentuje Ameryka.

Pozdrawiam

PS. Jeśli ta poświata jest oryginalna, to gratuluję poczucia humoru. Polecam albo popatrzyć na nią na innym niż Twój monitorze, albo wezwać egzorcystę do studia

Komentarz

• kjoanna
              Początki nałogu
              • 2006
              • 494

Zdjecie ok, nie powala ale sie podoba. Tatuaz prawdziwy zcy dorysowales?
              Bardzo mi sie podoba.

CB

Komentarz

• Grisha
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Zamieszczone przez rene

Pomysł z lustrem jak dla mnie zbyt infantylny, nie mówiąc o czarnych obrysach na dłoniach.... .
                Jak na moje oko wspomagane szkłem to są paznokcie tej drugiej modelki pomalowane na czarno :P

Komentarz

• sowask8
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 166

2 oblicze no to pracy w psie było ciekawy pomysł
                  Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Komentarz

• VanMurder
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 600

Zamieszczone przez kjoanna
                    Zdjecie ok, nie powala ale sie podoba. Tatuaz prawdziwy zcy dorysowales?
                    Bardzo mi sie podoba.
                    w wolnych chwilach dorabiam jako tatuażysta
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez rene
                    Musisz zrozumieć Adasiu...
                    wszystko zniosę tylko mi nie Adasiuj ...
                    Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Zigi
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 532

Zamieszczone przez VanMurder
                      oryginał może ma ładniejsze kolory, ale popatrz jak trafia do ludzi

prawie zero zainteresowania

popatrz natomiast tutaj:

zupełnie inny odbiór i jakie wysokie oceny
                      A moim zdaniem popełniasz tu drobną manipulację (być może niezamierzoną). Na onephoto.net ostatnio ogólnie niewiele jest komentarzy. Natomiast obiektywni częściej piszą. Dla mnie wersja kolorowa jest lepsza.
                      2 oblicze jest zdecydowanie ciekawym pomysłem, choć jak dla mnie odrobinkę zbyt skąpanym w ciemnościach.
                      40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                      Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• gregoriusart

Gratulacje Van Murder super portfolio.
                        Dokładnie pooglądałem sobie twoje zdjęcia są rewelacyjne.
                        Sam preferuje taki styl, sposób odbioru oczywiście zależy od oglądającego.
                        Co do PSa, to ja niewyobrażam sobie kożystania z niego, przecież to jest cyfrowa ciemnia, mamy cyfrowe puszki jest rok 2007, a tu pełno przeciwników PSa, no w roztworach się nie da niestety.
                        Ogólnie jestem Za.
                        Co do komentarzy to ja już dawno zauważyłem pewien fakt.
                        Różnica w odbiorze za granicą różni się napradę diametralnie od odbioru polaków.
                        Prace polskich amatorów publikowane za zagranicznych portalach są również przyjmowane inaczej. To chyba tak jak z muzyką, tylko tam się da z tego żyć a u nas zapomnij, pomijając wesala itp.
                        Taki rodzaj fotografii nazywa się Fine Art. Ja sam się dużo nauczyłem od przyjaciela z zagranicy i moje prace inaczej są przyjmowane w polsce poprostu chłodniej, ale to już temat na inny post. Niebędę podawał linków do porównań bo trzeba by założyć nowy wąte.
                        Tynczasem pozdrawiam i czekam na więcej prac są excellent.

Komentarz

• VanMurder
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 600

Dzięki kurna aż mi się łza w oku zakręciła (po tym jak Ren(e)ia mnie zbeształa)
                          pozdrawiam!

Zamieszczone przez gregoriusart
                          Gratulacje Van Murder super portfolio.
                          Dokładnie pooglądałem sobie twoje zdjęcia są rewelacyjne.
                          Sam preferuje taki styl, sposób odbioru oczywiście zależy od oglądającego.
                          Co do PSa, to ja niewyobrażam sobie kożystania z niego, przecież to jest cyfrowa ciemnia, mamy cyfrowe puszki jest rok 2007, a tu pełno przeciwników PSa, no w roztworach się nie da niestety.
                          Ogólnie jestem Za.
                          Co do komentarzy to ja już dawno zauważyłem pewien fakt.
                          Różnica w odbiorze za granicą różni się napradę diametralnie od odbioru polaków.
                          Prace polskich amatorów publikowane za zagranicznych portalach są również przyjmowane inaczej. To chyba tak jak z muzyką, tylko tam się da z tego żyć a u nas zapomnij, pomijając wesala itp.
                          Taki rodzaj fotografii nazywa się Fine Art. Ja sam się dużo nauczyłem od przyjaciela z zagranicy i moje prace inaczej są przyjmowane w polsce poprostu chłodniej, ale to już temat na inny post. Niebędę podawał linków do porównań bo trzeba by założyć nowy wąte.
                          Tynczasem pozdrawiam i czekam na więcej prac są excellent.

Komentarz

• VanMurder
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 600

dawno nic nie dodawałem, może dla odmiany coś z "głębokiej szuflady" mojego twardego dysku, kilka czarno-białych z analoga Canon rebela XT,+ 50/1.4 film Kodak ISO400 PRO C41 skan z negatywu (bez obróbki)
                            33. Napis powinien być moim aktualnym mottem, jak na ironię fota bez PSucia

34. coś dla KUBAMAN'a

35.Córa

36 .Tomek

37. na koniec ostatnia "analogowa" fota w mojej karierze...
                            po niej sprzedałem analoga
                            pozdrawiam

Komentarz

• snow
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1145

Ta ostatnia akurat fajna i nie trzeba było sprzedawać Te strusie to niespecjalnie pokazane i w dodatku mam wrażenie że nieostre Zdjęcie córki moim zdaniem zbyt ciasno skadrowane.

Komentarz

• esteper
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 635

35, 36, 37 bardzo fajne udane kadry
                                Trzeba było nie sprzedawac analoga, gdzie osiągniesz taką rozpiętośc tonalną jak na kliszy
                                5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

Pracuję...