Opinie o Interfoto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
    A nie wyrabiali sie bo wlasnie wtedy Poczta Polska strajkowala (a dokladniej listonosze - jakies 2-3 tyg przed swietami) i ogromna wiekszosc firm musiala sie znienacka przerzucic na kurierow by sie z terminami dostaw probowac wyrobic. A ze jedna i druga strona (nadawca - z formalosciami, oplatami, dokumentami, stylem naawania przesylek ; firmy kurierskie - z iloscia zlecen) nie mialy doswiadczenia to wyszlo jak wyszlo.
    Tak wiec nie 'kolko sie zamyka' a akurat specyficzny okres byl.
    To prawda, lecz opinie sklepowe dotyczyły ogólnych odczuć za zeszły rok.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez KMV10 Zobacz wpis
      To prawda, lecz opinie sklepowe dotyczyły ogólnych odczuć za zeszły rok.
      Moja wypowiedz odnosila sie dokladnie do tego, co pogrubione w twojej wypowiedzi:

Zamieszczone przez KMV10
      Sklepy internetowe pod koniec ubiegłego roku miały zawaloną sprzedaż właśnie przez firmy kurierskie.

Komentarz

• scooter
        Uzależniony
        • 2005
        • 857

Problem ze sklepem interfoto.com.pl

Cześć ....
        Mam problem z wydobyciem faktury ze sklepu z tytułu.

Pod koniec marca kupiłem w ww sklepie 5d i 70-200/4is za łączną kwotę 13500 zł potrzebowałem faktury z datą kwietniową, więc poprosiłem o wystawienie jej na początku kwietnia. Niestety sklep próbuje uniknąć wystawienia faktury.

Jak mogę ich przymusić do wystawienia faktury ....

Z góry dzięki za pomoc .....

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Oddaj sprzęt i kup w innym sklepie .

Komentarz

• scooter
            Uzależniony
            • 2005
            • 857

to nie jest takie proste ....
            jak oddać sprzęt ??

Jestem z Koszalina, a sklep jest w Warszawie ...

Jak odeślę sprzęt to nie będę miał ani sprzętu ani kasy !!!

I co dalej ??
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Kto to przeniósł ??to nie jest opinia o sklepie tylko dość duży problem, waży jakieś 2700 zł ....
            Ostatnio edytowany przez scooter; 2019. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• gwozdzt
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 5780

Zamieszczone przez scooter Zobacz wpis
              jak oddać sprzęt ??
              a jak kupowałeś?
              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Zamieszczone przez scooter Zobacz wpis
                jak oddać sprzęt ??

Jestem z Koszalina, a sklep jest w Warszawie ...

Jak odeślę sprzęt to nie będę miał ani sprzętu ani kasy !!!

I co dalej ??
                Postrasz skarbówką .

Jakiś czas temu chciałem kupić 85/1,8 i oczywiście dałem ogłoszenie na forum . Z interfoto przysłali ofertę : uzywka ileśtam nówka ileśtam . Dzwonię by zfinalizować transakcję ( 5 minut po PW z ofertą ) i używki już nie ma , a nowy proponują ale z F.VAT na co inne Oczywiście kupiłem w innym miejscu .

Komentarz

• scooter
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 857

byłem przejazdem w wawie

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Zadzwoń i poinformuj ich, że jeżeli nie dostaniesz f-ry to poinformujesz o wszystkim US. Powinni zmięknąć.
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• scooter
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 857

ok spróbuję w poniedziałek

Komentarz

• Zbig
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 101

Heh, z tą FV zupełnie jak w Fotoit. Jakaś plaga ? Może dlatego, że sklepy są całkiem niedaleko siebie

Komentarz

• antonjo
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 108

a ja kupiłem od nich ostatnio EF 20f2,8 USM (odbiór osobisty). Szkiełko nowe, śmiga jak trzeba.
                          Żadnych zastrzeżeń.
                          Fotograf Warszawa

Komentarz

• JaBlam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1304

no ok. tylko koledzy nie pisza o tym czy sprzet smiga czy nie. Jak u ruskich kupisz to tez bedzie smigal. Problem polega na tym ze sklepy coniekotre robia problemy z wystawianiem papierkow.

A swoja droga powiem wam co innego. Widzialem juz przypadki ze sklepy sprzedaja sprzet (np obiektyw) ktore maja wyciete kody z pudelka . Na moje pytanie dlaczego dane pudelko nie ma kodu powiedziano mi ze to przy kontroli jest usuwane zeby wykluczyc kradziez

Nie wspominajac dodatkowo ze co niektore sklepy gdzie bylem zainteresowany kupnem obiektywu 24-105 stwierdzaly ze jesli chce fakture ktora (!!!!!) jest warunkiem otrzymania zwrotu z Canona to ponosze dodatkowy koszt 170 zl. (ktore to koszty dostane od Canona spowrotem)

No a potem sie wszyscy dziwia ze Polska to kraj naciagaczy i zlodzieji.

----------------------------------------
                            Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Magus
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 110

Niby macie rację marudząc na bark Fk, wycięte kody etc, ale wszyscy wybieramy sprzedawców po niskiej cenie, więc oni by żyć muszą kombinować tak by te niskie ceny nam zaoferować. Jesteśmy w UE a nie w strefie gospodarczej z Japonią i USA - sprzęt z opłaconym cłem i FK nie jest atrakcyjny cenowo, szczególnie z gwarancją rozszerzoną worldwide.

Co do Interfoto - mam same pozytywne doświadczenia.
                              Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
                              Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8

Komentarz

• JaBlam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1304

Zamieszczone przez Magus Zobacz wpis
                                Niby macie rację marudząc na bark Fk, wycięte kody etc, ale wszyscy wybieramy sprzedawców po niskiej cenie, więc oni by żyć muszą kombinować tak by te niskie ceny nam zaoferować. Jesteśmy w UE a nie w strefie gospodarczej z Japonią i USA - sprzęt z opłaconym cłem i FK nie jest atrakcyjny cenowo, szczególnie z gwarancją rozszerzoną worldwide.

Co do Interfoto - mam same pozytywne doświadczenia.

Wybieramy sprzedawcow po niskiej cenie. Czy 100 zl taniej niz u konkurencji uprawnia do tego zeby naciagac klienta z nadzieja e lyknie kazda bajeczke?

Oczywiscie ze ja w takim wypadku nie kupuje sprzetu na takich warunkach. Place cene ktora jest wieksza niz np Niemczech czy US i dodatkowo mam byc pozbawiony mozliwosci korzystania z promocji bo ktos musi sobie zarobic na tym?

To tak jak na allegro. Szukalem karty 4 gigowej. Bylo kilka atrakcyjnych ofert ale po doliczeniu nieziemskich kosztow wysylki oferty te stawaly sie malo atrakcyjne bo co z tego ze Extreme III 4 Giga bylo za 210 zl a za przesylke priorytetowa sprzedawca liczyl sobie 31zl

----------------------------------------
                                Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

Pracuję...
                                X