Cos nowego na horyzoncie?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele -
A tego bysmy przecierz nie chcieli, Ci z Canona tez pewnie aktualnie foca D200, wiec sami by sobie zrobili kuku
Ostatnio edytowany przez arra; 5548.Komentarz
-
A mnie się zdaje że to jakaś wierutna bzdura jest.
Myślę że nikt rozsądny nie będzie źle życzył nikonowi, bo to by była pętla na szyję dla nas wszystkich. Wyobraźmy sobie, że nie ma na tym rynku żadnej sensownej konkurecji i mamy: takie np. 20D za 6000 PLN, 5D za 14000, 400D za 3500. I nie wiadomo kiedy nowe modele, bo i po co.
Co do nowej jedynki to dodatkowe informacje są następujące:
oprócz:
Ma mieć jeszcze format HD PhotoFF 16 MPx (pewnie sensor podobny do tego z Ds-a)
8.3 kl/s
Body jak było.
WiFi
Crop 1.3 10 MPx 10kl/s
Iso 3200 (określone jako "very clean") + dodatkowo iso 6400
Bufor (przy cropie = "no limits")
Smieciarka.
Ulepszony wyświetlacz (być może OLED)
AF 45 punktów w tym 19 krzyżowych
Digic III x2
Cena 4500$ na start.
.
Dla tych co czekają na 40D wiadomości nie są pomyślne. Ma być ale w terminie późniejszym
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Co do 40d to jak ma byc takie jak tam podano to dla mnie i chyba nie tylko moze w ogole go nie byc, to samo co 20d...
Komentarz
-
Uuuu... Pół doby do godziny zero i żadnych przecieków...
Co dziwne - u nas też cisza (choć jutro też ma być ciekawe info o nowych produktach), u Oleksego cisza, choć ich nowe puszki mają pozamiatać rynek. Hmmm... Czyżby po Photokinie rozstrzelano wszystkich życzliwych?Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
Jesli o mnie chodzi, to aparaty z cropem mogą już w ogóle nie wychodzić (bo taki już mam i następnego kupować nie mam zamiaru).
Naturalną koleją rzeczy, a właściwie powrotem do normalności jest dla mnie tylko matryca 24x36mm; z tym że nie na najwyższej półce aparatów profesjonalnych, lecz w klasie dwucyfrowej.
I w zasadzie wszystko mi jedno jak długo będę na to czekał. Byle mój aparat do tego czasu nie odmówił posłuszeństwa :-)
EDIT:
chciałbym jeszcze dodać, że powyższe to nie jest jakaś chwilowa zjawka, lecz trwale wypracowane stanowisko :-)
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=431 z dn. 28-08-2006Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja myślę podobnie. W dalszej perspektywie interesuje mnie tylko FF. Już teraz pod tym kątem kompletuje obiektywy. Nie zarabiam na fotografi więc jakoś specjalnie do tego FF mi się jednak nie śpieszy. Planuję zakup gdy cena spadnie poniżej 5 tys. Czy stanie się to za rok czy dwa nie ma dla mnie znaczenia.Komentarz
-
Swoją drogą to dziwne, że nie ma przecieków. Bo kontrolowane przecieki są dobre marketingowo. Przypomina się sytuacja z 400D, w której konkurencja wiedząc o planowanej premierze w jej dniu zarzuciła sieć dziesiątkami nowych kompaktów tak aby news o 400D zginął w szumie. Canon skutecznie się przed tym obronił poprzez "błąd" webmajstra z Honkongu i przeciek, który spowodował, że o 400D gadało się przez 3 dni przed właściwą premierą, a potem także w jej trakcie.
Czyżby więc brak przecieków sugerował niemożność pochwalenia się czymś wartościowym? Jutro się przekonamy. Do zobaczenia na konferencji.
ArekKomentarz
-
Ale chciałbyś żeby nastąpiło to raczej wcześniej niż później?Ja myślę podobnie. W dalszej perspektywie interesuje mnie tylko FF. Już teraz pod tym kątem kompletuje obiektywy. Nie zarabiam na fotografi więc jakoś specjalnie do tego FF mi się jednak nie śpieszy. Planuję zakup gdy cena spadnie poniżej 5 tys. Czy stanie się to za rok czy dwa nie ma dla mnie znaczenia.
Przy polityce Canona z 40D za 1700 euro, to możesz poczekać dość długo.
O ile to, co się dzieje z jedynkami ma mniejszy wpływ na linię XXXD to interferencje między Xd a XXD są już dość silne.KKomentarz
-
Wierzysz w to?? Bo ja już napisałem, w sumie całkiem serio: rąbnęli się z ceną lub specyfikacją.
Kto by to kupił? 1700 EUR to daje 6500zł. Za 5000 kupisz D200. Za 8000 jest 5D.
Ja nie widze nabywców na 40D w tym kształcie i cenie.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Ja się obawiam czegoś innego. Canon wypuszcza FF w obudowie 350D (albo jeszcze gorszej o ile się da) i jednoczesnie jakiegoś następce 5D co wcale nie będzie dużo tańszy. Zrobiliby coś na kształt linii 350D-30D tylko z FF.Komentarz
-
Spokojnie, jakie FF? Przeciez jest napisane:Kto chce kupić 40D
Zapraszam do sklepu:
:eek:
"Compatible with all EF/EF-S lenses and EX"
Ktory Canon FF jest compatible with EF-S lenses?why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?Komentarz
-
Komentarz
-
Ile razy można powtarzać, że musieli się pomylić w cenie lub specyfikacji!
Widzę dwie możliwości:
- 1700 EUR i "compatibile EF lens only" :-)
- 1100-1200 EUR i Compatible with all EF/EF-S lensesPozdrowienia, Tomek
Komentarz
Komentarz