Hahnel - kolejny zamiennik gripa do 20D i 30D

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • konrad
    Bywalec
    • 2006
    • 156

Hahnel - kolejny zamiennik gripa do 20D i 30D

Cześć

http://allegro.pl/item157186123_hahn...jak_bg_e2.html

Miał ktoś styczność z tym produktem? Cena taka sama jak w przypadku Delty, która nie przypadła kilku osobom do gustu ze względu na jakość wykonania.

Czy ktoś z Krakowa mógłby się pofatygować i obejrzeć ten grip z bliska
    i powiedzieć jak to jest wykonane?

Pozdrawiam
    fotografia.bielski.org
  • Shutter_Way
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

ja mam nie narzekam
    tyle ze baterie sama a battery-pack hmm powiem szczerze widzialem jeden i byl slaby strasznie...widocznie nowy model wyszedl

Komentarz

• mkwiek
      Uzależniony
      • 2006
      • 862

mogę tam wpaść jakoś w tym tygodniu, przejeżdżam tamtędy co kilka dni. obawiam się o sztywność tego gripa. konstrukcja bowiem identyczna jak u delty
      I am FX

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez mkwiek
        mogę tam wpaść jakoś w tym tygodniu, przejeżdżam tamtędy co kilka dni. obawiam się o sztywność tego gripa. konstrukcja bowiem identyczna jak u delty
        Jak znam życie to jest to ten sam grip, robiony w tej samej fabryce tylko na zamówienie innego importera i ma inny nadruk.
        Współpracowałem kiedyś z firmą która importowała wiele różnych śmieci z Chin. Na życzenie chińczycy nadrukują to co tylko chcesz i te same towary sprzedawało w Polsce klikanaście firm, tyle że z innymi napisami.
        Digart

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

Zamieszczone przez MMM
          Jak znam życie to jest to ten sam grip, robiony w tej samej fabryce tylko na zamówienie innego importera i ma inny nadruk.
          Współpracowałem kiedyś z firmą która importowała wiele różnych śmieci z Chin. Na życzenie chińczycy nadrukują to co tylko chcesz i te same towary sprzedawało w Polsce klikanaście firm, tyle że z innymi napisami.
          szczerze to odniosłem identyczne wrażenie.
          I am FX

Komentarz

• konrad
            Bywalec
            • 2006
            • 156

Udało Ci się coś podpatrzeć czy nie miałeś czasu?
            fotografia.bielski.org

Komentarz

• mkwiek
              Uzależniony
              • 2006
              • 862

Zamieszczone przez konrad
              Udało Ci się coś podpatrzeć czy nie miałeś czasu?
              niestety nie miałem sesja Panie, sesja ale będę tam w tym tygodniu bo to okolice cmentarza rakowickiego gdzie się wybieram a tego przełożyć już nie mogę. także siłą rzeczy tam podejdę. wykaż jeszcze chwilę cierpliwości
              I am FX

Komentarz

• konrad
                Bywalec
                • 2006
                • 156

niestety nie miałem sesja Panie, sesja
                Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.

ale będę tam w tym tygodniu bo to okolice cmentarza rakowickiego gdzie się wybieram a tego przełożyć już nie mogę. także siłą rzeczy tam podejdę. wykaż jeszcze chwilę cierpliwości
                Czekam cierpliwie i jestem Ci wdzięczny za chęć okazania pomocy.

Trzymaj się.
                fotografia.bielski.org

Komentarz

• mkwiek
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 862

byłem wczoraj, konstrukcja IDENTYCZNA jak w Delcie, tylko jakość wykonania sprawia ciut lepsze wrażenie. Plastik trochę inny, i na łączeniu gumy z plastikiem nie wystawał klej. Sprzedawca twierdził, że produkowany jest w irlandii, nie w chinach. jednak mnie to nie przekonało, cena jest w sumie podobna, 369 za grip (ale można liczyc na zniżkę) a 469 za grip z dwoma BP-511, które osobno kosztują po 90 za sztukę. o ile aku bym zakupił, to jednak się skłaniam do oryginalnego gripa.
                  I am FX

Komentarz

• konrad
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 156

byłem wczoraj, konstrukcja IDENTYCZNA jak w Delcie
                    Konstrukcja musi być - jeśli nie identyczna - to przynajmniej bardzo podobna, do tego co oferuje firma Canon.

tylko jakość wykonania sprawia ciut lepsze wrażenie. Plastik trochę inny, i na łączeniu gumy z plastikiem nie wystawał klej.
                    Cenna uwaga, bo jakość wykonania może wpływać na żywotność.

Sprzedawca twierdził, że produkowany jest w irlandii, nie w chinach.
                    Gdzie wyprodukowany nie ma w dzisiejszych czasach wielkiego znaczenia. W Chinach można zrobić dobry produkt, a w Irlandii kiepski - tak samo jak i na odwrót.

jednak się skłaniam do oryginalnego gripa.
                    Dziękuje, że przyjrzałeś się temu z bliska. Ja się skłaniam do któregoś z zamienników. Jak na razie nie widzę podstaw, aby dyskwalifikować któryś z gripów Delty lub Hahnela.
                    fotografia.bielski.org

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

Konstrukcja musi być - jeśli nie identyczna - to przynajmniej bardzo podobna, do trererere oferuje firma Canon.
                      zwróc uwagę, że konstrukcja Delty jak i Hahnela jest zdecydowanie INNA niż canona, chodzi o sposób wkładania akumulatorów, co za tym idzie konstrukcję wnętrza gripa a więc także jego sztywność.

Jak na razie nie widzę podstaw, aby dyskwalifikować któryś z gripów Delty lub Hahnela.
                      znajdź na forum opinii jednego forumowicza, który zakupił Deltę do 20D i gdy chwycił za owy grip ciężar puszki spowodował wygięcie gripa i przerwę w stykach przez co aparat się wyłączył.
                      I am FX

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Ja to bym raczej zrezygnował z gripa niż kupował zamiennik. Oglądałem go ostatnio i wygląda bardzo niepokojąco. Po prostu trzeszczy w rękach jakby się miał rozlecieć. Przy tym tak jak pisał kolega wyżej jest mało sztywny. Oryginał wydaje się też dość słaby ale to tylko pozór. Sprawdzony w boju, można za niego bez obawy chwycić body nawet z dużą "lufą". W tej chwili używkę można kupić za 500 zł.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• Silwe
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 164

A używaną Deltę zdaje się że za 320 PLN. Sam się zastanawiam w związku ze zmianą body. Grip oryginalny w 300D był bardzo dobry, i aparat znakomicie leżał w ręku, ale nie kosztował 500 PLN.
                          Staram się, ale za mało...

Komentarz

• Teo
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 474

hej, pozwolicie, że odświeżę temat, bo z tego wątku nie wynikają jakieś jasne przesłanki co do gripa Hahnel. Ktoś z Was go użytkował i ma wyrobione o nim zdanie? Mnie potrzebne raczej dociążenie aparatu i łasy jestem na te dwa akumulatory w zestawie. Kadry pionowe robię b. rzadko. Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?

Komentarz

• mkwiek
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 862

Zamieszczone przez Teo
                              Myślicie, że Hahnel się sprawdzi?
                              Nie zdecydowanie NIE.
                              I am FX

Komentarz

Pracuję...