Nowosc - EOS 400D, nastepca 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdrianP
    Początki nałogu
    • 2006
    • 462

Zamieszczone przez alien
    A co jestes aż tak zainteresoany kupnem?
    Nie, jestem ciekawy każdego nowego produktu ;-)
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• alien
      Początki nałogu
      • 2004
      • 412

To twój idealny aparat canon 20d ci nie wystarczy?

A tak powaznie...róznie bywa z tymi testami..np. testy alphy ukazały sie zaraz po premierze ale np. nikona d80 na dpreview do dzisiaj nie ma a przeciez miał premiere dużo wczesniej niz 400d....
      ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• janusz.szymanski

Zamieszczone przez AdrianP
        Zastanawia mnie fakt, że ani na dpreview, ani na fotopolis, ani na optyczne.pl (zwłaszcza na tym pierwszym) nie pojewił się jeszcze review C400D ???
        Jest tu:
        http://www.dpreview.com/news/0608/06...0drebelxti.asp

Komentarz

• alien
          Początki nałogu
          • 2004
          • 412

Niestety Janusz to nawet nie jest hands on a co dopiero mówić o preview czy też review
          Wydaje mi się ,że w przyszłym tygodniu już coś będzie - tym bardziej ze 400d trafi do sklepów w środku wrzesnia =)
          ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• janusz.szymanski

Zgoda

Komentarz

• alien
              Początki nałogu
              • 2004
              • 412

Lubie takie konkretne odpowiedzi

Komentarz

• Quadrifoglio
                Początki nałogu
                • 2006
                • 364

Sample i porównanie z 350D
                http://praca-magisterska.info
                http://alfetta.pl

Komentarz

• alien
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 412

Dzięki wielkie za linka!!!

Komentarz

• janusz.szymanski

Jeszcze link obok:

Komentarz

• alien
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 412

Dzięki Janusz , czeka mnie chyba kolejna nieprzespana nocka =)

Komentarz

• gwozdzt
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 5780

Zamieszczone przez alien
                        ...Wydaje mi się ,że dopiero eos 40d będzie naprawde warty przesiadki....tak z czystym sumieniem...
                        Mnie się wydaje, że dopiero 50d :-)
                        czytaj poniżej:
                        Zamieszczone przez Diego
                        Ja mialem tak z 10d... Sukcesorem okazal sie 5d
                        I to jest jedyna słuszna droga :-)
                        Coraz więcej ludzi tak myśli (włączając w to moją skromną osobę :-))
                        http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=11

IMHO mając dzisiaj jakikolwiek sprawny DSLR z małą matrycą nie ma co pchać się w następne, tylko spokojnie robić zdjęcia.
                        5D też bym zresztą przeczekał (i tak też zrobię), bo ma on zwyczajnie zawyżoną cenę, co IMO spowodowane jest brakiem konkurencji w tym segmencie. Mimo tego wydaje mi się jednak, że to kwestia 2-3 lat by pełnowymiarowa matryca pojawiła się u Canona w klasie dwucyfrowej.
                        Po drodze pojawi się pewnie jeszcze jakiś 40d z 10MPix i wbudowaną sprzątaczką, a następnym krokiem powinien być już pełnoklatkowy 50d i dopiero to będzie sensowny upgrade ;-)
                        Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
                        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez AdrianP
                          Zastanawia mnie fakt, że ani na dpreview, ani na fotopolis, ani na optyczne.pl (zwłaszcza na tym pierwszym) nie pojewił się jeszcze review C400D ???
                          Jest to wyjaśnione na dpreview w tej skrótowej informacji (na zielono), zresztą kilka stron temu była o tym mowa. Ot taka polityka canona. Pewnie niedługo będzie:grin:.

Wiesz gwozdt dla niektórych (np. dla mnie) crop nie jest taką złą rzeczą także to trochę zależy od potrzeb co jest dla kogo sensownym upgradem? Dla mnie np. bardziej zaawansowana (od 30D) puszka z cropem jak najbardziej by miała sens. I w sumie tego mi najbardziej w ofercie canona brakuje.
                          Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• thorin
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1990

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Dla mnie np. bardziej zaawansowana (od 30D) puszka z cropem jak najbardziej by miała sens. I w sumie tego mi najbardziej w ofercie canona brakuje.
                            ależ jest, to cyfrowa jedyneczka z croppem 1,3

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez thorin
                              ależ jest, to cyfrowa jedyneczka z coppem 1,3
                              Wiem ale ten crop 1.6 to jednak jest fajny, a mógłby być nawet taki jak w D2x-ie. Zwłaszcza że mnie wcale duża rozdzielczość nie jest potrzebna, a dłuuuuuuuugie tele owszem.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• gwozdzt
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 5780

Wiesz gwozdt dla niektórych (np. dla mnie) crop nie jest taką złą rzeczą także to trochę zależy od potrzeb ...
                                Żeby to był tylko sam crop, no problem... ale okropnie też przy tym cierpi wizjer :-(

...mnie wcale duża rozdzielczość nie jest potrzebna, ...
                                Mnie też nie.
                                Tylko plik rośnie i znowu trzeba kupować RAM do kompa + większe karty pamięci :-(
                                Wystarczyłoby mi 6MPix, ale na matrycy 24x36mm, tylko że to jest chyba fizycznie niemożliwe.
                                Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
                                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...