Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Aparat w Av, lampa w M

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To rzeczywiscie glupie. Z drugiej strony jeszcze nie trafilem na sytuacje kiedy musial bym tego uzywac w taki sposob, wiec nie narzekam.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

350D + 430D jest podobnie, tyle że czas jest 1/200 niezależnie od HSS.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    To rzeczywiscie glupie. Z drugiej strony jeszcze nie trafilem na sytuacje kiedy musial bym tego uzywac w taki sposob, wiec nie narzekam.
    Ja trafilem, i wlasnie dlatego narzekam ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull
    no wlasnie sie nie dadopalac. I to jest najwiekasz bzdura jaka Canon mogl wymslec. W nikonie mialem dowolnosc zupelna. Robilem co chcialem, a tu zostaje tlko full manual. QPA
    Ale... ktos cie zmusza do uzywania Canona czy tez masz wolny wybor?

Jesli dobrowolnie wybrales Canona na bazie jakichs tam wyznacznikow dla ciebie waznych... to jaki sens ma narzekanie na elementy ktore byly mniej wazne przy wyborze aparatu?

Bo narzekanie dla narzekania to zwykle malkontenctwo i nie jest zbyt dobrze postrzegane .

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Bo narzekanie dla narzekania to zwykle malkontenctwo i nie jest zbyt dobrze postrzegane .
    Wydaje mi sie, ze powinienes zajrzec do slownika i zrewidowac swoje poglady na temat znaczenia slowa "malkontent", bo najwyrazniej szerokim lukiem mijaja sie one z definicja.
    Polecam np. slownik jezyka polskiego: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=30535

Tu nie chodzi o definicyjne narzekanie NA WSZYSTKO, tylko na jedna konkretna rzecz, ktora jest w danym sprzecie zle rozwiazana.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No jak brakuje argumentow to wyjezdzamy z definiowaniem elementow dyskusji wg slownikowych pojec. Dla mnie EOT 8) .

Bywalec

Domyślnie

Komu brakuje argumentow? Chyba, ze tobie...

Wcinasz sie w trakcie rozmowy o KONKRETNYM problemie i na dzien dobry wytykasz wszystkim naokolo, ze sa malkontentami i jak sie nie podoba, to nikt nie kaze uzywac sprzetu Canona.

Do dyskusji nie wniosles kompletnie NIC, wiec czego sie spodziewasz?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie robic mi tu OT jezykowego

Trzeba przyznac ze Canon spierniczyl tutaj calosc dokumentnie

Co prawda zgodnie z zasada "tasma klejaca Twoim przyjacielem" moge napisac (zanim mnie ktos ubiegnie ) "odizoluj 4 styki i bedzie". To jest jakies wyjscie. Ale to nie jest dobre rozwiazanie. Tracimy zoom palnika i co wazniejsze, wspomaganie AF... Da sie lepiej? Pewnie

Mysle, ze ta fota wszystko wyjasnia...

Nie tylko dziala ale i na tasmie mozna oszczedzic

Dla tych co chca wiedziec dokladniej... Otoz odizolowany zostal styk e-ttl'a, lampa zostaje "sprzetowo" przestawiona w ttl. Cusom function 3 (w 580'tce) nie dziala w ten sposob.
    ...

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Używałem ostatnio w plenerze zestawu 300d + Sonnar 135/3.5 - jak zawsze w Av, dla wygody. Kilka zdjęć chciałem dopalić lampą (430ex) w manualu - nie przypominam sobie żadnych problemów.

Coś już napisał
    Miasto
    Łańcut, podkarpackie

Domyślnie

Jesli dobrowolnie wybrales Canona na bazie jakichs tam wyznacznikow dla ciebie waznych...
    Wybralem Canona bo mniej szumi i fotki w necie nawet z kita byly "lepsze" od tych z d70.

I sie zawiodlem. O lampach nie czytalem, bo bylo dla mnie jasne, ze firma ktora robi sprzet nie od dzis moze cos spierniczyc-pomylka

AF w 20d to tez porazka. Wogole wydaje mi sie ze moj 20d robi miekko ze wszytskim szklami. Z d70 + kit fotki ostre, az boli. Szkoda, ze jak sie wpakowalem, to musze juz trwac i czekac az sie odrobi
    Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów