jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Pocket wizard w porywach potrafi wyzwalac lampy i puszki na odleglosc. O wszelkiej automatyce mozecie zapomniec...

Zalety to wyzsza jakosc jak chinszczyzny z ebay'a czy allegro, nieco lepszy zasieg i pare mozliwosci wiecej podpiecia do lamp czy puszek bez kombinacji z dorabianiem przewodow. Ale w stosunku do taniochy powszechnie spotykanej mozliwosci wcale tak wiele nie przybywa jak by wskazywala na to roznica w cenie. Wiekszosc ludzi z jedna puszka pewnie wogole nawet polowy nie wykorzysta...
    ...

Komentarz

• Mixer
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 30

Właśnie wpadłem na takiego tutka:
      strona 1
      strona 2
      strona 3
      strona 4
      strona 5

Wykonanie mało staranne ale obrazuje to, o czym pisał Kuchatek..

Komentarz

• Cyborg
        Początki nałogu
        • 2006
        • 416

Mało staranne?
        Masakra, co gość zrobił z tym kablem.
        Zdecydowanie odradzam taką metodę.

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

A tam Grunt ze dziala.
          ...

Komentarz

• maxbmx
            Początki nałogu
            • 2006
            • 364

mozna ktos pokaze sposób zmiany kabla na rozwiazanie radiowe? hehe
            np z zdalnie sterowanego modelu albo pilota do alarmu samochodowego etc
            Moje zdjęcia
            RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• RadiB
              Bywalec
              • 2005
              • 176

Zamieszczone przez maxbmx
              mozna ktos pokaze sposób zmiany kabla na rozwiazanie radiowe?

jak masz opis, co na ktorym pinie lampy jest, moge sie temu przyjzec...

Komentarz

• piast9
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3267

Zamieszczone przez Mixer
                Wykonanie mało staranne ale obrazuje to, o czym pisał Kuchatek..
                Już o tym pisałem, teraz mam fotki. Ja sobie zrobiłem tak. Niby wygląda jak zwykły off-shoe ale założyłem gniazda RJ12, przez co mogę to stosować z odpowiednio przerobionym zwykłym kabelkiem, jak i z parometrowymi kabelkami zrobionymi z płaskiego przewodu telefonicznego 6-zyłowego z wtykami RJ12.
                Ostatnio edytowany przez piast9; 3154.
                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Mixer
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 30

Piast9 - nie miałes problemu z upchaniem tych gniazd do pudełka ?
                  Imho rozwiązanie bardzo dobre!
                  Gratulacje..

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez Mixer
                    Piast9 - nie miałes problemu z upchaniem tych gniazd do pudełka ?
                    Trochę trzeba było porzeźbić. W tej częsci nakładanej na body jest metalowy szkielet, trzeba było go obciąć, w części do lampy jakieś plastiki piłowałem. Jakąś godzinkę mi to wszystko zabrało. Gniazda przykleiłem na poxipol, każde do jednej z połówek obudów końcówek przedłużacza tak, aby można było mimo sklejenia je rozkręcać. Polutowałem kabelki, poskręcałem i gotowe. Generalnie trzeba mieć czym i w miarę umieć rzeźbić żeby to sobie wykonać.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• maxbmx
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 364

Bardzo ładnie zrobione , a może ktoś ma dostęp do kostek nie oryginalnych canonowskich?
                      Napewno ktos niezalezny takie cos produkuje.
                      Chodzi mi o to że troche żal piłować 250zł
                      Ostatnio edytowany przez maxbmx; 6360.
                      Moje zdjęcia
                      RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Jeden sklep w anglii oferuje (badz oferowal) takie, ale za cene praktycznie rowna cenie oryginalu (bylo cos na forum o tym). Innych nie widzialem i watpie aby byly. To nie jest zbyt popularny dodatek i chyba sie nie bardzo oplacilo go komus produkowac.
                        ...

Komentarz

• Zielony
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2928

Zamieszczone przez KuchateK
                          ...to nie jest zbyt popularny dodatek i chyba sie nie bardzo oplacilo go komus produkowac.
                          To może złożymy zamówienie do jakiejś Czajnis Faktory
                          Podobnie jak z ID i smyczami, może się znaleźć dosyć duża liczba chętnych

BTW piast9, piknie wykonane!
                          Daj znać czy działa
                          sigpic

Komentarz

• kami74
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1492

Czyli rozumiem, że zamiennika do oryginalnego off shoe cord 2 też nigdzie nie znajdę Kurna chinole, taiwanczycy czy inni malezyjczycy do roboty
                            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Foto-g-Raf-ał
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 24

ja własnie swój kabel przedłużyłem, tyle że odlutowała mi sie ta dioda i nie wiem czy dobrze ją wlutowałem(a możę ją przegrzałem/spaliłem) jak ona ma być wlutowana? paskiem na zewnątrz czy do wewnątrz kostki? mógłby ktos zerknąć u siebie? Coś jest nie tak, bo lampa wali na full Byłbym wdzięczny za pomoc.
                              300D+KIT+GRIP 20D 580EX 50/1.8 85/1.8 90-300/4.5-5.6
                              smokie.prv.pl
                              picasaweb

Komentarz

• frikmen
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 158

przedłużka off-shoe i Packet Wizard

witam

też kiedyś przeszukałem siec w spawie tego kabla.../pomimo ze za kalblami nie przepadam to, srednio raz w roku trzeba je dawac do serwisu bo maja tendencje do ułamywania sie przy wtyczkach/

Amerykanie maja taki rynek na którym wszystko sie opłaca, jest taka firma która produkuje bardzo wysokiej jakość zamienniki

Uzywałem chińskich wyzwalaczy i Packet Wizard: w studio róznica była taka ze Packet Wizard wyzwalał zawsze chińczyk czasami nie wyzwałał.
                                Ale w terenie .... Packet Wizard wyzwalał zawsze a chińczyk wyzwałał tylko czasami ... wiec gdy akurat na wyposarzeniu był chińczyk i padał ratował 10 metrowy japoński kabel.

znalazłem opis do samoróbki

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...