Matowka 350D, moment w zyciu ojca i tworcy...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andee
    Uzależniony
    • 2005
    • 503

Tak to sie zgadza, z tym ze w wersjii dla 20D dzialaja punkty AF...

Jezeli ktos sie wybiera na targi do Lodzi to w sobote (8.04.2006) z tego co wiem odbedzie sie prezentacja Olympusa E-330 wlasnie z ta moja matowka zamowiona przez Olympus Polska, mozna wiec bedzie zobaczyc ja w akcji, prezentacje bedzie prowadzil Pan Radoslaw Przybyl.

Prezentacja bedzie dotyczyla zastosowania nietypowych akcesoriow ze sprzetem Olympusa...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez Andee; 2865.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez Andee
      prezentacje bedzie prowadzil Pan Jaroslaw Przybyl.
      Strzelam w ciemno. Jarosław to Grabek a Przybył to Radek ;-)
      the silence is deafening

Komentarz

• Andee
        Uzależniony
        • 2005
        • 503

Fakt , poprawiam

Komentarz

• Andee
          Uzależniony
          • 2005
          • 503

Jezeli sa chetni na matowki to zapraszam, dostepne sa obie wersje to znaczy standard i deluxe (jasna).

Nie chce namawiac na zakup, ale jezeli ktos ma ochote ale sie waha to radzil bym sie spieszyc. Wersja standard juz nie bedzie dostepna, w tej chwili wyprzedaje ostatnia dostawe.

Wersja deluxe (jasna) bedzie dostepna w takiej cenie jedynie przez jakis czas. Czekam teraz na dostawe komponentow jeszcze w starej cenie, nastepna dostawa bedzie juz w nowej wyzszej cenie, jakiej nie mam pojecia...

W zwiazku z tym ze wyjezdzam za granice ale termin wyjazdu przesunal mi sie niespodziewanie o kilka dni, bede przyjmowal zamowienia jeszcze przez caly nastepny tydzien do piatku.

standard - 150zl

deluxe - 280zl

Zapraszam

Komentarz

• kocotgrz

ale ta jaśniejsza nadal nie wyświetla punktów AF ?
            czy coś się może ruszyło po cichu ?
            Może ktoś już zamówił ? i opisze jak się pracuje ?

Komentarz

• Andee
              Uzależniony
              • 2005
              • 503

Zapraszam do tematu na forum M42, jeden z uzytkownikow opisal prace z jasna matowke, wczesniej posiadal on matowke standard:

Nie jest tego zbyt wiele, ale zawsze mozna zadac dodatkowe pytania i zapewne uzyska sie odpowiedzi.

Matowka jasniejsza wyswietla punkty AF narazie tylko w wersji dla 20D ktora juz mozna zamawiac...

Komentarz

• kocotgrz

to może wkleję, uwagę szczęśliwego nabywcy:
                "Posiadam od wczoraj wersję jasną matówki do 350D i... jest SUPER....Ostrzy idealnie !Jasnośc rzeczywiście poprawiona w stosunku do poprzedniej wersji a ciemniejące kliny odeszły w niepamięć... Życie stało sie prostsze.... "

ja osobiście poczekam na matówkę z potwierdzeniem punktów AF

ale zastanawia mnie informacja:
                "Cena wersji "deluxe" ze tak powiem to 280zl. Z powodu roznych problemow zwiazanych z wymiana matowek doszedlem do wniosku ze bede je wymieniac jedynie w grupach cenowych, czyli dla przykladu jasna "deluxe" jedynie na jasna "deluxe" na przyklad z liniami podzialu, lub punktami AF w momencie kiedy wypuszcze taka wersje..."

czy dobrze zrozumiałem ? gdybym kupił wcześniej zwykłą matówkę,
                ale zgłaszałbym chęć zakupu tej jaśniejszej lub z potwierdzeniem punktów AF
                [gdyby była] to teraz nie miałbym szansa na wymianę ? Śledzę wątek od pewnego czasu i była informacja że taka wymiana będzie możliwa bez problemów. Nie piszę w swoim imieniu, czy kogoś konkretnego. Zastanawiałem się czy nie wziąść tej std. i ewentualnie nie wymienić na jaśniejszą z AF i za dopłatą oczywiście. Ale stwiedziłem że poczekam i zobaczę jak rozwinie się projekt.

ale niektórzy kupili tą zwykłą z zamiarem przejścia na jaśniejszą
                lub z AF gdy będzie dostępna i czy teraz będą mogli ją wymienić ?

Komentarz

• Andee
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 503

Oj to jakas pomylka... Nigdzie i nigdy nie wspominalem ze bedzie mozna wymienic jedna wersje matowki na inna. Oczywiscie chcac byc fair w stosunku do zamawiajacych mowilem o mozliwosci ewentualnej zamiany danego typu matowki na wersje z liniami podzialu lub tez punktami AF w momencie kiedy beda dostepne.

Bardzo bym chcial tak robic i z poczatku o tym myslalem ale napewno nie pisalem o tym na forum. Nie mam mozliwosci przerobowych i marketingowych duzej firmy, towar tez nie jest dostepny na zawolanie. Gdyby nagle wiekszej ilosci osob zachcialo sie wymiany poszedl bym za przeproszeniem z torbami...

Komentarz

• tadek
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 468

na tym forum nie wiem czy nie mowiles ale w korespondencji z toba bylem o tym zapewniany
                    wciaz czekam na jasna matowke przynajmniej z punktami af
                    i teraz mam szukac sobie kupca na standard sam???
                    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Andee
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 503

Ale w czym problem? Jest Allegro, jest dzial "SPRZEDAM" na forum, tym i innych... Jezeli kupujesz samochod w salonie zadasz od sprzedawcy zapewnienia o pozniejszej mozliwosci wymiany na nowszy model? Panowie nie badzmy dziecmi... Staram sie jak moge pomoc kazdemu klientowi ale nie zadajcie odemnie zbyt wiele, mam zbankrutowac?

Tadku kiedy kupowales swoja matowke o wersji jasnej nawet ja nie myslalem, moze konsultowales sie z kims innym?
                      Ostatnio edytowany przez Andee; 2865.

Komentarz

• JSK
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 318

Ja dalej nie łapę, po kiego grzyba wam te matówki. Po to tylko, żeby kupować stare badziewie M42 za kilka zł? Chyba nie.
                        Ale kupować aparat z AF i automatyką ekspozycji i to wszystko odstawiać na bok, po to aby mieć wątpliwą przyjemność ostrzenia ręcznego i korygowania nieprzewidywalnego pomiaru światł? Paranoja jakaś!

Komentarz

• tadek
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 468

nie to nie tak
                          kup zaluz a zobaczysz roznice
                          350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

Zamieszczone przez JSK
                            Po to tylko, żeby kupować stare badziewie M42 za kilka zł?
                            Ale kupować aparat z AF i automatyką ekspozycji i to wszystko odstawiać na bok, po to aby mieć wątpliwą przyjemność ostrzenia ręcznego i korygowania nieprzewidywalnego pomiaru światł? Paranoja jakaś!
                            badziewne ??no wiesz, polemizowałbym ..te "badziewne" obiektywy nie raz sa lepsze optycznie od czesci obecnie produkowanych szkieł..

poza tym jesli uwazasz ze kazdy moze lekka reka wydac 10k na szkło ze wszystkimi bajerami to proponuje sie obudzic i wlaczyc "wiadomosci" a szybko zrozumiesz, ze tak nie jest..

co do ostatniej czesci - ludzie jeszcze nie tak dawno swietne zdjecie robili bez AF czy automatycznej ekspozycji..i jesli umieja sie bez niej obejsc i teraz to tylko + dla nich a jesli ktos nie potrafi to juz jego problem.. nikt Ci nie kaze uzywac m42 ale zastanow sie czasem zanim cos napiszesz ..

Komentarz

• JSK
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 318

Właśnie z zastanowienia się nad tematem wynikła moja wypowiedź.
                              Bo to wygląda tak: ktoś kupuje najnowsze BMW, od razu montuje instalację gazową (aby taniej) i wywala komputer (aby manualniej). Czy to jest logiczne?
                              Na moim onanistycznie wypasionym sprzęcie, jak potrzeba, da się włączyć tryb manualny. I umiem z niego korzystać. Jak trzeba. A trzeba bardzo sporadycznie. Jedynie co mogę zrozumieć, to obecne ceny szkieł. Mam kilka M42 z dawniejszych czasów. Ale czy one są lepsze od dzisiaj produkowanych? A przecież kupowałem je kiedyś za równowartość miesięcznego zarobku. Więc dla mnie koszt pozyskania jest taki sam.
                              I jeszcze jedno. Ta matówka to niezły wynalazek. Ale dość dużo zastrzeżeń w tym wątku przeczytałem, a i cena nie jest taka mała. Więc, zgodnie z zasadą zachowania energii, jak się zaoszczędzi na szkle, to trzeba wydać na kilka wersji matówek. Bilans wydatków musi grać! I niezależnie od waszych opinii uważam, że cała ta zabawa to cofanie się.

Komentarz

• tadek
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 468

to wyjasnij dlaczego koles do trabanta za 300zl wklada radio za 800zl

to troche nie tak jak mowisz
                                wiesz ze po tych wszystkich bf i ff taka matowka to potwierdzenie ostrosci
                                jezeli pstrykam cos statycznego to z checia przelaczam na manuala i ostrze na kliny jak mi sie spieszy to sobie d.... nie zawracam i i ustawiam auto focus

Komentarz

Pracuję...