Akumlatorki Canon Power Shot S3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morticja

Akumlatorki Canon Power Shot S3

Witam!!Mam pytanie - czy możliwe jest że po złym sformatowaniu akumlatorków ciągle się rozładowują??( na początku były mało ładowane bo mi się śpieszyło :grin: )-nie robię zdjęć tydzień włączam aparat i muszę ładować.
    Nie wiem też czy nie są w ogóle jakieś trefne.Mam firmy Power Base 2500mAh.Może coś polecicie na przyszłość.Dzięki
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez morticja
    Witam!!Mam pytanie - czy możliwe jest że po złym sformatowaniu akumlatorków ciągle się rozładowują??( na początku były mało ładowane bo mi się śpieszyło :grin: )-nie robię zdjęć tydzień włączam aparat i muszę ładować.
    jest mozliwe.

z tym, że większosc akumulatorków rozładowuje się gdy nie są używane;
    ale gdy są dobrze uformowane to ten czas liczy się w miesiącach, a gdy źle (lub są stare, dużo używane) - to właśnie w tygodniach.

Może coś polecicie na przyszłość.Dzięki
    Pojawiła się nowa technologia: eneloop i pochodne (recyko, infinium).
    Te powinny lepiej wytrzymywać przechowywanie.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• morticja

dzięki.poczytam sobie na ten temat..

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Nie wiem też czy nie są w ogóle jakieś trefne.Mam firmy Power Base 2500mAh.Może coś polecicie na przyszłość.Dzięki
        Jakiego rodzaju masz ogniwa, Ni-Mh cz Li-Ion?
        EOS + Speedlite

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez axk
          Jakiego rodzaju masz ogniwa, Ni-Mh cz Li-Ion?
          Widziałeś gdzieś AA/R6/paluszki Li-Ion ?
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• axk
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2027

Zamieszczone przez gwozdzt
            Widziałeś gdzieś AA/R6/paluszki Li-Ion ?
            Proszę bardzo :

BatterySpace.com/AA Portable Power Corp. Tel: 510-525-2328 - Powerizer Battery Official Site. Offer Lithium ion batteries, LiFePO4 batteries, polymer batteries, LiMnNi batteries, LiNiMnCo batteries, Nimh batteries, nicd batteries, lead acid batteries, primary batteries, second batteries, battery chargers, battery testing equipment, welder machine, rc batteries, diving light batteries, ebike batteries, gps batteries, custom batteries, custom battery packs, PCB, PCM, BMS system,
            EOS + Speedlite

Komentarz

• gwozdzt
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 5780

Zamieszczone przez axk
              Li-Ion 14500 Cylindrical Cell AA size 3.7V 750mAh

no to jeszcze włóż sobie takie do aparatu/lampy i ... dobrej zabawy
              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• axk
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2027

Li-Ion 14500 Cylindrical Cell AA size 3.7V 750mAh

no to jeszcze włóż sobie takie do aparatu/lampy i ... dobrej zabawy
                Nie chodzi w tym przypadku o napięcie ogniwa lecz o sam fakt istnienia takch ogniw. Widziałem także takie same ogniwia o napięciu znamionowym 1.2 V i trochę większej pojemności. Jak znajdę oczywiście podeślę link.
                EOS + Speedlite

Komentarz

• gwozdzt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 5780

Zamieszczone przez axk
                  Nie chodzi w tym przypadku o napięcie ogniwa lecz o sam fakt istnienia takch ogniw.
                  OK, zgoda - istnieją, ale to są jakieś specjalistyczne ogniwa (nie wiem do czego?); nie sądzę nawet, aby się to szerzej na rynku pojawiło, bo byłby chyba totalny kataklizm. Wyobrazasz sobie liczbę popalonych urządzeń (rtv, aparatów, zabawek, kalkulatorów, itd)!

Natomiast nie rozumiem, jaki sens było pytać, czy przypadkiem ktoś nie używa ich do zasilania S3 IS
                  Gdyby nawet do tego doszło, to conajwyzej mielibyśmy wątek "mój S3 umarł"

Zamieszczone przez axk
                  Widziałem także takie same ogniwia o napięciu znamionowym 1.2 V i trochę większej pojemności. Jak znajdę oczywiście podeślę link.
                  nie bardzo wiem jak? ogniwo Li-Ion na właśnie napięcie znamionowe 3,7V.
                  Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

nie bardzo wiem jak? ogniwo Li-Ion na właśnie napięcie znamionowe 3,7V.
                    Może jakaś hybryda? Ale oczywiście sprzętu elektronicznego raczej masowo ogniwami tego typu nie zasilimy :-).
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• morticja

Mam Ni - Mh...ale chyba w najbliższym czasie wymienię na te eloopy...

Komentarz

Pracuję...