Mam pytanie głownie do naszych forumowych sprzedawców ale nie tylko. Co sie dzieje z Gripami do 350 D . Dwa tygodnie było ich pełno na allegro w cenie 250 zł. A teraz ? Teraz jest jeden używany (7 miesięczny) o którego "bije" sie dwóch sprzedawców i cena jest w tej chwili prawie 230 zł.
Co jest czyżby Canon przestał produkować czy o co chodzi ?
Co jest z Gripami do 350 D ?
Zwiń
X
-
Co jest z Gripami do 350 D ?
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Tagi: Brak -
W sklepie powiedzieli, że była kiedyś promocja na te gripy. Teraz nie ma promocji i stąd te ceny. Mówię o oficjalnej, pl-dystrybucji.Zamieszczone przez kami74Mam pytanie głownie do naszych forumowych sprzedawców ale nie tylko. Co sie dzieje z Gripami do 350 D . Dwa tygodnie było ich pełno na allegro w cenie 250 zł. A teraz ? Teraz jest jeden używany (7 miesięczny) o którego "bije" sie dwóch sprzedawców i cena jest w tej chwili prawie 230 zł.
Co jest czyżby Canon przestał produkować czy o co chodzi ?the silence is deafening -
Komentarz
-
Zauważ, że cena KIT-a 350D spadła do <3000 u "autoryzowanych" sprzedawców (np. fotojoker, agito itd.)
Kupiłem w agito 350d za 2779 zł jak dodam cenę gripa u nich 449 zł to mam 3228 zł a wcześniej w promocji sprzedawali za 3249 zł.
Wychodzi więc na to samo
A dlaczego nie ma u TIP-ów? Może canon przykręcil mocniej kurek importu równoległego i zachodnie hurtownie wycofują się z tzw. szarej strefy (grey market). Canon dyktuje ceny: w USA grip kosztuje ok 140 USD (np B&H) więc ok 448 zł.
I dlatego grip za 299 zł to dobra cena i warto go kupić ( ja zamierzam).
Może też Canon czyści magazyny, bo nowa puszka będzie z nim niekompatybilna? Eeee pewnie nie, bo 30D ma ten sam grip co 20D
Pozdrówka!Komentarz
-
E tam to u Grosmana-Europassata mam za 290. No nic trza bedzie doplacic te pare zlotych
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Jak natłukli gripów i zalegają magazyny to pewnie zrobią nową puszkę w rozmiarze 350D
I pewnie tak będzie, choć ja wolałbym żeby trochę utyła
Komentarz
-
W fotoIt nie mają
Licytacja jest, ale dostawa najwcześniej w środę...
Trzeba się uspokoić, może wszyscy sprzedawcy czekają na kontenetrowiec z gripami???
))
Komentarz
-
To samo miałem z foto-bogutti - aukcja była ale gripów niet. Zastanwiam sie, czy nie pobawić sie w licytacje tej używki
EDit: U Grosmana-europassata cena wzrosla do 350 zł. Kurna
Ostatnio edytowany przez kami74; 2315.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
-
Też się zastanawiałem co się stało z cenami BG-E3...
2 tygodnie temu agito na allegro wystawiało po 219 PLN a teraz na stronie mają po 399 PLN
Jeszcze mnie nie powaliło, żeby tyle płacić za gripa. Tyle samo kosztuje obiektyw canon 50 f/1.8 II
Poczekam aż gripy potanieją, a jak nie potanieją, to nie kupię.
Ostatnio edytowany przez Loram; 2360.Komentarz
-
Wolę oryginałZamieszczone przez GaGacek5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
-
na allegro też tylko 2 sztuki po 299zł
grpi 350d
załama bo w nast. miech miałem zamiar zakupić po promocyjnej cenceKomentarz
-
Ja tez chcialem teraz kupic gripa, ale jak zobaczylem ceny to narazie sobie daruje. Jak nie spadna to nie kupie wogole.Komentarz
-
Ja kupiłem jakiś czas temu za 199 pln, w dodatku z dostawą do miejsca pracy... Zastanawiałem się czy to odpowiedni moment i czy jeszcze nie spadną
Komentarz
Komentarz