w 2005 r sprzedano 2 razy wiecej cyfr SLR jak w 2004

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Broncobilly
    Bywalec
    • 2005
    • 214

w 2005 r sprzedano 2 razy wiecej cyfr SLR jak w 2004

wg badań Instytutu Rynku Elektronicznego (rynek aparatów cyfrowych monitoruje od 2000 roku) na 831 tys aparatów cyfrowych sprzedanych w Polsce w 2005 r przez oficjalnych dystrybutorów - lustrzanki stanowią 2,6%.
    Musze was zasmucić ale Nikon sprzedał ich prawie o połowę więcej od Canona
  • Bigmar
    Bywalec
    • 2006
    • 133

W wczorajszym TVN Turbo, wypowiedź jednego z pracowników Kodak Polska "Sprzedaż aparatów cyfrowych w roku 2005 wyniosła 100%, a sprzedaż aparatów analogowych 0%".

Komentarz

• beachcomber
      Początki nałogu
      • 2005
      • 271

Zamieszczone przez Broncobilly
      Musze was zasmucić ale Nikon sprzedał ich prawie o połowę więcej od Canona
      a co w tym smutnego? :neutral: mnie to doluje tak samo jak dane porownawcze sprzedazy fiata pandy i mercedesa.....

Komentarz

• Bonku5
        Początki nałogu
        • 2006
        • 280

Cos nie wydaje mi sie to prawda zeby sprzedaz analogow byla 0% Chyba jakiej glupoty opowiadal

Komentarz

• Broncobilly
          Bywalec
          • 2005
          • 214

Zamieszczone przez Bonku5
          Cos nie wydaje mi sie to prawda zeby sprzedaz analogow byla 0% Chyba jakiej glupoty opowiadal

nie zapominaj że zapewne mówił o aparatach swojej firmy

Komentarz

• Bigmar
            Bywalec
            • 2006
            • 133

Tak, gość wypowiadał się w imieniu Kodak Polska. Dziwnie brzmiało z jego ust "zero procent".

Komentarz

• Bonku5
              Początki nałogu
              • 2006
              • 280

Zamieszczone przez Broncobilly
              nie zapominaj że zapewne mówił o aparatach swojej firmy

No wiem ale choćby tylko wziął pod uwage kodaka to i tak nie wierze że mieli zerową sprzedaż analogów tymbardziej że nie maja bardzo rozbudowanej oferty cyfrówek :/ No chyba że u nich jest aż tak źle z analogami :P

Komentarz

• Broncobilly
                Bywalec
                • 2005
                • 214

No wiem ale choćby tylko wziął pod uwage kodaka to i tak nie wierze że mieli zerową sprzedaż analogów tymbardziej że nie maja bardzo rozbudowanej oferty cyfrówek :/ No chyba że u nich jest aż tak źle z analogami :P
                Kodak akurat ma bardzo bogatą ofertę cyfrówek i ilościowo sprzedał w 2006 r tyle samo aparaatów co Sony Nikon czy Olympus. Szkoda tylko że z oferty praktycznie zniknęły lustrzanki - konkurencji nigdy za dużo

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

kuzynka kupila analoga Kodaka - niniejszym wiec wnosze dementi tych oszczerczych "0 procent"

swoja droga, reklama cyfraków reklama ale troche gosc przegial..cos mi sie wydaje, ze jeszcze długo rynek analogow bedzie radził sobie całkiem niezle..nie kazdy idzie "z duchem czasu" a przyzwyczajenia robia swoje..i dobrze, sam oprocz cyfry mam analoga i taki duecik mi pasuje:-D

pozdrawiam

Komentarz

• Bonku5
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 280

Canon ma aktualnie 36 modeli cyfrowych a kodak 21 wiec znaczna roznica tak mi sie wydaje. Ale powiem szczerze nie myslalem ze oni maja taka sprzedaz dobra (ale moze to moje subiektywne zdanie o kodaku)

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej

Poza tym 0% to rownie dobrze moze byc i 0.48%. Margines tak czy siak.
                      ...

Komentarz

• Kubak82
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2348

Ale powiem szczerze nie myslalem ze oni maja taka sprzedaz dobra (ale moze to moje subiektywne zdanie o kodaku)
                        zanim kupiłem 350-tke, sam mialem zaawansowany kompakt Kodak'a..poza tym mowa chyba o rynku najpopularniejszych, czyli najprostszych i NAJTANSZYCH aparatów..Wiele osob nie zwraca uwagi na to ktor produkowal obiektyw, jaki procek w aparacie siedzi itp. tylko na wielki telewizorek, krotnosc zoom-u (obojetnie czy optycznego czy cyfrowego) i inne mniej istotne pierdoły..no i sprzedaz rosnie:-D ..na a pozatym to KODAK wiec renomowana firma..Ja osobiscie wierze w ich ogromny udział w rynku, choc moze bardziej w stanach niz u nas..

a tak na marginesie - te aparaty maja swoje ograniczenia ale wbrew czestej opinii - nie sa taki zle..mialem dx7590 i zrobil wiele naprawde ładnych fotek..a ze to nie dsLS to wiedziałem jak go kupowałem, wzgledy finansowe były tu glownym czynnikiem:-|

Komentarz

• bachoo
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 70

Zamieszczone przez Bigmar
                          "Sprzedaż aparatów cyfrowych w roku 2005 wyniosła 100%, a sprzedaż aparatów analogowych 0%".
                          a może chodziło o wzrost sprzedaży...

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

Zamieszczone przez KuchateK
                            Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej
                            tu nie polemizuje bo to zawsze mozliwe ..jednak te "0 procent" to i tak troche malo, tak mi sie wydaje..hmm..w sumie Kodak to tez w duzej mierze rynek filmow do analogow..takie stwierdzenia to dla mnie podcinanie galezi na ktorej sie siedzi

Komentarz

• Broncobilly
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 214

Zamieszczone przez Kubak82
                              ..w sumie Kodak to tez w duzej mierze rynek filmow do analogow..takie stwierdzenia to dla mnie podcinanie galezi na ktorej sie siedzi

ta gałąź usłachła już jakiś czas temu - Kodak w ostatniej chwili zdażył sie przestawić a taki Polaroid który był potęgą w USA przespał moment i padł

Komentarz

Pracuję...