Nowe 20D-Czy jestfolia ochronna?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kołaj
    Bywalec
    • 2005
    • 123

Nowe 20D-Czy jestfolia ochronna?

Witam! Pytanie może nić nie wnoszące, ale.. Czy we wszystkich nowo sprzedawanych aparatach Canon 20D na LCD i górnym monitorze znajduje się folia ochronna,czyli taka montowana fabrycznie? A może aparaty wypuszczane np. na rynek amerykański ja mają a np. na rynek europejski nie? Jak to jest?
    Pozdrawiam!??:
    K.M.Ż
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Jest nakładana na oba wyświetlacze folia ochronna. Stwierdzone w Polsce.

Komentarz

• Zielony
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2928

Ja nie miałem żadnych folii. Wyświetlacze miałem/mam czyściutkie do teraz...
      sigpic

Komentarz

• Driver
        Zablokowany
        • 2005
        • 786

Powinny być.
        folie ściąga się jeśli idzie przez granice jako używka.

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Zamieszczone przez Zielony
          Ja nie miałem żadnych folii. Wyświetlacze miałem/mam czyściutkie do teraz...
          A skąd brałeś puszkę? Ja brałem z hurtownii i nikt jej nie dotykał oprócz pakowaczy w fabryce Canona. Pudełko otwierałem samodzielnie, nie robił tego jakiś sprzedawca czy TIP...

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Zamieszczone przez KMV10
            A skąd brałeś puszkę? Ja brałem z hurtownii i nikt jej nie dotykał oprócz pakowaczy w fabryce Canona. Pudełko otwierałem samodzielnie, nie robił tego jakiś sprzedawca czy TIP...
            Ja brałem sprzęt od Grosmana (www.aparaty.ua.pl). Z tego co mi mówił to on zaopatrywuje się w sprzęt w niemieckich hurtowniach więc być może jest tak:

Zamieszczone przez Driver
            folie ściąga się jeśli idzie przez granice jako używka.
            Chociaż czy ja wiem
            sigpic

Komentarz

• Algier
              Bywalec
              • 2004
              • 234

Ja też brałem 20D od Grosmana i folii nie było
              M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
              20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
              580EXII​
              055XPROB | 488rc2

Komentarz

• wiechu
                • 2006
                • 4

Witam
                A czy samo pudełko jest jakoś zabezpieczone przed otwieraniem? pytałem kiedyś w Media Markt, sprzedawca powiedział że nie.

Komentarz

• Driver
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 786

To zależy. Na 300 made by usa miałem naklejkę - plombę - oczwiście zerwaną
                  na 350 nieczego takiego nie było

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

Zamieszczone przez wiechu
                    Witam
                    A czy samo pudełko jest jakoś zabezpieczone przed otwieraniem?
                    No niby tak. Ale jakiś TIP czy sprzedawca zawsze Ci powie, że otworzył żeby sprawdzić czy wsio w porządku. Ja tak miałem. W sumie nie ma tutaj co roztrząsać.

do autora --> po co chciałeś tą folijkę? i tak byś ją zerwał...
                    sigpic

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Jesli az tak nie ufacie swoim sprzedajacym ze musicie sprawdzac czy aparat na pewno nie byl uzywany (folie), czy pudelko nie bylo otwierane itp to mam propozycje: albo zmiencie sprzedawce na takiego, ktoremu jestescie w stanie zaufac, albo zmiencie swoje paranoidalne podejscie .

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Zamieszczone przez Vitez
                        Jesli az tak nie ufacie swoim sprzedajacym ze musicie sprawdzac czy aparat na pewno nie byl uzywany (folie), czy pudelko nie bylo otwierane itp to mam propozycje: albo zmiencie sprzedawce na takiego, ktoremu jestescie w stanie zaufac, albo zmiencie swoje paranoidalne podejscie .
                        :-D :-D :-D

Ja tam o niczym takim nie wspominałem, że może mój aparat był używany.
                        Pachniał nowością!!!

BTW, jakiego sprzedawce masz na myśli?? może tommy_j ??
                        sigpic

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Ludzie ktorzy w ten sposob szukaja na sile dziury w calym (czyli paranoidalnie "oby moj nowiutki za kupe tysiaczkow aparacik na pewno nie byl dotykany" ) to powinni raczej w salonach firmowych kupowac sprzet, z uczynnym "Specjalista d/s Obslugi Klienta" i z co najmniej dwudziestoma na kwadrans zapewnieniami o skutecznosci gwarancji .
                          Bez urazy oczywiscie 8)

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

:-D :-D :-D

Ja tam o niczym takim nie wspominałem, że może mój aparat był używany.
                            Pachniał nowością!!!

wesze spisek - ktos celowo pozbawia nowki folii - moze bedzie je potem opychac na allegro? albo naklejal na staruszki, wciskajac kit, ze z folia sa nowkami? trzeba powolac Komisje Sejmowa lub co najmniej ankiete zrobic (ankiete o dowolnym temacie )
                            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• kołaj
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 123

Witam! Vitez, dlaczego normalne pytanie nazywasz szukaniem dziury w całym, czy jakąś nieufnością do sprzedawcy? Ja akurat swojemu ufam, bo przez okres ostatnich 4 lat tylko u niego kupowałem (HP 625, Fuji s602, Fuji s7000)! Tak , jakbyś miał moze odrobinę pretensji, że ktoś o coś pyta! Nie sądzisz, że to ludzka , po prostu, dociekliwość?
                              Skoro jeden fociarz ma folię a inny nie, to może warto zapytać, dlaczego tak jest- i tyle! To chyba nie jest (brak foli) spisek żydowski.Tak przecież powiedzieliby ci, którzy nie lubią pytań i na wszystko mają jedną odpowiedź!;-)
                              Może ktoś ma jakąś sensowną odpowiedź?
                              K.M.Ż

Komentarz

Pracuję...