co sie mowi w Polsce?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • snowboarder
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

co sie mowi w Polsce?

Mam takie pytanie jako, ze z oddalenia tylko obserwuje
    "przemiany" w Polsce - co sie mowi na tzw. ulicy?
    Czy ludzie pogodzili sie z IV Rzeczpospolita leppera-premiera,
    rydzyka, cenzury i obowiazkowej religii w szkolach? Czy moze
    w ogole sa z sytuacji zadowoleni? Czy tez szykuja rewolucje, bo
    jak czytam coraz to nowe newsy, to wydaje mi sie,
    ze az sie o nia prosi...
  • zabol
    Uzależniony
    • 2005
    • 643

mi się wydaje że społeczeństwo jest podzielone na dwie grupy. Jedna to mochery druga to ludzie trzeźwo patrzacy na rzeczywistość. W zależności w jakich kręgach się obracasz to słyszysz opinie odpowiednie dla jednej bądz drugiej grupy. Z mojego punktu widzenia [studenci] to narazie większość się z tego śmieje. Ale ile można się śmiacz. Czasem to co sie dzieje staje sie mocno niesmaczne. Rewolucja... hmmm myślę że jeszcze nie teraz. Ale nigdy nic nie wiadomo.

Komentarz

• zabol
      Uzależniony
      • 2005
      • 643

A tak swoją drogą to jak ktoś bedzie wiedział o jakiś manifach to proszę o cynk. Lubie takie imprezy focić

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez zabol
        A tak swoją drogą to jak ktoś bedzie wiedział o jakiś manifach to proszę o cynk. Lubie takie imprezy focić

Komentarz

• pejot
          Bywalec
          • 2004
          • 204

Mnie od tego śmiechu już brzuch rozbolał.

I wyjechałem.
          www.browarelefant.pl

Komentarz

• zabol
            Uzależniony
            • 2005
            • 643

Właśnie i tak dzieje sie coraz częściej. Wartościowi ludzie uciekają z Polski... z jednej strony nie ma się co dziwić. Gdyby nie studia pewnie też nic by mnie tu nie trzymało. Z drugiej strony, taka sytuacja nie wróży nic dobrego naszemu krajowi...

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

Zamieszczone przez zabol
              Właśnie i tak dzieje sie coraz częściej. Wartościowi ludzie uciekają z Polski... z jednej strony nie ma się co dziwić. Gdyby nie studia pewnie też nic by mnie tu nie trzymało. Z drugiej strony, taka sytuacja nie wróży nic dobrego naszemu krajowi...
              mowiac brzydko: kraj p... ciebie - ty p... kraj i ja sie tu ludziom nie dziwie, ze spadaja.

snowboarder - a co sie mowi w US o Bushu? przeciez to taki sam faszysta jak kaczor. tylko o lepszej prezencji i medialnosci, za to o miejszym mozdzku. i gdyby nie to, ze moze wymyslac wojny odwracajace uwage opinii publicznej od balaganu wewnetrznego, to robilby takie same myki jak kurdupel w kaczogrodzie...

no, moze Bush ma o tyle latwiej, ze ma rozsadnych doradcow, ktorzy rozumieja, ze z wielkim biznesem sie nie dyma, tylko idzie na reke. bo to lepszy partner na dluzsza mete niz moherki
              www albo tez flickr

Komentarz

• konradl
                Uzależniony
                • 2004
                • 980

ehh co mozna myslec, trzeba sie ewakulowac z tego chorego kraju bo tu nigdy normalnie nie bedzie...
                - prezydent ktory nie czyta dok. tylko stawia "krzyzyk", gorzej jak ktoregos dnia ktos mu podsunie cos i sprzeda kraj za 2$
                - jarek(czy to leszek bo juz sie gubie) widzacy wszedzie UKLAD
                - lepper, ktory chce sie zajac gospodarka i byc wicepremierem
                - pierwszy doradca rydzyk, przedstawiciel moheru
                - slowo nie ma zadnego znaczenia, mozna jednego dnia powiedziec/zrobic cos a drugiego sie tego wyprzec lub mowic cos zupelnie odwrotnego
                - wszedzie wsadza swoich super wyksztalconych ludzi
                - dadza kare radiu/TV, bo powiedza cos co im nie pasuje
                - rozwala caly kraj, a na koniec powiedza "To przez platforme"

itp itd, a najgorsze jest to ze maja coraz wieksze poparcie, i na co tu liczyc ze przeczeka sie ten czas?

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Rozsądni ludzie mają nadzieje, że może Kaczorom uda się cokolwiek zmienić na lepsze, pomimo dzikiej nagonki oszołomów i ćwierćinteligentów spod znaku wyborczej i unii europejskiej.

A Amerykanie mają szczeście, że bezmózgich demokratów odsunęli od władzy, bo jedyny sposób, by nie szkodzili krajowi, to podsyłać im krzyworyje statystki.

Fajnie prowadzić dyskusje w takim stylu, nie?
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• konradl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 980

Fajnie, nie fajnie napisalem co o tym mysle i tyle, mozesz miec inne zdanie.

Komentarz

• SenK
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 239

Zamieszczone przez konradl
                      - prezydent ktory nie czyta dok. tylko stawia "krzyzyk", gorzej jak ktoregos dnia ktos mu podsunie cos i sprzeda kraj za 2$
                      Chciałbym tylko powiedzieć, że on to odczytywał publicznie.. to co nie wie tez co pisze, jak czyta.. ?
                      Canon..

http://senkowski.pl
                      https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• Paweł Ubysz
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 93

Proszę państwa , to da się przeczekać.
                        W koncu najpóźniej za 3 lata muszą być wybory - wtedy zadowoleni zagłosują na partię rządzącą , niezadowoleni na opozycję.
                        A kraju takiego jak Polska nie da się rozp******ic w 3 lata - komunisci robili to lat przeszło 40 i nie dali rady. Mozna cokolwiek popsuć , uszkodzić, ale bądźmy optymistami.
                        300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Komentarz

• KMV10
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2320

Zamieszczone przez Paweł Ubysz
                          A kraju takiego jak Polska nie da się rozp******ic w 3 lata - komunisci robili to lat przeszło 40 i nie dali rady. Mozna cokolwiek popsuć , uszkodzić, ale bądźmy optymistami.
                          Z tym można się zgodzić

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

Słuchajcie Szanowni Państwo! Będą nowe wybory. Prawie każdy obywatel moze głosować, prawie każdy może kandydować. Każdy coś tam może zmienić. Każdy może podwinąć ogon i krytykować. Można się cieszyć z tego co się ma i próbować mieć więcej albo biadolić, jak to niefajnie jest...

Co się mówi w kraju i co się robi to raz, a co się widzi i słyszy to dwa. Życie łatwe nie jest i ludzie różnej prowieniencji po świecie chodzą. Tylko mi się nie urażać, że ja jestem innego pokroju niż on. Bo jestem!

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

Zamieszczone przez pejot
                              Mnie od tego śmiechu już brzuch rozbolał.

I wyjechałem.
                              Też już byłem bliski tego, miałem ofertę pracy w UK itp. ale jeszcze postanowiłem poczekać i to chyba był błąd...
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...