Wyglada na to ze moja 30-ka ma malego BF
ale coz nie wszytko musi byc pieknie
30d - BF/FF problem
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
To mówisz, że BF, a mi to wygląda na leciutki FFZamieszczone przez kwiatasWyglada na to ze moja 30-ka ma malego BF
ale coz nie wszytko musi byc pieknie
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności
Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl -
Też tak miałem. Po założeniu 50/1,4 poczciwy 300D zaczął ostrzyć "w punkt", ale nie na tej bezsensownej karcie testowej. To nie test tylko wprowadzanie w błąd systemu AF. Obszar napisu "Focus here" jest za mały i w dodatku jego płaszczyzna nie jest prostopadła do osi obiektywu.Komentarz
-
Zamieszczone przez JSKTeż tak miałem. Po założeniu 50/1,4 poczciwy 300D zaczął ostrzyć "w punkt", ale nie na tej bezsensownej karcie testowej. To nie test tylko wprowadzanie w błąd systemu AF. Obszar napisu "Focus here" jest za mały i w dodatku jego płaszczyzna nie jest prostopadła do osi obiektywu.
Podzielam to zdanie....Komentarz
-
a robiłeś już jakieś normalne zdjęcia? może od tego trzeba zacząć, jak normalne będą dobre to w czym problem?Komentarz
-
Narysuj kilka pinowych kresek poprzez napis (focus here)
Ja w swoim zestawie 350 50/1.8 częściej trafiam w punkt gdy AF jest ustawiony na AI SERWO ?!DAS APARATKomentarz
-
-
Heheh historia sie lubi powtarzac, rozpoczynamy nowy cykl paranoi pt. BF/FF na nowej puszcze Canona?
IIRC uklad AF w 30d jest taki sam jak w 20d, wiec "wlasciwosci" i "przypadlosci" sa pewno takie same?Komentarz
-
no nie taki leciutki toz to kolo 8 mmZamieszczone przez soltiTo mówisz, że BF, a mi to wygląda na leciutki FF
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
-
-
Moze i nie umiem robic zdjecZamieszczone przez JacKwiatas, moze najpierw pocwicz prawidlowa ekspozycje zanim sie zabierzesz za "wiarygodne" testy
ale problem jest az nadwyraz widoczny ale co nie ktorym to nie wystarcza - oki zrobie wieczorem jasniejsze fotki moze uda mi sie nawet z poprawniejsza ekspozycja
jesli nie bedzie BF/FF odszczekam publicznie - pozdro all
Komentarz
-
Tego nie napisalem ze nie umiesz robic zdjec!, ja jedynie napisalem (miedzy wierszami) ze w kiepskich warunkach oswietleniowyc nie mozna testowac AF na jego skutecznosc i dokladnosc, ot co ;-)Zamieszczone przez kwiatasMoze i nie umiem robic zdjec
ale problem jest az nadwyraz widoczny ale co nie ktorym to nie wystarcza -Komentarz
-
kwiatas:
Może to ma coś wspólnego z twoim problemem:
Canona EOS 30D, 5D i 1D Mark II N - nowy firmware
" Co ciekawe, należy uaktualnić software nawet aparatów, które wyszły z fabryki z oprogramowaniem w wersji 1.0.4."
Ostatnio edytowany przez kris6000; 3660.Komentarz
-
Kwiatas nie pie.....l sie tylko zloż inny obiektyw i.... wyjdz na powietrze swierze,,,,,,,,,20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580Komentarz

Komentarz