[Allegro] Zemsta na FotoIT :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

[Allegro] Zemsta na FotoIT :)

http://www.allegro.pl/item94839720__...350d_bcm_.html

Widać że gość jest silnie zmotywowany Ktoś kupował coś u nich?
    Digart
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

uuuuuuuuuu....no to mamy chyba o jednego TIPa mniej
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• emisiaczek
      Uzależniony
      • 2005
      • 548

Gosc mogl inne konto zalozyc w tym celu, co do TIP ... tanio i pewnie, tu nie ma pewnie wiec to nie byl nigdy TIP.
      Co do calosci to kazdy kombinuje jak moze. Swoja droga kto kupuje minolte

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Jeśli to co pisze gość jest prawdą, to goście z FotoIt są kombinatorami jakich na Allegro wielu. Wysłali zły aparat, a potem wycofali się z transakcji bo cena wzrosła i chciali więcej zarobić sprzedając innym klientom po nowej cenie.
        A ten numer z aukcjami prywatnymi jest stary jak świat. Wiele "firm" używa Allegro jako formy promocji, bo przy braku prowizji koszty aukcji są minimalne.

Minolciarze na forum zaczeli doradzać gościowi żeby zakończył aukcję i widzę że koleś właśnie to zrobił. Wg mnie chyba niepotrzebnie spanikował bo standardowa taktyka handlarzy to po prostu przeczekać, przecież wiadomo że klient się w końcu zmęczy...

Mnie zdarzyło się już dwa razy pojechać w komentarzu od OSZUSTÓW sprzedającemu ale jak najbardziej słusznie. Jeden ma zablokowane konto i sprawę na Policji, drugi zasłużył sobie u ludzi na statystykę prawie 25% negatywów
        Digart

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Ja zamawiałem 70-200/4 u nich i żadnych problemow Może to wypadek przy pracy ...
          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

heh, mój Tamron też z tego źródła
            Było OK, mogłem se sprawdzić itd. Co prawda też mieli niby sporo sztuk, ale na drugi dzień jak przyszedłem z laptokiem to tylko zostały dwie
            Po drugie gripa BG-E2 wciskali mi z tej felernej serii. Ale jednak nie wcisnęli
            Tak się teraz zastanawiam co z gwarancją w sytuacji jak nie daj Boże coś się z firmą nie ten teges?
            sigpic

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

Jak co z gwarancją ?? Nic ja na kartę mam 10 lat gwarancji...kto wie czy jeszcze firma będzie istniała...
              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Ja dostałem gwarancje PL - wiec nie przewiduje problemów

Jeszcze tylko czekam na fakturke bo mieli mi dosłać (fotoit : "dystrybutor canona jescze nie przeslal nam faktur - czy mozemy wystawic na inny towar o tej samej wartosci?"... ja : "NIE" ... -> Czekam )

Komentarz

• Wini
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 460

Zamieszczone przez ripek
                  Ja dostałem gwarancje PL - wiec nie przewiduje problemów

Jeszcze tylko czekam na fakturke bo mieli mi dosłać (fotoit : "dystrybutor canona jescze nie przeslal nam faktur - czy mozemy wystawic na inny towar o tej samej wartosci?"... ja : "NIE" ... -> Czekam )
                  Masz gwarancję bez dowodu zakupu????
                  Znaczy nie masz gwarancjji.
                  Za te faktury to tak na oko 3 lata w zawiasach
                  Wini

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Dowód zakupu mam - paragon

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

A ja nie wiem co mam :-D
                      Musze sprawdzić....
                      BTW, zawsze tak jakoś wychodzi, że czegoś nie wiem
                      Że człowiek nie doinformowany

EDIT: mam karte gwarancyjną tylko. Z przypiętym świstkiem z obiektywu tj nr serii etc. Ale pisze na niej: "Karta gwarancyjna jest dokumentem wymaganym do uznania gwarancji sprzętu".

Nic o paragonie nie pisze.
                      Więc luzzz....

BTW2, chyba się nic nie spierdzieli...
                      I hope...
                      sigpic

Komentarz

• Driver
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 786

Wg mnie ten gośc to lekki pieniacz i oszołom i nie za bardzo rozumie słowo "strata"

Straciłby gdyby zapłacił za paczke 2700 a dostałby z powrotem 2400

a to ze nie kupił tak tanio na ile się napalił ? cast la vie, gospodarka rynkowa

Komentarz

• Thomason2005
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 507

A ja jestem z tego sklepu bardzo zadowolony. Moje argumenty:
                          Kupiłem
                          - Sigmę 70-300mm APO DG Super Macro
                          - Sigma 18-200mm
                          - Lampę 430EX
                          - Tamrona 28-75mm (używanego w bardzo dobrym stanie z roczną gwarancją)
                          - pamięć 1gb Sandiska Ultra II

W każdym wypadku było to naprawdę udany zakup.
                          Jedyny problem był z obiektywem Sigmą 18-200mm, ponieważ zakupiłem z malutkim farfoclem między szkiełkami. Zorientowałem się w trakcie testowania tego samego dnia. Pojechałem do nich na Czerniakowską w celu wymiany na inny egzemplarz. Ponieważ nie mieli już więcej na stanie, przedłużyli mi rękojmę o pół tygodnia.

Fakt - mają tam niezłe zamieszanie zwłaszcza w sobotę, kiedy dyżuruje jeden gość, który musi obsłużyć masę klientów. Faktem jest również to, że sprzedają bardzo dużo towaru, stąd też czasem trzeba zadzwonić wcześniej i zarezerwować produkt (najlepiej na nazwisko).

Myślę, że wspomniany tu przykład to kwestia bałaganu, bo goście są wg. mnie naprawdę w porządku. Wielokrotnie rozmawiałem z nimi w ich sklepie i nawet w sobotę wystawiłem gościa na cierpliwość testując dwa egzemplarze Tamrona + swoją 50mm w celu wybrania tego lepszego. Okazał się nim używany egzemplarz, więc i ten kupiłem.

Komentarz

• Theoo
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 157

Myslę że gość trochę spanikował. Ja kupowałem sprzęt u gościa z prywatnej aukcji. Kupiłem korpus i .... nie sprawdziłem go od razu. Wpadłem do domku podpinam szkło a ten mi głupoty pokazuje, erory , z flashem nie działa. Na drugi dzień telefon do sprzedajacego. Człowiek przeprosił, poprosił abym przywiózł go na drugi dzień to go wymieni. Pojechałem - wymieniłem, spokojnie sprawdziłem, człowiek nie marudził że popsułem czy coś. Normalnie. Myslę że czasem wystarczy odrobina cierpliwości i normalności. Co do ceny? Też tak bywa. Ale to wolny rynek.
                            MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• beachcomber
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 271

kupilem u nich 5d i 24-105L - macalem kilka godzin, mila atmosfera, dobre rady (czyt: kup pan wiecej ) - konkretni goscie - bardzo polecam ten sklep. odbieralem osobiscie w wawie

Komentarz

Pracuję...