jaki obiektyw do EOS350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 1507
    Początki nałogu
    • 2006
    • 327

jaki obiektyw do EOS350D

Witam wszystki forumowiczów.
    Moim pierwszym porządniejszym cyfrakiem był Sony DSCF828 ALE NIEDAWNO PRZESIADŁEM SIĘ EOS350D i niewiem jaki kupić obiektyw tele zoom i coś krótkiego, chciałbym trafić w 10 ale wybór jest duży i trudny. Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=38203
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

Ten i podobne tematy były "wałkowane" dziesiątki jeżeli nie setki razy na tym forum. Może użyj funkcji: szukaj.
    Po drugie zadałeś bardzo mało precyzyjne pytanie, określ chociaż jakimi funduszami dysponujesz: 1000 zł. a może 10000 zł.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Jacek Kidoń
      Coś już napisał
      • 2005
      • 86

Ponieważ temat był napewno poruszny na forum
      pozostaje czytać w coraz krótsze wieczory. Pomaga "szukaj"
      5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

Zamieszczone przez 1507
        Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.
        pozwolisz ze nie bedziemy po raz kolejny pisac tego samego dlatego warto sie zapoznac z wyszykiwarka

kilka pomocnych linkow
        http://canon-board.info/showthread.php?t=5138
        http://canon-board.info/showthread.php?t=2254
        http://canon-board.info/showthread.php?t=2005
        http://canon-board.info/showthread.php?t=646

ps polecam EF 100-400
        Instagram

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez 1507
          Moim pierwszym porządniejszym cyfrakiem był Sony DSCF828
          ALE NIEDAWNO PRZESIADŁEM SIĘ EOS350D i niewiem jaki kupić obiektyw...
          Ja Ci podpowiem tak: aby mieć tak samo co w Sony, to do 350D potrzebujesz obiektywu o zakresie ogniskowych 18-125mm.
          Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, to napisz co głownie fotografujesz, czego oczekujesz od obiektywu i ile masz zamiar na ten obiektyw (obiektywy) przeznaczyc.
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Hipek
            Bywalec
            • 2005
            • 167

No właśnie: gwozdzt ma rację - za mało danych aby coś radzić.
            20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez 1507
              Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.

Ja mam to co w podpisie i jestem zadowolony.

(sorry ale jakie pytanie taka odpowiedz )

Komentarz

• 1507
                Początki nałogu
                • 2006
                • 327

chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł, a mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.

Komentarz

• Hipek
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 167

Zamieszczone przez 1507
                  chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł, a mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.
                  No i sprowokowales mnie.... kup se albo Canon 24-105 L USM F/4 lub Tamrona 28-75?2.8 i wtedy zostanie Ci na bilet do ZOO......
                  20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez 1507
                    chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł,
                    Do fotografowania ludzi/portretu IMHO nadałby Ci się Tamron 28-75/2,8 ; do zwierząt w ZOO wziąłbym Canona EF 100-300/4,5-5,6 USM i do tego wszystkiego zwykły KITowy obiektyw EF-S 18-55 żeby mieć szeroki kąt.
                    O astrofografii nie mam pojęcia :-(

Zamieszczone przez 1507
                    mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.
                    Daj sobie może na razie spokój z prowokacjami. :-)
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• 1507
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 327

Zamieszczone przez gwozdzt
                      Do fotografowania ludzi/portretu IMHO nadałby Ci się Tamron 28-75/2,8 ; do zwierząt w ZOO wziąłbym Canona EF 100-300/4,5-5,6 USM i do tego wszystkiego zwykły KITowy obiektyw EF-S 18-55 żeby mieć szeroki kąt.
                      O astrofografii nie mam pojęcia :-(

Daj sobie może na razie spokój z prowokacjami. :-)
                      A czym ty fotografujesz?

Komentarz

• AdrianP
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 462

O astrofografii nie mam pojęcia
                        Ja mam pojęcie o astrofotografii. To bardzo rozległy temat. Napisz co chcesz fotografować i czy masz montaż paralaktyczny?

Pozdrawiam
                        Adrian
                        Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez AdrianP
                          Napisz co chcesz fotografować i czy masz montaż paralaktyczny?
                          Czemu zadajesz tak trudne pytanie osobie ktora nie ma pojecia o astrofotografii?
                          Zamiast np zaczac od zdania "do astrofotografii przyda sie montaz paralaktyczny. Jest to urzadzenie ktore robi to i to i dlatego jest potrzebne" .

Komentarz

• 1507
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 327

nie mam jeszcze montażu ale w przyszłości napewno, jutro będę miał MTO11 i przejściówkę do canona a montaż później, chcę zacząć od księżyca i od plam słonecznych boto chyba najłatwiejsze

Komentarz

• AdrianP
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 462

Zamieszczone przez 1507
                              nie mam jeszcze montażu ale w przyszłości napewno, jutro będę miał MTO11 i przejściówkę do canona a montaż później, chcę zacząć od księżyca i od plam słonecznych boto chyba najłatwiejsze
                              Dobra, jeśli chcesz fotografować księżyc i plamy słoneczne, to MTO jest najtrafniejszym wyborem w tej cenie (mówię oczywiście tylko o kategorii obiektywów). Do plam będzie ci potrzebny filtr słoneczny.
                              Tu:

Lub tu:

Pozdrawiam.
                              Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

Pracuję...