[canon g3]soft

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gall

[canon g3]soft

WItam. Mam problem z softem do canona g3. Problem polega na tym, ze jak podpinam aparat do kompa poprzez usb to w ekploratorze windows nie widzi go jako dysk i zdjecia moge pobrac jedynie przy pomocy PS import. Jednak kiedys normalnie bylo go widac. Czego to moze byc wina ? Moze mam jakis badziewny soft ?
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Moze wystraczy przeczytac instukcje do aparatu!
    Instagram

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez gall
      Czego to moze byc wina ?
      Tego ze nie masz czytnika kart CF - szybciej, zero problemow ze sterownikami niezaleznie od systemu operacyjnego.

Komentarz

• Gizzmo
        Początki nałogu
        • 2004
        • 266

Przelaczyc aparat w tryb PTP
        EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

• marabut199
          Początki nałogu
          • 2006
          • 269

Zamieszczone przez Vitez
          Tego ze nie masz czytnika kart CF - szybciej, zero problemow ze sterownikami niezaleznie od systemu operacyjnego.
          Nie bylbym az tak stanowczy... W przypadku duzych plikow z DSLR to absolutna prawda, ale male pliki bezposrednio z aparatu to juz nie taki problem. A nie przerzucajac kart co chwila zmniejsza sie ryzyko uszkodzenia stykow w kaerze. Takie przypadki niestety byly juz opisywane (ktos mial nawet taki problem tu na forum).

Wyglada ze kolega mial najpierw ustawiony PTP a pozniej wylaczony.
          Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez marabut199
            Nie bylbym az tak stanowczy... W przypadku duzych plikow z DSLR to absolutna prawda, ale male pliki bezposrednio z aparatu to juz nie taki problem.
            Chodzilo mi glownie o problem ze sterownikami. Jak sie cos zle zainstaluje albo windowsy sie zkaprysza to potem powstaja takie watki.

A nie przerzucajac kart co chwila zmniejsza sie ryzyko uszkodzenia stykow w kamerze.
            Uszkodzenie stykow powstaje z proby wkladania karty odwrotnie - takie wrazenie odnosze po przeczytaniu wielu opisow tego typu uszkodzen. Hmmm... dla tak nieostroznych osob moze rzeczywiscie czytnik to nienajlepsze rozwiazanie

Komentarz

Pracuję...