CYNIG
23-03-2006, 22:04
Oferta niezla, ale ja juz w tym roku obstawilem Spitsbergen, jakos mam dosc upalow:)
|
View Full Version : Spitsbergen CYNIG 23-03-2006, 22:04 Oferta niezla, ale ja juz w tym roku obstawilem Spitsbergen, jakos mam dosc upalow:) Robson01 23-03-2006, 22:11 Oferta niezla, ale ja juz w tym roku obstawilem Spitsbergen, jakos mam dosc upalow:) To ja jednak wolę "czarny ląd" - bardziej mi odpowiadają tamte klimaty. :wink: CYNIG 23-03-2006, 22:16 rok na bliskim wschodzie wyleczyl mnie z milosci do upalow:) Tym razem wybralem foki, morsy i biale niedzwiedzie:) Aczkolwiek nie zdawalem sobie sprawy jak musze pouzupelniac sprzet zeby swobodnie focic w arktycznych warunkach snowboarder 23-03-2006, 22:28 rok na bliskim wschodzie wyleczyl mnie z milosci do upalow:) Tym razem wybralem foki, morsy i biale niedzwiedzie:) Aczkolwiek nie zdawalem sobie sprawy jak musze pouzupelniac sprzet zeby swobodnie focic w arktycznych warunkach Napisz koniecznie cos wiecej o tej wyprawie! Ja ciagle sie wybieram do Churchill na polarne niedzwiedzie.... Dokad dokladnie jedziesz i w jakim terminie? CYNIG 23-03-2006, 22:35 Napisz koniecznie cos wiecej o tej wyprawie! Ja ciagle sie wybieram do Churchill na polarne niedzwiedzie.... Dokad dokladnie jedziesz i w jakim terminie? Wybieramy sie na Spitsbergen a scislej w okolice Hornsundu w trzy osoby. Wyprawa jest scisle fotograficzna. Samochodem do Tromso w Norwegii i stamtad statkiem da stacji naukowej w Hornsundzie. W terenie bazujemy na istniejacych tam "chatach naukowych" jak bedzie trzeba namiot i pare dni na stacji - wypranie ciuchow, ladowanie akumulatorow itp. Zarcie bierzemy z kraju (koncentraty i chleb o wydluzonej trwalosci) Wyjazd w polowie czerwca powrot w polowie lipca. Obrobka zdjec do konca grudnia :) :) :) snowboarder 24-03-2006, 18:53 Super wyjazd Cynig. Napisz prosze jak nawiazales kontakty z ta stacja? Napisales, ze przyjezdzasz i ze chcialbys sie zatrzymac, czy oni ogolnie tacy goscinni dla wszystkich sa? CYNIG 24-03-2006, 19:01 Jednym z organizatorow wyprawy jest czlowiek ktory tam juz zimowal i jednoczesnie jest pracownikiem naukowym, dzieki temu mielismy zlapany kontakt. Vitez 25-03-2006, 06:07 Wyprawa CYNIGa na Spitsbergen wyjeta stad: http://canon-board.info/showthread.php?t=9583 CYNIG 02-06-2006, 10:53 czas, leci nieublaganie i w koncu mozna ruszac w droge. Czyli zegnam sie do polowy lipca i wybywam w kraine lodu, niedzwiedzi i reniferow:)). Sprzet spakowany (cholera ponad 20kg samego sprzetu foto!!!) akumulatory naladowane i teraz pozostalo zaklepac sobie nieco szczescia zeby nic nie padlo w drodze:))) Jak wroce i obrobie zdjecia nie omieszkam sie pochwalic :) Pozdrawiam kane 02-06-2006, 10:55 Good Luck! Jac 02-06-2006, 11:05 Powodzenia |