wodoszczelne "ubranka" na canony

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Zasłużeni
    • 2004
    • 1719

wodoszczelne "ubranka" na canony

Czy macie jakies namiary na dobry sklep ktor ma wodoszczelne pokrowce ??
    Moze sie mozecie podzielic doswiadczeniami ze zdjec podwodnych ?
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

nie wiem jak to wyglada przy kompaktach, ale takie "opakowanie" do nurkowania na dslr'a kosztuje deczko wiecej niz sam aparat
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• jim

Z tego co pamietam dedykowane obudowy podwodne do Canona sa dosc drogie ... jezeli chodzi o cyfrowe kompakty to widzialem gdzies obudowe na G5 i kosztowala o ile dobrze pamietam cos kolo 2k zl , wiec cena mimo iz wysoka nie przewyzszala ceny aparatu ... Na 100 % sa tez obudowy firm zajmujacych sie tylko i wylacznie produkcja obudow na aparaty , sa znacznie tansze chyba ) ... wszystkie te obserwacje pochodza z netu i nie mam zielonego pojecia gdzie moznaby u nas znalezc sklep wyposazony tak dobrze aby mial obudowy podwodne Latwiej byloby to kupic pewnie w Egipcie Zobaczcie ta obudowe na 10D http://www.dpreview.com/news/0308/03...10dhousing.asp hyh pewnie nikt nie chcialby zeby to przecieklo ) Jak zobaczycie gdzies obudowe na 300D dajcie znac ...

Komentarz

• jim

"podwodne ubranko" na 300D

Ubranko na 300D ;-) WOW )
        This product is no longer in production and we have no remaining new, blemished, or used inventory. We continue to provide service of this product even though it has been discontinued.   Documentation Instruction Manual

Tylko cena mnie zabila Moze ktos chce uzywke odsprzedac ??
        Bylbym zainteresowany

[ Dodano: Pią Cze 25, 2004 11:06 pm ]
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27152789 - ubranko na 300D ))

Komentarz

• Canonman
          Dopiero zaczyna
          • 2004
          • 31

Witam :-). Proponuje pokrowiec firmy Ewa Marine, koszt nowego waha się w granicach 500pln. Pożyczam czasem od kolegi do podwodnych fotek i powiem że najlepiej przełączyć obiektyw na manual focus. Woda jest nieprzejrzysta i są problemy z AF - jest poprostu mały kontrast w wodzie. Lepiej zapinać szerokie kąty i maksymalnie się przybliżać, powodem też jest mętna - ponieważ im większa minimalna odległość ogniskowania + mętna woda = lipa na zdjęciu. Foty robiłem w morzu o dnie piaszczystym, może to dlatego. Podejrzewam, że w wodzie o dnie kamienistym będzie bardziej przejrzyście. Pozdrawiam.
          Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

Komentarz

• LukasS
            Bywalec
            • 2004
            • 217

Zamieszczone przez Czacha
            nie wiem jak to wyglada przy kompaktach, ale takie "opakowanie" do nurkowania na dslr'a kosztuje deczko wiecej niz sam aparat
            Dolicz do tego lampy robi sie ciekawie :P.
            10D + Stuff

Komentarz

Pracuję...