nie moje ale zobaczcie sami..makro!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
Zupelnie nie rozumiem zachwytow nad tym zdjeciem ...ot kolorowe, kompaktowe macro ...najwazniejsze, ze na plfoto sie podoba
Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
-
hmm... mam wrażenie, że przez niektórych zazdrość przemawia
Komentarz
-
za Dominiquem. nie bierze mnie. zwlaszcza, ze sku... sfotografowal zabitego owada. a w mysl pewnego niepisanego kodeksu fotografow przyrody jest to absolutnie karygodne
EDIT: sorki za mocne slowa, ale jako fotograf przyrody jestem zbulwersowany takimi zachowaniami. a pianie zachwytow nad takimi numerami to zenada.
sfotografowac w ten sposob zywego owada to faktycznie osiagniecie. ale zakatrupienie zwierzecia to zwyczajne sku...nstwo i jechanie na tanim blichtrzeOstatnio edytowany przez akustyk; 984.Komentarz
-
-
-
ja rozumiem, jesli koles znalazl zdechla ose czy o to tam jest, usadzil ja i sfocil. zadne wielkie osiagniecie, a to ze fotka jest ostra i kolorowa to nie ewenement i mnie nie podnieca.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiAkustyk, potraktuj to jak fotografię "studyjną"
ale jesli koles zatlukl zwierze to sorki, ale fotograf przyrodniczy we mnie mowi: &*$&@#. bo mordowanie nawet takich malych zwierzatek dla wlasnej przyjemnosci jest bydlactwem. chamstwem i sku...nstwem. mowiac delikatnie.
polecam przeczytanie tego artykulu:
jesli ktos zamierza sie serio zajmowac fotografia przyrodnicza. chociazby w tym przypadku fotograf powinien rozumiec, ze swiat nie jest tylko dla ludzi. choc, na dobra sprawe, to powinien rozumiec kazdy.
przepraszam, ale nie potrafie wykrzesac z siebie krzty sympatii dla takich zachowan. zwierze nie zwierze, duze czy male, tez ma prawo do zyciaKomentarz
-
-
a uzupelniajac powyzszy artykul:
slyszalem (lub czytalem - nie pamietam) historie faceta, ktory przez kilka lat polowal na odpowiednie ujecie jakiegos tam egzotycznego ptaka. probowal, kombinowal, wydawal pieniadze na wyjazdy, sprzet... i nic. w gre wchodzily nawet jakies niezle pieniadze do zarobienia, bo okaz byl rzadki i poszukiwany...
traf chcial, ze spotkal tego ptaka pewnego razu praktycznie wystawionego do strzalu, niemal gotowego do odfajkowania. niestety, swiatlo dzienne bylo dosc slabe i czlowiek szybko wyliczyl, ze zeby uzyskac rozsadne zdjecie musialby dostrzelic lampa. co zrobil koles...?
...odlozyl aparat. zeby nie ploszyc zwierzecia i nie ingerowac w jego naturalne otoczenie, potencjalnie zagrazajac jego zyciu.
polecam takie postaci jako wzor do nasladowania. nie szukajacych poklasku mordercowKomentarz
Komentarz